Haunted trail

Idag tog jag modet till mig och tog med Chelsea till "the haunted trail" på campus.
Jag antar att det är teater eleverna som har det som projekt att sätta upp en spökvandring i skogen i utkanten av campus.
Det var mörkt och spindelväv och läskiga personer gömda i buskarna. Mesig som man är var jag ju ordentligt rädd. Så med ett krampaktigt tag kring Chelseas arm så började jag vandra. På nåt vänster så hamnade vi först i vår lilla grupp. Så nu har jaag skrikit mig hes nästan.. Men det var kul... När det var över!
Jag har typ sprungit igenom spökhuset på grönalund nån gång för många år sen och svurit på att aldrig mer gå in där och aldrig i livet att jag går in i spökhuset på liseberg som jag har hört ska vara ännu läskigare..
Jag blundar och skriker bara.
Anna vill gå på Paranormal activity 3 imorgon, och jag har ju sett de första två så då måste jag ju se trean också. Men de är riktigt kusliga! Jag är nervös och tänker ta med en tröja jag kan slänga över huvudet om det blir för läskigt..

Nu ska jag sova!
God Natt!

tomt i magen..

Ahhhh, i går glömde jag äta middag. Jag var på advising och sen skrev jag på min uppsats och sen vips va klockan sju och det var dags för min night class och sen när jag kom hem var det läggdags.
Kom inte på att jag glömt middagen fören imorse och då var det ju lite för sent.
Så det gick sjukt dåligt imorse på passet. Och till råga på allt så blev sprint gruppen uppdelad i sprint och middle D, och självklart var jag i middle D... fml..
Medan sprint gjorde en massa härliga 75or så fick vi göra 18*200 var tredje 175max... Och för att göra mitt liv ännu sugigare denna morgon skulle jag ju "självklart" göra var tredje varv FJÄRIL!
Aja det gick helt sjukt dåligt kan vi ju konstatera och jag blev på jättedåligt humör.

Sen på eftermiddagspasset fick jag tack gode gud simma med sprintgruppen!! Yaaayy!!! Och vi körde sprint circuit! Yayy yayy!
Så det blev inte en helt crappy dag i alla fall, skönt!

Nu måste jag skriva klart den där uppsatsen...

Last beach practice ever?

Hela tjejlaget! (Adam Corbin's bild)

Ja undrar om det kan vara så? Sista beach practice någonsin kanske? Vet inte om vi kommer ha fler, detta var årets första och kanske sista. Brukar bara ha beach practicei början av säsongen så vi får se om det blir några fler. 
Såg som vanligt ingenting, inte en haj, inte en fiske inte en rocka. Nada.
Sjukt grym träningsverk i vaderna efter all löpning på stranden.
Kan definitivt konstatera att det är grymt stor skillnad på att simma i en bassäng och ett öppet hav. Jag tar mimg knappt framåt i öppet vatten, men det gör däremot vissa som knappt tar sig framåt i bassängen, ja det är underligt det där.

Innan beach practice hade vi gym. 1 härlig timme beståenda av:
30 manual squats
20 V-ups
10 push ups
10 chinups
........................10 GÅNGER!.................
Sköna valkar i händerna man har nu kan jag ju säga.

På kvällen var det football igen, och jag var tvungen att gå dit eftersom det var 3,0 recognition också. Men jag gick inte dit fören i halvtid, medverkade på recognition grejen (gå ut på planen och skaka hand med presidenten) och sen kollade jag lite på matchen efter  det. För en gång skulle gjorde vi poäng men vi förlorade ändå. Jag och Erik drog och käkade lite frozen yoghurt istället. 

ca 800 ord av 2500 avklarade på uppsatsen om Magna Carta och Declaration of Independence. Suck!

Här får ni en rumpbild med seniortjejerna!
Typ 29 veckor kvar till GRADUATION!!

(Bild tagen av Erin Hersey)

friday! friday!

När man får en serie som 15*300fr st 3:30 är det bara att be till simgudarna att man har bra flyt. Det gjorde jag i morse. Det verkade vara lite vajsing på linjen för jag fick inte riktigt som jag ville.
Det började helt okej, fick ca 10 sekunders vila och kroppen kändes någorlunda okej. Tristessen gnagde dock ganska rejält i huvudet och jag var väl inte den muntraste i truppen kan man väl säga. Men vad gör det när man bara delar vila med en annan simmare vid kanten ca 5 sekunder. Då kan man lika väl knip käft hellre än klaga.
Men efter typ 10 stycken så började det pipa i luftrören, sjukt irriterande eftersom jag vanligtvis bara känner av astman när vi köttar, och inte när vi gnetar..
Men imorse var det "kallt". Alltså ungefär 15 grader på morgonen och under dagen steg temperaturen till ca 25 grader. Men min astma verkar ha ställt in sig på winter mode.
Har haft problem med andningen tre gånger den här veckan.

Men nu är det bara rolig träning kvar, gym imornbitti och sen BEACH PRACTICE efter det! Sen ska vi till Ihop för frukost! Mums!
Hoppas att det är lite varmare imorn... :)


Det är ett football game i helgen igen. Tror inte att jag ska gå, vårt lag är så dåligt att jag hellre sitter hemma och pluggar. Ja nu förstår ni hur kassa vårt lag är..
Här är en bild från Annas och min "tailgating" inför förra matchen, vi kände inte för att svettas ute på nån parkeringsplats och dricka blaskig bud light eller nån annan skit college öl, så vi satt inne i vår lägenhet med AC och ett glas rödvin. Haha vi kände oss sjukt oamerikanska men whatever. Kunde ju kika ner på tailgaten från vårt fönster..

Carnival Glory

Nu har jag suttit lite mer än 1h i telefon med en skittrevlig kille och bokat kryssning efter min graduation!
Kan ni fatta att jag har GRADUATION om typ 7 månader!
Helt sjukt fort har mina college år gått! Swosh!
Mammis pappis och jag ska i alla fall på en 7-night Caribbean cruise efter min examen! 
Stackars Andy får inte följa med för hon har finals week då, stackars stackars henne..
Så när hon pluggar som värst så kommer vi leva gött på den här lilla båten nånstans påväg till Bahamas typ:


Det blev tyvärr ett rött kryss idag också, jäääädrar vad tungt det va på passet i morse... 6*200 från pall, goal time max 8s från pers... Jag var 8s från.... från mina 8s... så ja det gick jättedåligt.
Men ibland är man nerbruten och då är det så.
Fick massage idag så förhoppningsvis så känns det bättre imorn!


uffftha..!

Idag var en feting RÖD kryss dag.. fml..
Som tur var så åskade det under träningen imorse så vi hann bara simma in lite innan  vi fick avvakta i breezeway ett tag. Så det hårda passet som var planerat blev utbytt till ett återhämtningspass. Skönt! Precis vad som behövdes tror jag!
Eftermiddagen blev också ganska lugn, helt okej pass förutom min absoluta hat-serie som avslut, men shit vad jag är helt slut i kroppen. Efter passet frågade Steve hur det var med mig för han kände inte igen mig. Jag har ont överallt och kan knappt ta mig framåt i vattnet (rött kryss symptom).

När jag skulle hem lyckades jag bryta av cykelnyckeln i låset.. dagens andra fml..
Men det löste sig, Rhi's pappa och mamma kom och hjälpte mig knippsa upp låset och sen tog Rhi mig till Walmart för att fixa nytt lås, så im good to go :)

Imorgon väntar köttar passet 6*200 från pall. Hoppas hoppas att jag känner mig lite piggare då. Det blir en tidig kväll idag!


I just puked in my mouth and kept going..

Jup, så var det på träningen i morse. En av min favvo-serier! Andra veckan i rad också!
10*100fr st 1:25
10*100fr m paddlar st 1:20
10*100fr paddlar+dolme st 1:15
Håll så hög jämn fart man kan.

Jag höll 1:00/58/57 på varven.
Förra veckan 1:02/1:00/58 så förbättring och det är ju alltid bra.
Men det sög riktigt saftigt mot slutet, mer än förra veckan, därav överskriften till det här inlägget. Så kan det va ibland.
Blir ännu ett BLÅTT kryss i kalenderna idag.
Kände mig lite blå i vattnet idag också för det var så kallt! Burr! 24 grader sa dem att de va...
Och så grått och regn HELA dan... Deprimerande, jag behöver min 1000% D-vitamin dos av solljus...
Och jag har pratat med coach Steve och han kommer låta mig springa på fredagar som make up istället föra att simma, så skönt. Så nu make:ar jag bara up dubbelt så mycket tid i vattnet som jag missar, yes!

Efter träningen hade jag min favoritklass Creative Writing! Och idag var det dax att workshoppa min shortstory.
Jag var lite nervös innan för det är första gången vanliga människor får läsa vad jag har gjort. Innan har bara lärare gjort det för att betygsätta och mina föräldrar. Men föräldrarna måste ju tycka att det man gör är bra, det är ju lixom min medfödda rätt. Titta mamma och pappa på den här urfula teckningen jag har gjort! Men åh Jonna vad fint, den sätter vi stolt upp på kylen. Så dealen är det ju.
Men det gick bra, de gillade verkligen min story och sättet jag skrev på. Jag hade en strong voice och bra dialog och handling. Och så fick jag lite tips på hur jag kan förbättra den. Det var ju inte alls så farligt som jag trodde, bara konstruktiv kritik. Jag var så nervös för det finns några i klassen som skriver så sjukt bra! Man vill bara läsa mer mer mer av vad dem skriver, sånna talanger! Vackert språk och härliga idéer och handlingar. Jag kan inte ens sånna ord som dem använder ibland, min engelska är ganska simpel jämfört med deras. Men det gick ju bra endå! Yay för att skriva på sitt andraspråk!
Tummen upp för workshop! :)

FAU's new stadium!

Idag har jag pluggat anatomi i 12h. Så inte så mycket mer att rapportera där.

Men igår var det an massa andra aktiviteter.
Gym kl 7, manual squats och plankan på Payne’s kommando. Det måste vara det värsta man kan göra i gymmet, det gör så ont och är så sjukt jobbigt!
Simning 9-11, helt okej pass som blev förkortat eftersom det var Mirandas födelsedag och hon fick ett Birthday swim och klarade tiden! Så vi fick en halvtimmes återhämtning innan det var dags för Alumni meet.
Många alumni som kom tillbaka i år, eftersom den nya stadion öppnade, så det var roligt! Lite folk som tog examen förra terminen och folk från mitt första år som det var trevligt att träffa igen. Och självklart en massa ”gamlingar” som jag inte har någon koll på vad de är för ena. Flera stycken av dem är gifta med varandra och har barn. Steve brukar skoja och säga att back in the days there was something in the water that made them mate with each other..

Efter tävlingen så var jag dö hungrig för klockan var redan halv två så det var bara att ta sig hemåt. Tur att jag har cykel för med bil hade man inte kommit långt, poliser och avstängt överallt och folk tailgatade redan på parkeringsplatserna inför matchen.
4 drog matchen igång, vi stod i kön kl 3 och hann precis in samma minut som de började. Stadion var jättefin och fräsch men tyvärr så spelade vi skitdåligt och förlorade med 0-20 till Western Kentucky. Jaja, vi har ju förlorat ALLA andra matcher hittills så kanske inte så överraskande. Eller jag vet inte, vet ju ingenting om football.

Här kommer lite bilder!

Lite kö

Utanför stadion

Under amerikanska nationalsången

Det var ju sagt att det var slutsålt, men så var det inte men mycket folk var det i alla fall

Spela spela..


X-X-X-X

Jag har börjat att kryssa i min kalender. Blåa och röda kryss á la Jens Fridorff. Det kan ju bli intressant att se en överblick för varje månad, hur man har känt sig på träningen. Känns det bra så blir det ett BLÅTT kryss och känns det skit så blir det ett RÖTT kryss!
Den här veckan var onsdag och torsdag två feta röda kryss! Satan i gatan på ren svenska vad tungt det var dem dagarna. Jag svor till Frida under passet, skönt med svenska så att man inte får skäll av tränaren.. Men man får passa sig så att inte Torbjörn är i närheten när man svär. Han må inte kunna säga sitt eget namn (!) men de svenska svordommarna kan han allt!
Men så helt plötsligt i morse kändes det bra igen! Och skitkul pass var det också, tyckte jag!

10*150 arm 
10*100 ss fr st kommer inte ihåg
10*75 fj med fenor
10*50 fr m paddlar o fenor
Var tredje var hela tiden rå max!
Skit kul tyckte jag, jag älskar när man får en massa vila när man ska simma fort (=älska sprint gruppen)

Vi har bara delat in oss i två grupper på senaste tiden, medeldistans+distans och sprint, och äntligen klassas jag som sprint!! Woho!
Det är så sjukt sugit att ligga och gneta medley när man inte behärskar 3/4 av simsätten bara för att man simmar 200frisim som då ska klassas som medeldistans..
Hoppas hoppas medeldistansgruppen aldrig mer kommer tillbaka!

Jag har nästan lite ångest över allt plugg. Jag har verkligen inget liv, sitter och pluggar hela tiden. Har ine ens varit på bio på flera veckor... Börjar få abstinensbesvär typ.
Men imorn blir det football, första matchen i vår nya stadion! Och biljetterna är slutsålda. Bara 7000 platser kvar till studenterna så det gäller att inte komma som person 7002. Men det ska nog gå och ordna eftersom vi bor 100m från stadion och kan kolla ut genom fönstret och se när det blir tjockt med folk. 35 000 pers kommer det va.
Spännande!

Och ditt namn?

Igår var jag och käkade asiatisk mat med Chelsea. När beställningen är lagd får man i vanlig ordning lämna sitt namn. När man käkar "asian street food" kan det gå så här:
Jonna blev till Yulna... jaja

Notera den otroligt attraktiva simglasögonbrännan och de alltmer osynliga ögonbrynen. Min ögonbryn brukar vara ganska mörka men av allt klor och sol så har de blekts bort i princip. Fast mina är bättre än Fridas i alla fall, hennes ögonbryna är gone baby gone hehe!

Ibland får man en trevlig (på riktigt) kommentar om sitt utseende så att man blir lite glad i hjärtat. Igår när jag klev in i klassrummet till min första klass efter morgonträningen och satte mig bredvid min kompis Dillan så säger han: va snygg i håret du är! Har du klippt dig?
Mitt svar: jaha men tack! Fast nej, jag har bara inte borstat håret på över en vecka...
Han garvade. Han tyckte att jag såg stylad ut haha.

För att återgå till det här med att lämna sitt namn. Jag kommer ihåg första gången jag shoppade på Victorias Secret och butiksbiträdet (som råkade vara en kille) säger, your total is bla bla bla, and can I have your name and number? Lite ställd klämde jag fram ett sorry but i dont give my number to strangers.. Visar sig dock att det inte var killen som ville ha mitt nummer utan det är en standard procedur och de frågar alla sina kunder, vet inte riktigt vad de ska med nummret till. Aja, pinsamt blev det i alla fall och han garvade gott. 
Men hur skulle jag kunna veta det? :)

Nej nu ska jag på anatomy SI.

Peace out!

Im a pregnant woman!

"Det lutar åt att jag är gravid i 8e månaden, så det var ju skönt att det inte var något allvarligt"

Hemma igen från Gainesville med både positiva och negativa resultat kan man väl säga. 
Positivt, simmade bättre på 200fr än förra året, 1.54,1 hade jag.
Lite långsammar på 100fr än förra året, 52,9
Och mycket långsammare på 100fj, 1.01
Jag vill ju simma så mycket fortare den här terminen, vill lixom inte att mitt freshman år ska vara mitt snabbaste år.
Och efter 100fj fick jag en rejäl utskällning av coach Niki, hon skrek mig rakt i ansiktet att det var det sämsta loppet hon sett och att det var så dåligt gjort av mig att simma så dåligt eftersom jag är kapten. Enligt henne försökte jag inte ens i det loppet.
Detta resulterade i att jag började gråta och simmade skitdåligt i 200fr försöket som tog plas ca 5minuter efter denna uskällning eftersom det var en gren efter 100fj. 
Personligen tycker jag att det är dåligt av tränaren att slänga skit på simmaren precis innan ett lopp, jag hade mått mycket bättre av att hon pratat med mig om det efter att jag var klar med mina lopp.

Ingen av mina tränare i Sverige har någonsin skrikit och skällt på mig för att jag har simmat långsamt i något lopp, så det kändes som att få en käftsmäll typ.
I och för sig så kan man väl säga att om mina svenska tränare hade skrikit och skällt på mig kanske jag inte hade börjat gråta och då kanske inte det hade påverkat mitt 200fr lopp heller.
Kan ju fundera över vilken version som funkar bäst.
Jag är en mjukis så jag skulle välja den första versionen med snälla tränare.

Över till något trevligare!
Den svenska familjen har vuxit! Nu är vi hela 9st simmare i södra Florida!
Johan och Linnea från Florida Southern, Emma från Florida Gulf Coast, jag, Fia från Miami Jonas från Nova, Frida från FAU och Klara från Florida International. (Oskar från Nova var hemma och var sjuk)

Och så visade Frida mig det här klippet! Varför är det ingen där hemma i Sverige som har berättat för mig om Filippa och Benjamin förut!? Sjukt roligt ju:)

All Florida Invite


Söt liten lapp som möter mig varje gång jag går ut från min massör :)

Imorn drar vi som sagt till Gainesville efter morgonträningen! Woho!
Passet i morse kändes ganska bra så det ska bli kul att simma. Säsongens första tävling :)
5h i buss, bäst att packa med lite skolböcker.. 
Vi kommer hem natten till måndag, det går rykten om att vi är lediga från träningen på måndag, hoppas det!

Nej nu måste jag packa!

Kanelbullens dag?

Jag vill också ha en KANELBULLE!!
Kommer inte ens ihåg när jag åt en senast... Flera år sedan! Ska nog baka kanelbullar när jag kommer hem i december, Glad kanelbullens dag i efterskott, eller nåt sånt.

Istället fick jag ett frieri från coach Payne, när jag stannade efter gympasset och körde lite extra frivändningar frågade han om han fick gifta sig med mig.
Jag svarade att jag inte var så intresserad av giftemål just nu. Han sa att han skulle ringa om 5år och kolla igen. Haha!

Bra dag!

Åh vilken bra dag det har varit!! (förutom allt snor som har bosatt sig i mina bihålor och i näsan)
Kändes ganska bra på morgonträningen i morse. 12*200 arm 1-3 start 2:20. Hade 2:04 på mina snabbaste utan problem. Jag älskar att köra arm! Önskar mina händer var lika stora som mina paddlar! Fan va det skulle gå! Fast jag skulle ju se ut som ett monster haha. Får väl nöja mig med min små smala "pianofingrar".

Bara en dålig grej hände på träningen. Det var 5*200 ej frisim efter armen. Jag började simma rygg för inte en chans att jag kan göra 200fj. Jag vill inte ens det. Och absolut inte 5 gånger i rad.
Men tjof så fick jag en platta i baken efter 100m ryggsim. Simma fjäril Jonna. Kan du inte hålla tekniken så sätt in lite frisim, sa Steve. Okej jag kan inte hålla tekniken mer än 50m så jag körde 50fj-50fr. Efter en till 200ing står Oliver där och frågar (läs fräser) vad jag håller på med. Och jag sa att jag kan inte simma 200fj! There's nothing you cant do säger han då. Fan va lack jag blir ibland alltså. Så jag körde 75fj-25fr, för nej jag orkar inte 200...
Frida hade en liknande upplevelse imorse på en annan bana i poolen :)
Vi har typ 1 miljon fjärilssimmare på laget. Seriöst 9 stycken som kör 200fj tror jag. Så varför ska jag också hålla på? Jag orkar inte oc jag vill inte simma fjäril. 
Som jag sa till Liz they need to lay off this delusional drem of me swimming fly.

Jaja, dagen fortsatte på ett bra spår. Och eftermiddagspasset var skönt! (Inget fjäril)
Sen åkte jag och Chelsea till Victorias Secret och skulle "bara" köpa ett par byxor.. Men det är så svårt att göra så inne på Vicky's så jag unnade mig en tröja och en bh också, Har ju faktiskt inte unnat mig nånting annat än mat på hur långe som helst. 
Sen avslutade vi med middag på cheesecake factory! Mums!

Nu ska jag plugga till mitt sport management midterm som jag har i morgon.
Det kommer bli en jättebra vecka det här, den kommer bara flyga förbi för på torsdag efter morgonträningen åker vi till Gainesville och tävlar! Då får man träffa lite svenskar igen, Linnea, Fia, Emma och Jonas (trorjag) kommer att vara där! Jippi Sverige träff! :)

Ship Hoj!

Intersquad

I lördags simmade vi intersquad. Vi blev uppdelade i två lag, röd och blå, och tävlade mot varandra. Innan tävlingen hade vi gym, vilket vi kommer att ha innan varje hemma tävling vi har den här terminen. Så man var ju lagom pigg i kroppen men det blir nog lättare när man vänjer sig.
I alla fall så gick det inte så jättebra för mig. Jag hade inte så jättehöga förväntningar eftersom jag varit sjuk precis innan så man får väl ta det för vad det är.
Hoppas att man känner sig lite fräschare till nästa helg, då ska vi simma en invite i Gainesville hela helgen.
Mitt lag, red team, vann! Det blåa laget ledde fram till sista lagkappen och inför sista sträckan ledde de fortfarande, men vi simmade ikapp och förbi och vann därmed hela tävlingen. Så vi slapp ta bort vändningsplattorna efter tävlingen.
Divingbreak

Liz

Torbjörn och jag

Frida njuter av solen

RSS 2.0