Dagens kommentar

.......Oh, so you speak scandinavian?


Mallan, jag tror att det var min engelskalärare som fällde denna klyftiga kommentar:)

Nu är det bokat och klart!
Ska hälsa på syrran över thanksgiving!
Det ska bli jättespännande att åka New York och se hur hon har det!
Dollarn har ju tyvärr stigit över 7 kronor igen så jag passade på att boka medan den fortfarande höll sig lite nere, så efter min mattelektion skyndade jag till Oxly och hittade en ledig dator så att jag kunde boka biljetten:)
Sen efter det så hade jag så sjukt mycket positiv energi i kroppen så simpasset bara rullade på den positiva vågen. Det var sjukt kul att simma och jag kände mig lixom outtröttlig, härlig känsla!
Tydligen var passet ganska jobbigt med korta starttider och hög fart men jag märkte knappt av det, simmade ifrån nästan alla!
Borde boka en New York resa varje dag om det känns så här bra efteråt ;)

Idag har det varit svalt, bara 28 grader....
Fast det har varit mulet hela dagen så det kändes ungefär som 25, så jag antar att jag har acklimatiserat mig om jag tycker att 28 grader känns svalt...

Min engelska lektion var inställd, så jag var hem en sväng på förmiddan och hann prata lite med faster Karina på skype :) Det var väldigt trevligt!!

Nej nu ropar social psychologyboken på mig! Prov nästa vecka så det kommer behövas mycket läsande under bussturen, så jag håller tummarna för att jag slipper bli åksjuk! Har inte riktigt tid att slösa bort så MÅNGA timmar på att bara sitta och stirra i en buss (eller sova, bilfärder brukar ju fungera som sömnpiller på mig)... Tar antagligen runt 8-9 timmar till Tallahassee, och sen hur lång tid det tar därifrån till Atlanta har jag ingen aning om... Däremot har jag hört rykten om att hemresan från Atlanta rör sig omkring 12 timmar....


Myrornas krig!

Jonna vs Myrorna 1-0

Nu jäklar ska dom bort!
Jag och Anna har tröttnat på dem äckliga små liven som springer omkring på våra skrivbord så vi har införskaffat myrgift! (mohaha)
Ett antal droppar gift är utlaggda på strategiskt utvalda platser, och redan efter 24h har det samlats en hel drös med ont anande myrstackare...


Idag har jag hunnit ha en lektion, engelska.
I slutet av lektionen gick jag fram till min lärare och bad honom att skriva under mitt travel letter eftersom vi ska iväg i helgen och jag kommer missa fredagens lektion.
Absolut absolut, självklart skriver jag under, svarade han. Och under comments: skrev han dit "excellent, tremendous student, bravo" så det var ju ganska bra feedback :)
Sen sa han att jag alltid hade så pigga och aktiva ögon, och att jag alltid utstrålade närvaro vilket gjorde honom som lärare varm om hjärtat.
Jag misstänker att det är min enorma simglasögonbränna aka tvättbjörnsbrännan som gör att min ögon ser så oerhört pigga ut hela tiden, eller vad tror ni mamma och pappa?

Chip hej, nu är det matte dax!


intersquad avklarat

Så då var intersquad för i år avklarat, skönt!
Tycker alltid att första tävlingen känns lite ovan. Har kört minimalt lite från pall, och framför allt i yards, så känslan var lite off.
Men det gick relativt bra i alla fall. Bättre tider än förra året så jag är nöjd :)
Plus att jag undvek att få freshman stryk! Bra gjort av mig!
Eszter regerar självklart i poolen, hon är medley/bröstsimmerska från Ungern och krossar alla! Hon simmade 1000fr, och Anthony (inte alltid så bright som ni som har följt bloggen kanske kommer ihåg) räknade fel åt henne med vändningskylltarna, så hon simmade 50 för mycket, men det gjorde ju inte så mycket, när hon gått i mål har närmaste person i alla fall 50yard kvar.. :)
Sjukt trött i kroppen efter loppet så jag tog mig ett isbad efter allt var klart, funkade ju så bra förra gången.

Nu ska jag ta mig i kragen och plugga lite, sen senare ikväll ska Eszter, Csaba, David (alla tre från Ungern) Anthony och jag till en Ungersk restaurang i Fort Lauderdale, ska bli intressant att se hur det smakar!

Skype!

Snackade lite med Andrea via skype, hon är i New York nu, går på Manhattan Colllege och är med i deras Track and Field lag.


Skype är bra!
(så ta tag i det här nu Mallan;))
www.skype.com

Intersquad imorn!

Kroppen känns som ett tomt skal nu bara.
Har för ovanlighetens skull ingen träningsvärk, eller så är jag kanske bara för trött för att känna den?
Musklerna känns sådär jobbigt "skrattiga" för tillfället. Ni vet hur svag man är om man verkligen asgarvar samtidigt som man försöker göra nånting som har med styrka att göra? Eller? Aja ni som nån gång har asgarvat av någon anledning under styrketräning förstår vad jag menar.
Den känslan infinner sig för tillfället i min kropp.

Imorn har vi intersquad. Vår första tävling, fast det är ju inte en riktig tävling men men. Intersquad är när man delar upp laget i två, vi är uppdelade i blå laget och gråa laget, och sen tävlar man mot varandra.
Så det är väl inte på blodigt allvar men man vill ju att sitt eget lag ska vinna!

Men det är intersquad som kickar igång tävlingssäsongen, för efter det så rullar det på! Redan helgen efter så ska vi först till Tallahassee och simma mot FSU på fredan och sen på lördan ska vi till Georgia i Atlanta och simma mot Georgia Tech, FGCU och Alabama, skoj!
Får träffa lite svenskar i Alabama tror jag i alla fall! :)
Viktoria Hyddmark och Ida Persson förhoppningsvis!

Nu ikväll ska jag bara slappa, ta en sväng till Walmart och sen kolla på True Blood med Anna!

Ha en trevlig helg så länge!

Class checkers

Elin: Ja köttbullarna smakade precis som i Sverige, med potatis, brunsås och lingonsylt! :)




Sånna här..
..kryllar det av på campus..! Skit läskiga! De ligger och lurar i gräset och när man minst anar det så kutar de iväg, och snabba är de också! Ser ju ut som dinosaurier.. Blir lika rädd varje gång de sitter där vid cykelvägen och lurar, för de sitter så still så man ser dem inte fören man kommer alldeles för nära än vad man (jag) vill vara.

Det här passet körde vi för nån dag sen, det var lite kämpigt.
(långbana)
8*200 fr best average st 3:30
6*100 drill/swim
8*150 fr best average st 2:50
6*50 löst
8*100 kick best average st 2:30

Kände mig lite spyfärdig efter passet, men det gick ganska bra, höll mig mellan 2:20-25 på 200ingarna och runt 1:45 på 150orna. Fick lite astma efter 6st 200ingar men jag kunde simma igenom det, ville ju inte ge upp när det var så lite kvar.

Jag ska försöka förbättra min frisimskick nu, så nu får jag inte kicka fjärilskick längre. Och för att ha en så bra position i vattnet som möjligt så simmar jag med snorkel, antingen med eller utan platta. Jag tycker att det är mycket jobbigare att kicka frisim, plus att jag är mycket långsammare på det, men det ska nog ändras snart, förhoppningsvis! :)

Igår las poolen om till yards så nu är det vändningar mest hela tiden tycker jag!
Dagens i-lands problem: att hitta en bra bana att simma på. Jag var så nöjd med min bana när vi körde långbana, bara trevliga personer och vi passade ihop starttidsmässigt också, och nu blir vi helt splittrade när det är många fler banor, så jag får alltid beslutsångest över vilken bana jag ska välja... suck..

Okej, och nu till titeln på det här inlägget. Class checkers! Det är personer som slumpvis eller alltid dyker upp utanför ditt klassrum för att kontrollera att atleterna går på sina lektioner. Jag skippar väldigt sällan en lektion, och har inte gjort det hittills, men i måndags så var de utanför mitt klassrum till engelskan, jaja tänkte jag, bra nu ser ni att jag är här. Men sen på eftermiddan kommer Steve, min head coach, fram till mig och berättar att han har fått ett mail av the athletic department om att jag var två minuter försenad till min engleska lektion, så han säger åt mig att kolla min mail för att se om det stämmer. Och visst har jag fått ett mail som säger:
Dear miss Nyback, You were 2 minutes late for ENC 1102: College Writing II at 10.00AM on 09/21/09.  As a result you have been documented as having one absence 
from this class.
Grejen är den att min lärare var inte ens där när jag kom dit, han dök upp ca 5 minuter senare...! Så det var ju inte så att jag missade något. Så nu måste jag "överklaga" det här beslutet. Så jag var och pratade med nån tant och fick nått papper där jag ska förklara varför jag var sen, sen måste min head coach skriva under att han tycker att det är en giltig ursäkt och sen måste jag gå tillbaka till tanten och då ska vi "diskutera" det här och sen beslutar hon om hon godkänner min överklagan eller inte. Och detta handlar alltså om 2 minuter...
Eftersom det bara är min första varning så spelar det inte så stor roll, men har man fått 3 st så blir man utesluten från "the travel team" och får inte åka med på tävlingar.
Vad mer som är irriterande är att under tiden jag är hos den här tanten och hon ger mig pappret så kommer det in en stor kille (antagligen footballspelare) och frågar om nåt papper.
Tanten: Jaha har inte din lärare delat ut det i klassen?
Killen: Jo, men "I guess I wasn't there", jag hade antagligen ett "viktigt politiskt möte" hehe
Tanten: *fniss fniss* Ja eller hur, du träffade väl Obama? hihi
Killen: Ja precis!

Jaha, där sitter jag och måste överklaga mina 2 MINUTER och så kommer han och säger rätt ut att han skippade en klass och hon bara fnissar, inte fick han en varning inte...!
Sjukt orättvist. Om jag får säga vad jag tycker.
Nästa gång ska jag också säg: jo men asså jag hade ett viktigt politiskt möte, Obama behövde min hjälp..


Mitt första isbad!

Ja idag provad jag på mitt första isbad. Intressant!
Jag kände mig som en gelé klump idag, båda simpassen igår + styrkan igår + styrkan imorse, har nog alla sin egen lilla plats i denna ekvation. Så efter passet som skulle ha varit mestadels återhämtning, men som blev lite hårdare eftersom att vissa slarvade under sina avslutningar och andades de sista 15 metrarna, så fick vi simma hårdare och längre än vad som var tänkt. Ja du, livet som simmare kan vara hårt, här bestraffas vi för att vi andas. Men så äre.

Jag släpade mig i alla fall till vår trainer efter passet och sjönk ner i ett badkar med härliga 10 grader "varmt" vatten. Och där skulle jag sitta i 15-20 minuter.
Det var så kallt att det gjorde ont i skelettet när jag först klev i, men efter ett par minuter så domnade jag ju bort så då var det inga problem att sitta där. Kändes lite roligt att vicka på tårna, eftersom att jag knappt kände dem, så jag satt där och fnissade lite för mig själv!
Sen när jag klev ur så var jag helt bortdomnad i benen och det kändes jättekonstigt att gå! Men det var skönt att kliva ut i den nästan 30 grader varma kvällssolen och prommenera den lilla biten till vårt omklädningsrum.
Sen när jag kom till cafeterian ca 10 minuter senare darrade jag som ett asplöv! Kallt som f*n var det då för då hade jag fått tillbaka känseln igen. Så jag käkade min middag med hackande tänder och drack en kopp kaffe för att få tillbaka lite värme och så fort jag kom till min lägenhet så slängde jag på mig mina mysbyxor och den tjockaste tröjan jag äger och upp med luvan!
Pratade med mamma och pappa på SKYPE (I love skype) och efter ca 30 minuter kände jag mig lite upptinad i alla fall.
Så nu ska det bli intressant att känna hur det känns imorgon, om det känns något bättre eller inte..
Blir det fler isbad så tar jag med mig kameran så jag kan visa er hur det ser ut hos vår trainer också!

Vi skulle ha gått på bio ikväll, men Anna ville gå på pilates istället så det får bli bio imorn.
Så jag tänkte uppdatera med lite bilder nu när jag har en massa tid, enjoy!

FAU Campus

"the spaceship building" AC:n gör nämligen att det låter som ett rymdskepp när man öppnar dörrarna

Mer av Campus

här har jag min "favorit" lektion, matte..

Vår pool

Träningsdax

Erin, Janelle & Doug

swim swim

Eszter och jag i våra nya "uglies"

Solnedgång över campus

At the mall

Iced after practice

IKEA besök

Tummen upp för svekska köttbullar

Laura, min finska roommate in action!

Go Laura!!

Nej nu kom Anna hem från sin pilates, ska höra om hon vill kika på en film kanske.
Och så måste jag städa mitt rum också, för Doug ska komma och hälsa på i helgen och se på True Blood med oss! Vi har börjat på andra säsongen nu :) Spännande!!!!

Hörs!


picking up the pace

Okej träningen blir allt hårdare och hårdare för varje vecka, plus att vi börjar komma igång med styrketräningen alltmer! Det är roligt!

Igår kände jag mig lite underlig. För jag kände mig helt slut i kroppen och kunde knappt simma alls kändes det som. Kämpade för att hålla mig flytande under insimmet lixom!
Efter en timme drar huvudserien igång:
3*
(4*150fr st 2:00
6*50 sprint st 1:00
100 löst st 2:00)
50orna under första varvet var 1F2/2 Max från pall, andra varvet: 1F2/1 Max pall och tredje varvet 2F2/1 Max pall.
Det var förresten bara jag och Eszter av tjejerna som klarade den korta starttiden, den andra intrevallen låg på 2:15.

Det underliga var att det kändes mycket bättre att simma lite tuffare, det var typ jobbigare att simma långsamt.. Och 150 snittade jag bara 2 sekunder långsammare än för några dagar sen när vi körde var tredje 150a all out, fast det kändes som att jag bara simmade F3 och pulsen var ganska låg.
Fast 50orna från pall var väl inte så vidare, det kändes som jag bara föll i vattnet varje gång jag försökte starta för mina ben kändes som de var gjorda av gummi efter morgonens styrketräning.

Vi har förresten fått ytterligare en styrketränare, Jeff, så nu är det tre stycken! Lite skillnad från förra året då vi bara hade Coach B, och han var väl inte så mycket att hänga i granen!

Jag:  Coach B, varför använder vi nästan aldrig vikter när vi kör styrketräning?
Coach B: Jo, så här är det Jonna, i USA är de flesta feta, och de som inte är feta är livrädda för att bli feta, framför allt tjejer. Och folk tror att om man använder för mycket vikter så får man stora muskler och då SER man fet ut"
Jag: ööööööööööööööööööööööööööö................ (tänker för mig själv: oh my god you are sooooo stupid, and they pay you for this...?)


Vem vet om det kommer fler, de dyker ju upp lite närsom hellst känns det som. Den här Jeff hade tydligen precis kommit hem från sin smekmånad.

Igår fick jag paketet med alla mina shorts! Glömde ju dem hemma, och det är kanske inte så smart när man åker till Florida.. Tack så jättemycket för chokladen mamma och pappa! Älskar er!!
Den försvann i ett nafs! (fast jag bjöd andra lite grann också faktiskt)
Kanske det som fick mig att simma så bra! :)

oh sweet soreness...

Just nu känner jag mig lagom mör, Det hela började igår då vi skulle göra "Csabas favoritpass", men jag tror nog mer på att det var Olivers (vår tränare) favoritpass, han gillar att plåga oss.
Det var insim och sen

3*
(4*100 stroke
400 IM
4*100 free
400 free)

Vi hann göra ett varv och sen började det åska så vi fick inte vara kvar i poolen. Upp på land i breezway och stretcha 20 min, ingen landträning eftersom vi hade styrka på morgonen, sen i vattnet igen och köra 500 ben, men så drog åskan igång igen så då fick vi gå upp igen, men den här gången var det bara 30 minuter kvar så vi fick gå hem. Alla blev typ helt häpna, det har aldrig hänt förut att vi har fått gå, det brukar alltid bli superlegs eller liknande resten av träningstiden.

Så idag blev det ett nytt försök för detta Ungerska medleypass, och nu var det fin fint väder!
Men eftersom vi inte simmade så mycket igår blev det obligatoriskt fjäril för alla det första varvet..! Pjuh! Jag brukar inte simma så mycket mer än bara 50:ior fjäril så jag blev lite små nervös. Men det gick förvånandsvärt bra för mig idag! Vilket var kul!
Och fick lite positiv feedback av Oliver för en gång skull. Han har varit lite vresig på sista tiden, tror att det är för att Steve, vår head coach, har varit borta så mycket så han har blivit lite power crazy!

Det fanns två olika intervaller, jag simmade på den långsamma eftersom jag inte kan simma så mycket annat än frisim och den snabba starttiden var 1:30 på 100ingarna stroke, något jag är lite för långsam för. Däremot kan jag ju simma frisim så fick ganska mkt vila på frisimsdelen så det blev inte alltför jobbigt för mig.
Tydligen så var halva laget hos vår trainer för isbad efter passet, så många var nog lite trötta!
Jag känner mest av det i axlarna, så ska försöka fixa mig en massagetid hos Dr Fischer på torsdag, det vore sååå skönt!

Ska försöka ta lite bilder på poolen och skolan så att ni får se hur det ser ut, behöver bilderna till krönikan som ska vara med i bärsingen också! (Köpings lokaltidning)

Nej nu ska jag plugga lite inför mitt Interpersonal Communication test som jag har imorgon!

Har någon några frågor eller så om hur det är att simma och plugga i USA eller här på Florida Atlantic så hör gärna av er och lämna en kommentar!

Ha det bra!

Car wash, kitten and other stuff

Tack Mojsen! :)

Ursäkta den lite halvdålig uppdateringen. Sen sist så har Anna och jag har kollat klart på första säsongen av True Blood! :) Spännande!!

Vi har dragit igång med styrketräning också. Det är inte samma coach som förra året, vilket är bra för förra årets styrka sög! I år har vi två killar, Sky och Donnie heter dem tror jag. Donnis är fd NFL spelare och båda verkar väldigt kunniga.
Skillnaden i år är att skolan har anlitat de här killarna som är typ personliga tränare, så vår styrka kommer att vara mer individuellt inriktad. Första passet delades vi in i distans och sprint grupp och vi i sprint gruppen gjorde en massa explosiva grejer, utfall plus rusher och en massa hopp och sånt.
Det var tänkt att vi skulle vara i gymmet men tydligen så hade vi blivit dubbelbokade med football spelarna så naturligt vis blev vi utkickade, så vi fick vara på friidrottsarenan istället.
Även fast det var klockan 8 på morgonen så var det varmt och jag svettades som en gris! Kunde i princip vrida svetten ur tröjan när vi var klara. Not so fresh!
Jag fick lite problem med astman också, för vi körde så hårt med korta vilor och det var riktigt varmt.

Så nästa dag gick jag till vår trainer och bokade tid hos doktorn för att få ny astmamedicin. Under tiden jag satt där och väntade med Csaba och Anthony var det två stora football spelare (vissa av dem är stora som hus!) som också fick behandling.
Efter ett tag så ropar de på mig, så lite smått nervös gick jag över till dem, man känner sig så liten när man är i närheten av dem, men så säger en av dem:
-You're a swimmer, right?
-Yea
-I saw you guys by the pool this morning, and I just wanted to let you know that I thing you're tough as shit!
I could only do two laps then I had to catch my breath, and you guys just keept going and going!
Så det var ju lite roligt att höra!
Tydligen så tyckte deras coach att de hade för dålig kondis så han tvingade dem att simma lite grann.

Jag har varit och hälsat på Janelle, Melissa och Erins lilla kisse också! Sjukt söt! Han är bara 6 veckor och heter Maui.



Så pytteliten!

Idag hade vi ingen träning utan vår årliga car wash istället. Vi gjorde stora "free car wash" skylltar och gick runt och samlade in donations från vänliga människor som ville få sin bil tvättad av FAU swim team. Förra året fick vi ihop ca 2000 dollar så vi får se hur det går i år!









En tant stannade och vevade ner rutan och viftade med en sedel åt Patrik, så han springer fram och frågar om hon vill få sin bil tvättad, men hon svarar: No, I just wanted to give you money so that you would come over here so that I could see yout abs!
Hahaha!

Eftersom vi inte hade träning idag blev det hårt igår. 24*150fr drill/build/all out!
Men det var ganska kul och kändes ganska bra! Om två veckor har vi vårat intersquad meet, så jag behöver få upp lite fart tills dess. Efter intersquad meetet blir vårat travelsquad uttaget till tävlingen i Alabama helgen efter så man kan ju inte ligga på latsidan. Inte för att jag är i risk zonen för att inte bli uttagen men man vill ju göra bra ifrån sig i alla fall.

Nu blire plugg, har typ tre prov plus en uppsats nästa vecka...
Sen ikväll ska vi ner till stranden och fira Davids födelsedag, det blir nog mysigt!

 


Min nya adress!

Här är min nya adress:

Jonna Nyback
PO Box 266n
1880 Florida Atlantic Blvd.
33431 Boca Raton, FL
USA

Och här är lite bilder från min lägenhet:

Så här ser lägenhetskoplexet ut, vi bor på 2a våningen


Mitt rum


Hallen till badrummet och Lauras och Stephanies rum som vi har dekorerat med blommor


Trappen ner till vardagrummet och köket


Vår "matsalsdel" med köket i bakgrunden


Vardagsrummet

Så ser det ut och jag stormtrivs! Det är helt underbart att bo så här jämfört med att bo i dormet jag bodde i förra året!

Igår blev det inte så mycket plugg som jag hade tänkt. Anna och jag fastnade framför True Blood. Det var ju så spännande så vi kunde inte sluta titta! Sen på kvällen åkte vi med Eszter och hennes pojkvän och såg Final Destination i 3D på bio.
Jag tycker att det är lite obehagligt med 3D, när det kommer en massa saker flygande mot en hela tiden så jag smygkikade lite utan 3D glasögonen ibland. Filem var ganska kass måste jag erkänna. Skådisarna var ju patetiska och till och med jag kunde nog ha gjort det bättre! Så ingen film jag kan rekommendera.

Nej nu ska jag spendera några timmar med plugg innan träningen denna lediga Labour Day..


Första fartpasset, check!

Efter en vecka med ordentliga morgonträningar men halvdana efterträningar pga åska så vaknade jag tidigt i går morse av just åskmuller. Jaha det blir väl tortyr i breezeway idag också då, tänkte jag. Men när väckarklockan ringde nån timme senare hade det värsta åskmolnen passerat och det var fritt fram att simma.
Och visst bjöds det på simning för hela slanten, vi hade nämligen vårat första fartpass. Inte alltför blodigt men nog kände man sig utpumpad mot slutet allt!
Serien var:
3*100 drill-build st 1.30
8*200 varannan F2 varannan Max st 3min
3*100 drill-build st 1.30
10*150 varannan F2 varannan Max st 2.30 (mål perstiden på 200yard)
3*100 drill-build st 1.30
12* 100 kick varannan max varannan F2 st 2min

Eftersom jag bara simmar frisim på conference så fick jag köra hela serien frisim, annars var 150:orna IM eller stroke.
Så nu är vi igång på riktigt! Känns bra att ha gjort det första fartpasset!

Eszters pojkvän är här och hälsar på så efter passet drog vi till stranden, men efter nån timme började regnmolnen närma sig så Anna och jag drog till Wallmart, köpte en cykel eftersom min har rostat sönder under sommaren. Men nu har jag en fin fin ljusblå cyckel:)
Senare på kvällen blev det en tripp till Ibiza, en klubb i West Palm och där röjde vi självklart på dansgolvet!

I dag ska jag plugga lite matte och börja skriva på min första uppsats för terminen, wish me luck! Min lärare har nämligen inställningen att "om ni gör exakt som jag säger och gör det bra så får ni ett C i betyg, för att få B och A måste ni walk the extra mile och göra mer än vad som förväntas av er "
Jag som fick A i den första skrivkursen ganska så lätt lär nog behöva slita häcken av mig nu..

Eftersom det är Labor Day på måndag har vi ingen skola och ingen morgonträning, nice!

Bilder från helgen ploppar nog upp inom en snar framtid. Ska nog ta lite kort i lägenheten också så att ni får se hur jag har det:)

Ta hand om er där hemma!


Stadium runs

Alla verkar ha dem, men min skolas footballstadium ligger i Fort Lauderdale, ca 30min bor med bil, så vi har aldrig gjort något sånt. Kanske nåt jag ska vara glad för?
Fast jag fick ju min dagliga dos av trappor när jag sprang omkring med tidningarna på mornarna under sommaren, så jag kanske skulle vara värsta grym? Eller inte..

De håller på att bygga en stadion här på campus just nu, men vem vet hur lång tid det tar innan det blir klart. De håller också på att bygga en "relax pool" eller vad man nu ska kalla det, den kommer ha tre st 25yard banor för dem som vill motionera och sen kommer det vara en lek/relax del om jag har fattat det rätt. Låter ju inte helt fel!
Stranden ligger ju visserligen bara ca 5-10min bort med bil :)

Åskan har fortsatt att störa våra eftermiddagsträningar. Det är så irriternde för det är jättefint enda fram till kl 2.
Tortyr i breezway blir det då. Det är väl inte så jättejobbig saker vi gör men det är så varmt ca 35 grader varje dag! Efter typ 5 minuter är man helt genomdränkt i svett! Så äckligt! Och på den lilla madrassen vi har att ligga på samlas snart en liten svettpöl, nice!
Landträningen har bestått av "superlegs" ett set med 20 snabba benböj, 20 utfall, 20 snabba split hopp och 10 höga upphopp och allt ska gå så fort som möjligt. Sen den vanliga rundan med 50 situps i varierad form, 15 armhävningar och 10 shrugs. Och så allting X antal gånger.

Nej nu är det dax för träning, ska kika vad det är för väder.... Jorå, de mörka molnen börjar rulla in... suck!

Later

Åska och myror, definitivt på min "inte gilla" lista

Väderprognosen för den här veckan säger åska varje dag... inte så jättekul. Nu vill jag ju träna! Men det är alltid några som blir överlyckliga när vi "slipper" träningen. Och självklart började det ju åska precis klockan 2 idag när vi skulle börja träna. Så då kom vår trainer och sa att vi inte fick hoppa i vattnet.
Det blev namnlekar i breezeway istället. Så nu kan jag nog åtminstone alla i tjejlagets namn. Det är lite värre med killarna, de är typ dubbelt så många som tjejerna! Blir nog bättre när de börjar kicka lite folk, det är så himla trångt på banorna nu, mellan 8-10 pers på varje bana..
Vi fick simma typ en timme på eftermiddan i alla fall, och fart var det också! Inte så mycket, bara 8*100 st 1:20 men det kändes ju att man inte har simmat fart på ett tag, jag orkar lixom simma men det går inte så fort direkt. Men det kommer nog snart det också!

Idag hade jag min första Interpersonal communication klass. Verkar ganska soft, vi är typ 15-20st som sitter och diskuterar bara. Och så finns det en extra credit uppgift också som är värd 100 poäng! Lika mycket som ett prov så det bådar ju ganska gott:)

Jag har en kompis som heter Nic som är med i Baseboll laget och han fick smaka en daim av mig förra året, och enda sen dess har han tjatat om svensk choklad varje gång jag ser honom. "Do you have some Swedish chocolate for me today Jonna" och varje gång måste jag säga nej eftersom jag inte har haft tid att åka till IKEA, men förra helgen var jag ju på IKEA och då köpte jag daim, men jag åt ju självklart upp allt, MEN jag kom ihåg att lägga tre bitar i min väska så att nästa gång jag träffade Nic skulle jag kunna ge honom dem!
Men så idag när jag öppnad det facket kryllade det av små myror där! Skit äckligt!! Så jag var tvungen att slänga de sista bitarna :(
Och så sprejade jag rengöringsmedel i facket och tänkte "dö era äckliga j*vlar!!" Och självklart såträffade jag ju Nic utanför poolen, och han frågade som vanligt om chokladen. Och när jag berättade min lilla historia om hur jag faktiskt hade haft med mig choklad till honom men att tyvärr så åt de elaka myrorna upp dem så lät det ju bara som en otroligt dålig ursäkt, och han trodde nog inte på mig.. Typiskt!

Så nu ska jag åka och leta efter myrgift eller nåt sånt och utrota myrorna!


RSS 2.0