citat

"Keep away from those who belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great ones make you feel that you can become great"

Mark Twain


The infinity sign

Jon, aka bröderna Fluffs okända kusin, mötte mig med ett stort leende idag innan mattelektionen, tog ett djupt andetag och sa med stolt röst: Hej hur maaaaaar dooo?
Jag blev så stolt!
Han hade nämligen frågat en massa om svenska ord igår på vår mattelabb, hur säger man det här, och hur säger man det här, lät det hela tiden.
Så jag gav honom adressen till www.tyda.se en översättningssida som jag använder mig mycket av. Där finns det nämligen en funktion som om man klickar på den uttalar ordet man har sökt på, och den funkar engelska till svenska samt svenska till engelska.
Så jag förklarade hur han kunde använda den, och lite skämtsamt sa jag "so tomorrow you'll speak perfect swedish" innan vi sa hej då för att gå till vår nästa lektion.
Så ni kanske förstår att jag känner mig stolt över att han faktiskt gick hem och övade på sin svenska:)

Så jag var lite frånvarande under mattelektionen idag för jag förklarade för Jon om våra bokstäver ÅÄÖ.
Jon hade blivit lite förvirrad när han såg dem, så han frågade what's the deal with the A with infinity sign above? Do you just say AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA for infinity of time or what? Han syftade såklart till bokstaven Ä.
Jag blev nästan lite förvånad, ingen har beskrivit bokstaven Ä på det sättet förut. Och jag antar att om man är ett mattesnille som Jon så kan man lätt tolka prickarna ovanför a:et till "infinity" symbolen som ser ut så här:
Han tyckte i alla fall att svenska var ungefär som kinesiska och fattade inte hur jag kunde prata två språk som var så olika varandra.

Förresten när jag svarade bra på Jon's hälsningsfras så var det hans tur att skratta.
hahaha you mean like the thing you're wearing?
Härligt när samma ord betyder olika saker på olika språk :)

Nej nu måste jag fortsätta med min uppsats som snart är klar!
Den börjar faktiskt bli ganska bra med hjälp av UCEW (university center for excellence in writing)

University Center for Excellence in Writing

Fick nyss värsta positiva kicken mitt i min plugg ångest! Känns as bra, så jag känner att jag behöver berätta om det så kommer det kännas ännu bättre sen:)
En bra sak med att plugga här i USA är att man får verkligen jättemycket hjälp. Jag har ju redan berättat om min tutor jag har i matte som jag kan träffa 3 (!) gånger i veckan.
En annan sak de har här för att hjälpa, inte bara atleter utan alla kan gå dit, är the University Center for Excellence in Writing. Har du en uppsats att skriva så kan du påbörja den hemma, sen boka ett möte på 30minuter med någon av handledarna, ta med dig vad du skrivit samt instruktionerna för uppsatsen och så tar de en titt på det och hjälper dig komma på ideér för hur du ska fortsätta eller förbättra uppsatsen.
Jag var där för första gången i går, och var där idag också.
Fick hjälp av en kille som heter AJ, han är cool och jätteduktig.
Så nu känns det mycket lättare att skriva och den där uppgiften som var så sjukt tråkig blev nästan lite intressant att skriva om!

Fettis Dagen :)

btw klippet med Nikki som läser svenska ska nog funka nu..

Fettisdagen hemma idag så jag hoppas att ni har fettat er gött där hemma :)
Här är alla dagar fettisdagar i princip, så inget speciellt här inte haha!
Uppdateringen har varit lite dålig, jag ber om ursäkt.
Det är verkligen full rulle här nu, så mycket att ta igen från de dagarna man missade under conference.

Conference blev ju ganska lyckat för min del, eller både och för mina mål var:
Simma under 1.50,0 på 200 CHECK!
Simma under 50 på 100 NOPE.. (50,9)
Simma under 23,5 på 50 NOPE.. (23,höga)

Men jag fick ju en individuell silvermedalj på 200, 2 brons i lagkapperna och simmad under mitt pers på 100 så jag är nöjd endå.
50 gick ju tyvärr åt skogen så för tillfället hävdar jag att 50 bara är för töntar som inte orkar simma längre :)

Matteprov igen i morse kl 7, jippi... Kändes ganska bra men väntar med att hurra tills resultatet kommer eftersom det kändes bra förra gången också och då gick det åt skogen..

Flygbiljett till Virgina för spring break bokad. Ska bli skönt att komma bort lite och träffa lite svenskar:)

Nej nu hinner jag inte skriva längre. Måste plugga... (bara 10 veckor kvar bara 10 veckor kvar)

Förresten, vi såg Sean Kingston på flygplatsen när vi åkte till Nashville..

Det är kul när de försöker

Nikki hittade min blogg och gav sig på ett tappert försök till att läsa svenska :)

Sun Belt Conference, day 1

Steg upp strax efter 8 i morse, släpade mig ner till frukosten, som enligt mina förutsägningar inte var mycket att hurra över. Utbudet bjöd på krit vitt bröd, peanutbutter, sylt, philadelphiaost, yogurt och flingor. Plus en massa muffins och bullar och kaffebröd.
Hemma är det ju hotellfrukosten som är det bästa med att bo på hotell.
Konstigt att så många amerikanare är feta?
Svar: nej.

Själva tävlingen började inte fören kl 7 på kvällen, och det var bara 4*50me, killarnas simhopp och 4*200fr.
Jag fick simma i båda lagen och hade fjärilssträckan i det första laget.
Kändes inte direkt så jättebra och hade en piss dålig vändning och ännu sämer målgång. Men tiden 24,46 (ungefär 27,30 omräknat) är bäst hittills så jag är nöjd.
PLUS att vi kom 3a! :)

Sen var det ca 1 timmes paus då simhopparna gjorde sitt, och sen var det 4*200fr. Jag hade sista sträckan och vi låg fyra när jag hoppad i, tyvärr var treorna för  många banor bort så jag såg dem knappt men jag knappade in på dem och vi slutade 3a igen!!
Och min tid 1.48,56 omräknas till 2.01,16
Mucho happy! Fast det loppet kändes inte heller inte så jättebra, kände mig lite kraftlös på slutet men jag öppnade i och för sig lite för fort, typ 57,8..
Dräkten känns däremot jättebra att simma i!
Synd att man bara har en.

Och förresten! På tal om dräkter. Efter vårat medley lag kom Oliver, vår sprint coach, fram till oss och sa good job ladies, och sen vände han sig till mig och sa you should have worne the suit, why didn't you wear the suit? För jag hade på mig min FS2 eftersom jag ville ha den nya i 200 laget, och jag vill inte gå omkring i en våt dräkt och sen få kramp för att den sitter så sjukt tight. You should have been under 24 if you had your suit. Bla bla bla... Och han skakade bara på huvudet när jag förklarade varför.
Måste han vara en sån skit påse (dousche bag) ibland? Blir så iriterad, så jag simmade bara iväg. En sak som är bra med simning, det är bara att sticka huvudet under ytan om du inte vill lyssna mer.
Men jag tror han fick dåligt samvete eller nåt liknande för sen innan den andra lagkappen så var han jättesnäll istället och skulle göra high five hela tiden. Och ville att jag skulle "show me that smile" bla bla.. Well well, vill han vara en skit påse så får han väl vara det.

I alla fall en mycket bra start på tävlingen!
Ser fram emot resten. Imorgon är det 50fr och 4*100me tror jag. Vet inte vilken av lagkapperna jag inte kommer att få simma (man får bara simma totalt 7st grejer).



Chop chop


Nervigt!

Nu börjar tävlingsververna göra sig påminda! Och toppningen också, har så mycket energi i kroppen att jag måste spänna mig lite då och då så att jag inte spricker av överskottsenergi!

Imorgon bär det av mot Nashville, 6:30 går bussen till flyget.. Klädkoden är "look sharp" som Steve sa. Så kostym och slips för killarna och motsvarande klänning/kjol för tjejerna.
Och jag har hittat den sötaste kjolen så jag ser fram emot att klä upp mig imorgon :)

Ashley, en av tjejerna har blivit sjuk, så hon kan inte följa med, tråkigt, fast jag är glad endå för nu får Nikki åka med istället:)
Och sen kommer Jonas dit och hejar på också!
Jag är riktigt pepp nu!

Pappa skickade lite bilder ifrån "the ice cap" som det tydligen heter där jag bor enligt vissa här:


Lite skönt att jag låg på stranden under tiden den här bilden togs ;)

Det har fatiskt många fördelar att bo i ett varmt klimat. Jag har till exempel inte missat en enda träning sen jag kom hit för jag har varit frisk hela tiden (peppar peppar ta i trä)!
Inga dryga förkylningar eller magsjuka eller nåt sånt, skönt!
(jag blev lite snorig när familjen kom och hälsade på men det berodde nog på att de tog med sig en massa Sverige baciller)

Nej nu ska jag kila iväg till säsongens sista träningspass!
Efter conference väntar tre veckors träningsledigt! Woohoo!!


K.B.A!!!

Nu har vi precis haft lagmiddag med tjejlaget. Det var mycket trevligt och bjöds på god mat.
Efter middagen höll seniorerna en lite genomgång av hur det går till på conference.
Det viktigaste, för utom att ha kul, på conference är att slå tjejerna från Western Kentucky. Det är tydligen en väääldigt stor rivalitet mellan våra skolor. Grunden till det hela ligger tydligen i att innan FAU började tävla i Sun Belt så vann Western Kentucky varje år men första året vi var med så slog vi dem. Sen så var det tydligen en lite händelse under det året då årets seniors var freshmen, när tjejerna gick in till finalen på 100fr så hade tysligen en tjej från Western Kentucky knuffat Julie, och sen knuffat Jen, vartefter Jen ilsknat till riktigt ordentligt och skrikit typ "get off me bitch" och knuffat tillbaka, och funktionärerna hade blivit dit kallade, och hon som började knuffas hamnade i onåd.
Och tydligen så brukar tjejern från Western Kentucky skriva AKB på armarna (Ass Kicking Bitches) vilket FAU tycker är himla omoget eftersom vi inte gillar dem. Så i vårat omklädningsrum sitter det nu en poster som det står KBA, Kick Bitches Ass på!

DDR

Ja just ja, vår lilla husmus Stachek har fått en liten vän. Min suit mate Lauren tyckte att han verkade ensam så hon köpte en liten kompis till honom. Eftersom Stachek fick ett Polskt namn så skulle den nya få ett Svenskt namn, så de tyckte att Astrid passade bra. Så nu bor Stachek och Astrid tillsammans. I början slogs de men nu är de vänner.

Nu är det inte långt kvar till Conference. Spännande!
Och Jonas kommer dit!! Ååååå vad glad jag är! Ska bli så kul att träffa honom!
Vi har fått våra tävlingsdräkter nu, aqua zone heter den och jag haraldrig hört talas om den innan, provade den i förrgår och tror att jag ska testa att simma med den idag också.


Jag har ett uppdrag i sommar. Jag måste öva på Dance, dance revolution! Ni vet en sån där dansmatta man kopplar in till tv:n eller xboxen. Vi har en hemma och Anthony har en här. Och han är Kung på det! Det är helt sjukt vad grym han är! Och jag suuuuger! Så jag måste öva i sommar så att jag kan slå honom:)


 


Big mama owl says shhhhh!

Ok matteprovet gick åt skogen... kul.. Nej jag är inte bitter... inte alls..
Kryssningen som var planerad till springbreak blev typ dubbelt så dyrt som från början så den kunde jag inte åka på heller.
Great great.
Aja får väl spendera all min vakna tid till att skrynkla ihop hjärnan med matte...

Lite kul saker har hänt också faktiskt.
Vi har fått vår tävlingsdräkter, så ska nog prova att simma i den på söndag.
Sen har vi nå pre-conference jox den här veckan som vi ska göra också, alla har fått en hemlig person som vi ska göra en massa saker till.
Den första saken som ska vara klar till imorgon är en poster till den personen som ska vara moriverande och peppande till conference.
Sen har vi en "what the F you want" dag, då vi som sagt för göra/ge what the F we want till den personen.
Sen har vi lagmiddag med tjejerna.
Sen ska vi ge nåt som kan vara bra att ha på conference, typ gatorade eller liknande.
Sen ska vi ge nåt som kan vara bra att ha efter conference, typ godis eller liknande.
Och hela tiden ska allt vara så hemligt som det bara går, så du får inte berätta för nån vilken person du har och alla saker måste du smyga in i den personens skåp.

Sen är det ju en massa alla hjärtans dag tjaffs också, ett j*vla tjat är det hela tiden.
Mammor som skickar flera kilo choklad och blommor och hjärtan överallt..
Trodde jag skulle komma undan men icke sa nicke.
Csaba frågade "oh by the way do you want to be my valentine?" Och jag bara: ööööööööööööööö, define valentine..?
Han ville bara ha nån att ge choklad till, så ok då.
Plus att Athony fyller år på torsdag... shit det är ju imorgon.. Aja så jag får väl köpa nå choklad till Csaba och nåt annat till Anthony.

Och så har jag pratat med Linnéa :)
Hon ringde på msn, och det var sååå roligt att prata med henne! Saknar henne!!! <3
Yey 80 dagar kvar nu bara va?
Brev från Helena har jag fått också:)

Aja all min vakna tid vare va...?
Back to math

Jag har en kompis som är släkt med bröderna fluff!

Idag började vi näsan toppa! Kul kul!
Sprintgruppen har ju redan toppat i typ två veckor, och idag började några med eget insim m.m.
Men jag håller på det lite till, fortsätter simma runt 5000 yard, lite modifierat med fartarbetet idag, jag fick simma min 3*50 serie, kändes ganska bra! Vet inte hur tiderna var eftersom det var första gången jag simmade den i yards bassäng, men men. Jag är nöjd med dagens pass.

Svar till Nils fråga, ja vi simmar bara utomhus, vi har inte ens en inomhusbassäng. Har bara simmat inomhus två gånger sen jag kom hit och det var på Nationals i Atlanta, i November tror jag att det var, och för några veckor sen när vi var i Gainsville och simmade mot University of Florida. Alla andra tävlingar som jasg har varit på har varit i södra Florida så det har varit utomhus.
I vanliga fall så är det varmt och skönt här, ca 25-30grader, men det kommer nån kallfront då och då, och då kan det bli ganska kallt.
Min coach sa att förra året hade de bara en kallfront, i år har vi redan haft fyra st..

Igår var vi på He's just not that into you, en mycket bra film som jag varmt kan rekommendera!

(ja jag går väldigt ofta på bio......)

Idag ska jag plugga (kors i taket vad ovanligt) Psychology of human development prov på onsdag.
Förresten tror jag att jag klarade matteprovet igår, kändes väldigt bra under första delen i alla fall!

Csaba tycker att jag är tråkig så han ska bränna upp min böcker nån dag säger han. Haha!

Jag tänkte slita mig från pluggandet ett tag och åka till Circuit City och köpa mig en skrivare, de har gått i konkurs så man kanske kan hitta nån billig där tänkte jag.
Sen har Nikki utmanat mig på dream race, so GAME ON!

Förresten! Min kompis Jon, som jag har matte tillsammans med, han har alltid haft sitt hår flätat, men i onsdags när jag kom till lektionen hittade jag honom under det största affro-fluffet jag någonsin sett! Haha! Här snackar vi nästan bröderna fluff nivå! Det var sååå coolt! Jag visste inte ens vad jag skulle säga förutom woooow, this is sooooo cooooool! Och sen la jag min hand på hans huvud och den bara försvann in i fluffet! haha. Jon var ganska road han också, han undrade om jag aldrig sett ett affro fluff innan, och det har jag ju faktiskt inte, inte i verkligheten,
Men han skulle fläta tillbaka det, så på provet i fredags var det i flätor igen till min stora besvikelse..
Nästa gång ska jag vara beredd med kameran:)

There's no hole in his shoes, But a big hole in his world...


Some goooood music!
Den tinar upp mig just nu..

Imorse var det inte kul att kliva ur sängen, visste att det skulle vara skitkallt ute, och det var det också. 30F, så under noll grader, och så lite vind på det vettu.. Ville verkligen ta av mig alla fyra tröjorna jag klätt på mig för att hoppa i vattnet! Eller inte!
Men det värsta var att springa från poolen till omklädningsrummet! Tack gode gud för min parkas, nu kändes det bara svinkallt istället för vad det nu är som känns kallare än det..

För övrigt älskar jag torsdagar, vet inte om jag har sagt det än?
Så här ser de iaf ut för mig:
6-7:30 am träning
9:30-10:50 Sociologi
12-12:30 Massage
13-13:30 Löpning
13:30-14 Stretching + dry land
14-16 pm träning



People talk about the guy
Whos waiting on a girl...

hooked on this feeling

Just nu har jag bara en sån skön känsla!
Kom precis tillbaka från min matte tutor, och när jag är hos honom verkar all matte så lätt. Önskar att han var min lärare istället för hon Moosai som jag har, för när han kollar igenom mina anteckningar säger han nästan varje gång: men varför visar hon det så där för? Den här metoden är mycket enklare!
Men jag tror jag vet varför, hon är nog en halv-ond människa som njuter av att se andra misslyckas, det är vad jag tror! Första lektionen så sa hon ju faktiskt hela tre gånger: I rarely smile.
Men tillbaka till den sköna känslan. Sen när jag gick hem så kom det bara bra låtar på ipoden, vilket bara förstärkte den sköna känslan:)

Nej det är bäst att jag glider vidare på det här matte flowet medan det ligger i!
Åter till pluggandet


Superbowl

Ja det var ju super bowl i helgen också.
Jag hade inte ens tänkt kolla på det eftersom jag tycker att amerikansk fotboll är oerhört ointressant, men Nikki smsade och sa att hon hade bakat kakor och brownies, så jag tog mig en lite prommenad dit och kollade lite granna i alla fall. Bob, JC, John, Mikolaj, Nikki och jag satt ihoppklämda i JC's lilla rum och kollade på hans stora tv. Som vanligt fattade jag inte så mycket, men Bob förklarade lite allteftersom. En sak var lite häftig i alla fall, det var en kille som sprang längre med bollen än någon annan har gjort i Super Bowls historia (utan att bli nertacklad alltså). Han sprang från ena sidan till andra sidan av planen, 100 yard tror jag, och sen blir han nertacklad precis på slutet, och jag menar verkligen PRECIS på slutet, killen rammlar lixom en decimeter från touch down linjen eller vad det nu är för linje.. Lite surt haha! Men de fick nog någon slags poäng för det också..


I halvlek hade de 3D reklamer som vi hade laddat för. Så vi satt där med våra 3D glasögon, såg ganska roligt ut faktiskt. Men 3D reklamerna var inte så jättebra, så lite besviken blev jag faktiskt. Fast det kan ju bero på att jag var på Disney World för några veckor sen och där var det lite annan klass på 3D kan man väl säga!

Annars så var reklamerna under matchen överlag roligare att titta på än själva matchen!

När den här reklamen kom frågade de om vi hade många liknande reklamer i Sverige haha:

Nej matteprov på fredag igen så jag ska väl återgå till mitt coursecompass och göra några hemläxor.. suck!

Tjing!

recruits

Oj vad produktiv jag har varit på sista tiden. Jag har skrivit två draft till min engelska klass, gjort en "intervju undersökning" till min psychology of human developmenet klass, klarat mitt första matteprov plus att vi hade recruits här den här helgen.
Den här gången hade jag en recruit, hon hette Kelly och kom från Tampa. Trevlig tjej och hon gillade verkligen FAU så hon kommer nog att börja här nästa termin. Så det blir nog bra.
Det som är bra med att ha recruits är att man får 60 dollar att spendera på 72h på sånt som underhåller recruiten, tex köpa glass/godis och gå på bio, vilket vi gjorde :)
Man får ganska mycket godis för 24dollar!
Och sen får man äta på restaurang hela tiden också som coach betalar! Mycket bra!
Bion vi såg hette Paul Blart Mall Cop, och var jätterolig! Jag garvade genom hela filmen typ
 

Nu ska jag ta en liten plugg paus och kolla på PS I love you!

Hoppas att alla simmade bra och är nöjda med sina JSM resultat!

RSS 2.0