Nu brantar det på! Mkt skoj i sikte!

Ursäkta den dåliga uppdateringen, har haft fullt upp med prov och inlämningar och sånt tråkigt..
Men nu har jag bara ett prov kvar den här veckan, matte på fredag!

Och sen vet ni vad! På söndag kommer JONAS hit!!! :D Han stannar en hel vecka, så underbart!!
Och sen så kanske vi ska åka till Typhoon den 11e, en av disneys vattenparker :) Woho!

Och imorgon börjar APRIL, och i april så åker jag ju hem! Känns nära nu:)

Det har hänt lite roliga saker på sista tiden också, förra veckan kom Csaba in på mitt rum en kväll och sa att nu får det vara nog med pluggandet! Han tyckte att jag behövde ha lite kul också så han drog med mig till "the carnivowl" (FAU owls, aja ni fattar kanske) Det var lite folk där, på baksidan av student union, och det fanns sockervadd, klättervägg, kardborrebandsvägg och en snurr karrusell!
Vi träffade Anthony och Jordan där också.
Csaba, Anthony och jag provade kardborreväggen, man fick ta på sig en overall och sen kunde man slänga sig hur man ville mot en uppblåsbar vägg och så fastnade man. Lite kul, fast sen satt man ju fast där som en fluga i ett spindelnät typ!
Csaba och jag provade snurrkarrusellen och det var sjukt kul! Det var som ett stort ekorrehjul som man satt fyra personer i, två och två mitt emot varandra, och sen snurrade två biffar hela hjulet runt runt superfort! Garvade så att jag fick magknip nästan! Sen när man klev ur var man lite yr i bollen!

Sen har vi haft vårat post conference party också, lite sent kanske med tanke på att conference var slut för ungefär en månad sen men men..
Det var trevligt! Tills polisen kom och slängde ut oss som vanligt, fattar inte varför festen alltid ska vara hos Walsh, polisen kommer ju alltid dit.. jaja.
Så här kul hade vi, kortet togs mitt i en skojig diskussion, och Liz skrattar så att hon nästan gråter! Fast kommer inte riktigt ihåg vad som var så kul..


Mina rumskompisar Jenn och Liz

Träffade en kille från Kroatien eller nåt sånt på festen också, han hade simmat i Alabama så han kände Ida Parsson! Och så hade han simmat två OS, final och allt typ, 25år.. Hyffsat bra

Nedräkning:
5 dagar till Jonas kommer
11 dagar till Typhoon Lagoon besök
12 dagar till min födelsedag
30 dagar till flyget går hemåt 

Falska minnen

De senaste dagarna har inte varit på topp för mig. Jag har inte mått så bra på grund av en tragisk händelse kan vi väl säga för att inte gå in på det mer i detalj här.

Sen har jag blivit förkyld också! Jag som har klarat mig undan baciller och sjukdomar i snart nio månader, typiskt! Jag är hes, snorig och hostig. Fast ingen feber eller ont i halsen som tur är.

Idag var det frivillig träning igen, och de var rekordmånga där, ungefär 20st. Men alla ville spela fotboll eller basket, så det blev bara jag som simmade. Men det gjorde inte så mycket, passade mig bra eftersom jag ändå bara tänkte ta det lugnt eftersom jag inte är helt kry.
Efter en liten stund kom dock Csaba och gjorde mig sällskap, han har ont i sin knän så han kan inte springa så mycket. Så vi fick ett soft pass och efter runt 3000m kom de andra tillbaka. 
Men medan vi simmade började de andra simma under vattnet tvärs över bassängen, så vi blev lite fundersamma och stannade och kollade vad de höll på med. De lekte "sharks and minnows" (hur man nu stavar det). Där den som är hajen ska vänta i mitten av bassängen och fånga de andra små fiskarna när de simmar över.
Jag och Csaba hoppade upp på kanten, för vi ville heller inte bli uppätna av hajen, och solade istället :) Ganska skönt! Oliver kom över och skämtade lite med oss och sa: so what are you guys practicing? English? Och det var ju lite roligt faktiskt, han har många sidor han, schizo-Oliver!
Csaba och jag började diskutera spelets regler, och då berättade jag att vi hade samma lek i Sverige, men vi kallar det nåt annat, men sen blev jag tyst... Jag tänkte herregud jag kan väl inte översätta det till engelska, då kommer han ju tro att det bara bor rasister i Sverige!
Jag har aldrig tänkt på det förut, men varför heter leken vem är rädd för svarte man?! När man var lite tänkte man ju inte på det, leken hette ju så och det var ingen innebörd i orden. Det var först nu det slog mig. Tänk på hur det ser ut egentligen! En liten unge står i mitten och skriker: VEM ÄR RÄDD FÖR SVARTE MAN så högt han bara kan, och de andra ungarna svarar INTE JAAAAG! och så springer de så fort de kan över till andra sidan medan den "svarte mannen" jagar dem.
Är det bara jag eller känns inte det hela lite rasistiskt...?
Aja jag översatte det till Csaba i alla fall och han garvade nästan ihjäl sig.

Idag har vi pratat om minnen i min psykologiklass. Och jag kan inte riktigt släppa det här med att försöka minnas sitt första minne, om ni hänger med..?
Försök att tänka tillbaka till ditt absolut första minne? Hur gammal var du när det inträffade? Och vad var det som inträffade?
Tänk sen noga efter, är det verkligen ditt "egna" minne, så att säga? Eller är det ett minne som du själv har skapat genom att utgå från sådant som dina föräldrar har berättat eller som du har sett på video eller sett bilder från.
Barn har nämligen väldigt lätt för att skapa så kallade "falska minnen" . Falska minnen skapas genom att någon ställer ledande frågor för att få barnet att berätta om en händelse. Eller genom att någon annan berättar om något som du har varit med om. Till slut har ett falskt minne bildats och man tänker ja just ja så var det ju, jag kommer ihåg att jag kände så här och så här och att det såg ut så här eller så här, och jag hade de här kläderna på mig. Men egentligen kan detta minne ha skapats med hjälp av bitar av minnen från när du såg en bild därifrån eller hörde någon prata om det. När väl ett falskt minne har skapats är det väldigt svårt att göra sig av med det. Det har redan sin plats där inne i minnesbanken.

Så jag har funderat och funderat på om de minnen jag har är mina egna eller om det är falska minnen.. Jag blir nästan tokig!
Så nu har ni fått en liten snabblektion i utvecklings psykologi :)
Hoppas ni blivit lite klokare ;)

Hej jag heter Jonna, det finns en risk att jag är en levande kompost...?

(OBS! Långt inlägg, så ni med trötta ögon får läsa på egen risk)

Har precis kommit tillbaka efter en mandatory workshop. Den här gången handlade det om nutrition m.m.
"Lärde" mig lite i alla fall tror jag, tex:

*Att man inte ska dricka vatten till maten (eller annan dryck) utan vänta till en timme efter måltiden. Tydligen så ska det motverka matspjälkningen eller nåt sånt, i alla fall så ska det gå åt en massa energi åt att smälta maten, energi som du kan använda till att plugga eller träna. I övrigt ska mana drick mycket vatten, men mellan måltiderna.

*Detsamma gäller frukt.
Man ska absolut inte äta frukt ihop med maten för det förlänger också matspjälkningen och drar en massa onödig energi. Så vänta en timme efter måltiden med att äta frukt.

*Melon ska inte blandas med annan frukt.
Kommer inte riktigt ihåg varför men det var nåt liknande som med det övriga. Just ja, det var nånting om att det lägger sig som ett lock över den andra frukten så att den ruttnar, så undvika att blanda melon med annan frukt om du inte vill vara en levande kompost!

*Efter man har sovit en hel natt är kroppen helt uttorkad, så innan du borstar tänderna ska du dricka 1-1,5 liter vatten, just chug it! Sen ska man vänta en timme med att äta frukost. (Jag antar att man kommer sitta på dass den timmen och agera vattenfall)

*Äter man vitaminer (som man borde) ska man ha en veckas upphåll/månad. För att undvika att bli allergisk. Många av oss är allergiska mot gluten för att vi äter det hela tiden. I Kina är tydligen ingen allergisk mot gluten, där är de allergiska mot ris istället.

*Kiropraktik är jättebra! Förbättrar det mesta!

*Sen finns det nåt halsband man kan köpa för $99, ska tydligen stråla ut all skadlig elektricitet som vi får in i kroppen från allt trådlöst internet m.m.

*Försöka att äta så mycket organisk och färsk mat som möjligt, undvik färgämnen och aspartan och sånt där skit! Akta dig för allt som heter "diet" (light i Sverige)

Det var det jag kommer ihåg. Ska försöka följa råden om frukt och vatten. Och absolut om melon, vill ju inte vara nån kompost! Shit, jag som nästan alltid äter vattenmelon till frukosten... Jag har alltså reden en massa rutten mat i mig..?Eller vänta! var det bara frukt det handlade om? Pjuh då kanske jag klarar mig. Fast shit igen, ibland äter jag ju både vattenmelon OCH grapefrukt till frukosten. Illa illa..
Men min kiropraktor träffar jag ju redan en gång i veckan. Så det är ju bra!
De andra är jag lite skeptisk mot..

Idag har det för övrigt regnat.....MYCKET....
Men jag har använt min stövlar så nemas problemas på den fronten!
Var lite lagom nöjd när jag mötte alla barfota människor som bar på sinna dyngsura skor som säkert luktar urk just nu! Mohaha!

Inte obligatorisk träning idag, viket resulterade i att bara 8 pers var där. Helt ok pass om man räknar bort den delen där Olivers skitpåse sida trädde fram igen. Fast kanske det var bra endå?
Det var under en serie på 12*100 kick-swim, fast var 3e 100ing var hela kick. Allt var start 1,50 (långbana) och jag har alltid varit kass på kick, aldrig simmat under 1,50 utan fenor i hela mitt liv! Knappt under 2min! Så när det var dax för den första hundringen som var hela kick så tjuvstartade jag och några andra ca 10 sekunder för att hinna in innan det var dax för nästa 100ing. Och det gick bra och jag fick då ca 5sek vila. Men sen när det var dax för den andra hela kick 100ingen så gormar Oliver STOOOOP everybody come back!  Så vi fick vända om och komma tillbaka och han "sa" att vi inte fick tjuvstarta utan vi var tvugna att kicka fortare om vi inte klarade starttiden.. If you cant make the interval, just kicka faster, that's how simple it is. So don't give me that BS about not being able to make the interval!
Så jag blev lite sur, och i ren ilska kickade jag iväg.. Fortare.. Och till min egen förvåning kom jag in på 1,45 nånting. 
Och jag bara shit wow, har aldrig kickat så fort! Men jag var fortfarande sur på hur han skällde ut oss. Så jag sa inget. Plus att jag såg hur nöjd han såg ut så jag surade på lite till i tystnad.
Men efter nästa serie kändes det ok igen.
Så egentligen borde jag väl vara tacksam för att han får mig att simma snabbt... Känns som lite hat-kärlek i det här "tränar-simmar förhållandet". Är så van vid att ha haft snälla tränare, tror aldrig jag har blivit utskälld under träning tidigare. Kanske därför det kändes som att jag ville börja gråta haha.
Känns också lite typiskt amerikanskt.. Det hela med skrikande utskällande tränare..

Nej nu ska jag skriva lite på min uppsats. Skulle vara awsome om jag kunde få ner så här många ord på den!

Chip pong!


St Pattys Day

Gröna dagen idag.
En massa folk har på sig minst ett grönt plagg för att fira St Patricks Day.  Jag vet inte så mycket om varför vi firar den här dagen, jag vet bara att det är en Irländsk högtid.
Cafeterian är dekorerad med gröna dukar och personalen har gröna halsband och hattar på sig. Trevligt.

Morgonträningen i morse var ok. Började med ett springa första halvtimmen och sen simma sista timmen. Gick riktigt bra idag också, har bra flyt nu (bokstavligt talat).
Kändes dock inte så kul just det ögonblicket klockan ringde, men men.
Efter träningen var Whitney lite tjurig, hon gillade inte att vi blev "straffade" för att vi sprungit. Jaha har vi blivit straffade? Det märkte inte jag, sa jag. Ja men vi fick ju bara simma 400m som uppvärmning innan serien, svarade hon. Och jag tänkte bara ehh så 35min löpning i snabbt tempo är inte tillräckligt med uppvärmning för dig..ok! Det duger för mig i alla fall.
Jag blir lite irriterad när folk förväntar sig att om de gör en sak så ska de "slippa" en annan. Jag pratade med Nikki om det efter träningen och hon tyckte inte heller att vi blivit "straffade", men tydligen så var det så förra året att om man sprang på morgonen så fick man ca 20min "avsim" efter löparrundan, innan man började med själva passet.
Men då är det ju bara runt 40min kvar av träningen och hur mkt vettigt hinner man göra då?
Det är inte obligatoriskt att springa så om man vill simma in mer innan serien så får man väl skippa löpningen, eller gå upp superduper tidigt och springa innan passet börjar så att man kan vara med på hela insimmet.
Jaja typiskt amerikaner, ska hitta nånting att klaga på hela tiden..

Idag frågade jag min sociologi lärare, Gina, om hon skulle hålla lektioner nästa termin också, hon är nämligen gravid. För jag skulle mycket gärna ha henne i nån mer klass för jag tycker hon är jättebra och hon lär ut på ett sätt som gör det mesta intressant. Och hon svarade att hon skulle hålla lektioner ända tills bäbisen ploppade ut och efter det också. Och hon blev jätteglad när jag sa att jag gillade hennes lektioner så det var ju bra.
Verkar inte finnas nåt som heter mamma ledigt i det här landet. Bra för mig, tråkigt för Gina och bäbisen.

Carlos: Ja man kan ju nästan börja fundera! Det roliga är att massagestället faktiskt ligger på ett ställe där man kan plastikoperea sig, så vem vet jag kanske har råkat ta fel dörr! :)
Mamma och pappa har sagt att de tycker att jag ser lite annorlunda ut.... hmm nu blir jag lite fundersam.. Haha!

When you walk my way hope it gives you hell, hope it gives you hell

Idag har varit en bra dag. Började med att den trevliga mat tanten Pearl tyckte att jag var väldigt solbrun och fin och hon la även märke till att jag hade färgat håret och hon tyckte att det passade väldigt bra till min hy.
Trevligt.

Sen hängde jag med min mattelärare Moosai nästan hela lektionen. Går till och med bra med online läxorna, Csaba behöver bara hjälpa mig lite nu för tiden, så jag hoppas att det här flytet visar resultat på provet på fredag! Annars är jag pretty much screwed... Eller jag överlever väl men det skulle vara så surt att behöva läsa om kursen nästa termin. Klarar jag däremot kursen så behöver jag bara läsa en till termin med matte, thank god!

Jag har haft advising möte idag också och valt kurser inför nästa termin. Blir intressant hoppas jag.

Träningen gick riktigt bra idag också, har äntligen fått tillbaka mina armar från "the land of pain" där de har hållts gisslan sen i tisdags, så nu har jag full rörlighet igen, utan smärta!
Passet var ganska roligt och det kändes bra så jag körde på! Slog några av killarna haha!
Känns jättekul att träna nu! Och jag hoppas att jag kan komma tillbaka till den kapacitet jag hade under conference, fast lite starkare, så jag jobbar stenhårt för det just nu! Då kommer SM bli roligt! Det var ju inte igår jag gjorde bra ifrån mig på ett svenskt mästerskap så att säga..

Ni får ursäkta rubriken på detta inlägg men den kommer från en av min favoritlåtar just nu, All American Rejects - Gives You Hell,  jag får en glad känsla varje gång jag hör den haha, vet inte varför..


Igår kollade jag och Csaba på the messengers, en typisk b-skräckis.. Ingen jag rekommenderar direkt kanske, men den va lite småläskig.

Imorgon drar vi igång med morgonträningar igen, vilket är mindre kul. Har inte direkt saknat 05:35 mornarna.
Men det blir nog ok, för vi får springa de första 30min om vi vill och jag ska använda min nya baddräkt som är super söt så jag ser nästan fram emot det lite, haha jag vet till och med jag tycker att jag är lite konstig just nu..

Nej nu ska jag skriva lite på min uppsats och sen jobba lite matte innan jag går till min mattegrupp för lite extra tutoring.

Snart kommer jag hem!

$$$$$$$$$$$$$$

Första dagen när jag kom hit fick jag en liten chock.
Jag var nämligen tvungen att betala en försäkring på 1000dollar för att få skriva in mig i klasserna.
Det var det inte så kul att höra med tanke på att ingen nämnt något om att jag skulle behöva betala nåt eftersom jag har ett fullt scholarship..
Men de va bara att hosta upp stålarna.
Idag fick jag ett trevligt brev från Dr. Bruce, min kiropraktor, och det är också hos honom jag får min massage av Paulina. Brevet talade om att jag varit på behandlingar för sammanlagt

                                     3500 dollar

Behöver dock inte betala ett öre tack vara den där försäkringen!
Så nu känns det genast mycket bättre!
Ska nog ta och boka lite massage nästa vecka, bara för att!


hej träningsverk

Igår beslökte jag Rec centret, vårat nya gym, för första gången.
Och oj vad träningsverk jag fick!
Och då gjorde jag inte ens så mycket. Gick omkring där bland alla biffarna och kände mig lite bortkommen..

Nu är min hemresa framflyttad! :)
Kommer hem den 1a maj nu istället för den 4e, woho!!
(Så nedräkningen här ovan stämmer inte riktigt längre, ni får ta minus 3 dagar istället, jag orkar inte fixa det)

Det känns som att det är jättekort kvar nu bara! Och det är det ju nästan!
Och om en månad precis idag fyller jag år, hurra hurra!
Jag och Nikki har planert lite grann, och vi kanske ska åka hem till henne efter skolan fredagen för min "födelsedagshelg" och sen på lördan ska vi åka till Orlando och leka lite i nån av vattenparkerna där!
Kommer nog bli sjukt kul! Lite bättre än Skara sommarland, och då hade jag ändå väldigt kul när jag var där för några sommrar sen med Pontus och Rikard!

Nej nu ska jag ta och leta rätt på mitt i20 papper, kan vara bra att ha koll på vart det är. Men jag har ett svagt minne av att jag har lämnat det till damen i kontoret för International students.

Chip hej!

Det blir en daaag på straaandeeeen!

Då var springbreak över och man är tillbaka i skolan igen.
Träningen har också dragit igång igen. Känns alltid lika underligt när man tar de första simtagen, funderar vid varje ny uppstart hur jag har kunnat simma så fort bara några veckor tidigare?
Men nu har upphållet bara varit två veckor så det ska nog inte vara så svårt att komma tillbaka i form.

Sista helgen av spring break tillbringades på stranden med Anna och hennes bror Fredrik som var här på besök. Helgen var helt underbar, strålande sol och ca 30 grader! Och vattnet börjar bli varmt igen så det är skönt att bada!
Nästan så att pappa skulle kunna tänka sig att bada, men bara nästan. Snart så!
Den här helgen hade ett riktigt soundtrack!
Press play!Träningen igår var chill!
Började med ett möte om hur spring practice skulle se ut. Den här veckan ska vi inte ha några morgonträningar (yes!) och från och med nästa vecka har vi bara två per vecka. Sen är onsdagar och lördagar inte obligatoriskt och vi kommer typ bara simma en timme och sen spela fotboll eller basket eller nåt sånt de dagarna. Men annars är det som vanligt. Jag har ju SM i sommar att träna inför så för mig blir det inte så stor skillnad. Men många amerikanare har inga tävlingar under sommaren, och ingen obligatorisk träning heller.

Vi ska också börja bygga lite muskler är det tänkt, bra det för styrketräningen vi har haft hittills har mest varit prehab, så att vi inte ska skada oss. Men det känns så värdelöst eftersom jag redan hade börjat med styrketräning med fria vikter innan jag kom hit, så det var som att gå tillbaka några år i styrketräningsform. Vilket suger!
Men om det inte blir bättre den här terminen eller nästa termin så för jag väl köra styrkan själv.
De är lite efter här i Amerikat på vissa områden, som gör att man känner sig yngre än man är.
Till exempel hela grejen med att man måste vara 21 för att köpa och dricka alkohol, så sen jag har flyttat hit har det kännts som att jag är 17 igen. Och nu den här styrketräningsgrejen. Tillbaka några år i tiden.

Men en sak som är bättre med USA är att människor överlag här är trevligare.
Om man stirrar en främmande amerikan tillräckligt länge i ögonen så säger han/hon: Hi how are you
Visst det är bara en artighetsfras och de är inte alls så intresserade av hur du har det idag, men det blir lixom lite trevligare när man svarar Im fine thank you, how are you.
Till skillnad från Sverige, om man stirrar någon främling i ögonen där så vänder de snabt bort blicken eller slänger ur sig haru ingen tv hemma eller?! Ok det sista var kanske att överdriva men ni fattar poängen.

Nej nu ska jag skypa hem till Sverige lite!
Tänk om just du hade orkat ladda hem skype, då hade vi kunnat prata nu!
www.skype.com


Spring Break

Äntligen!
Lov!! :)
Ingen simning och ingen skola, känns så skönt!
Dagen spenderades på stranden med Anna och hennes bror Fredrik som är här på besök. Det tar ju bara 5 minuter att åka till stranden men sen kan man spendera mer än 1 timme på att leta parkeringsplats, det är lite irriterande, men men, ska väl inte klaga allt för mycket.
Fast idag brännde jag mig i ansiktet.. Så ögonlocken känns inte så sköna nu..
Tog till och med ett dopp idag, det var väl inte varmt direkt men inte kallt heller, så helt ok om man vill svalka sig enligt mig.
Det tyckte inte Anna.
När vi var en bit ut låter det ungefär så här:
Jag: det här var ju inte så farligt
Anna: uuuugghh jag får andnöd...!

Ingen knubbsäl där inte:)

Just nu sitter jag och kollar på Americas best dance crew, Och det är så häftigt!! Helt sanslöst!
Quest crew är min favorit! Killarna är grymt bra!Eller vad säger ni?
Floorfiller känns ungefär som dagisnivå efter att ha sett det här..!
Kolla den här sidan om ni vill veta mer: http://www.mtv.com/ontv/dyn/dance_crew/series.jhtml
(hoppas att det funkar från Sverige..)

RSS 2.0