Helgen som varit

Vi har haft möte med tjejlaget för att få träffa de nya freshmen tjejerna och lära känna dem lite i lugn och ro. De verkar trevliga och jag ser fram emot en kul säsong. Under helgen har vi också haft den årliga fresmen welcome BBQ, som detta år hölls hemma hos Nikki så det blev lite pool party också.
Av någon anledning är alla leguaner borta.. Det brukade krylla av dem runt den lilla "sjön" på campus men i år har jag inte sett en enda. Vi har en teori om att de förmodligen frös ihjäl under vintern.
Däremot har de små ankungarna vuxit upp! Jag och Eszter brukar mata dem ibland på vägen hem från cafeterian.


Min lilla ankunge har vuxit upp!


Många hungriga fåglar


del av FAU campus

Hallå nån som är lite teknisk där ute. Jag har ett problem. När jag filmar med min mobil (LG GW620) och lägger över filmerna till datorn så finns där inget ljud längre. So whats up with that? Nån som vet vad som försiggår?telefonen funkar

Nu har jag fixat så att min svenska telefon funkar här, fick byta från at&t till T-Mobile men har hittat en billig pay as you go  plan där jag bara behöver betala 15 dollar/månad för unlimited texting och sen 10cent/min för calling.
Det tog lite mer än en timma ett fixa för killarna som jobbade på Radio Shack verkade ju inte vara the brightest crayon in the box precis. Sa kanske 14 gånger att jag skulle ha unlimited texting och pekade ungefär 24 gånger på pappret, ända signar de upp mig för unlimited text AND TALK för 50 dollar i månaden. Så då måste de ringa upp nån och byta min plan och det var en massa krångel men nu ska det vara rätt i alla fall!
Det kom in en pratglad man med rullator som berättade att hans ben var sönder för att han hade spelat Football i college, men det hade varit värt det för han hade haft kul i alla fall.. Vet inte om jag skulle hålla med, om man behöver börja använda rullator vid 50 års åldern för att benen är paj.. Han frågade direkt om jag och Anna var från Tyskland, Irland eller Sverige, han kunde se det på våra ögon sa han, och vi hade inte ens hunnit säga nåt än annars brukar folk alltid säga "oh you have an accent, where are you from" men den här filuren såg det tydligen på våra "svenska ögon"..
Nej nu ska jag lämna in lite papper för jag saknar några böcker till en klass fortfarande. Sen blir det träning och sen pizza party hos Michala med alla de nya Freshmen tjejerna, kommer nog bli kul!
bye

Lite klipp från Tennessee


Sightseeing in Turtletown! Här fanns det inte mycket att göra... Får tom Köping att kännas stort!Under paddelturen stannade vi till och hoppade från en sten. Jag vet att mitt skrik kanske inte passar in med höjden men till mitt försvar så kändes det faktiskt mycket högre när man stod där uppe! Och så visste man ju att vattnet skulle vara iskallt när man landade..


Into the mist.. På vissa delar av forsen var det ganska dimmigt som ni kan se

Tillbaka i Boca! Nu börjar mitt Junior year!

Nu är jag tillbaka i Boca efter en lång sommar som kändes ganska kort kan man väl säga. Fast så är det ju alltid med sommaren, den bara flyger förbi!
Så tillbaka till bloggandet igen också, nu när det fortsätter att hända saker i mitt liv annat än att ta tåget till Västerås och träna eller jobba på Krillan. Det blir ju inte så intressant inlägg när vardagarna ser ut så.
Den 14e flög jag till staterna igen, närmare bestämt till Atlanta, Georgia den här gången! Där mötte Rhi och hennes familj upp mig på flygplatsen och sen körde vi vidare in i Tennessee till deras sommarhus.

Den här fina skylten mötte mig när jag efter 1h genom tull och säkerhetskontroller äntligen kom ut från flygplatsen.

Deras sommar hus låg i en liten stad som heter Turtletown, gulligt va! Mitt inne i skogen där det inte fanns någon mottagning på mobilen eller tillgång till internet. Jag hade jetlag nästan varje dag så jag slocknade ganska tidigt framför tvn de flesta dagarna men under min vakna tid så hann vi med lite sightseeing i Turtletown, Ducktown och andra närliggande städer, och veckans höjdpunkt var ju forspaddlingen så klart! Vi åkte till Nantahala river och paddlade där. Det tog ca 2,5h och vattnet var snorkallt! typ 46F vad nu det blir i celcius, men det var ju jättevarmt i luften så det var bara skönt!

Hittade en Turtle i Turtletown :)


Har härmed befunnit mig på två ställen samtidigt! En fot i Georgia och en fot i Tennessee :)


Här skulle man bo va? haha


Forspaddling!

Galet roligt!

Jag har lite videos att lägga upp också men youtube vill inte riktigt samarbeta med mig just nu så dom får komma upp imorgon istället.

Den här terminen läser jag:
Social and Personality Development
Biological Diversity + discussion + lab
Cognition
Sociological Psychology (tror jag att kursen hette)
Statistics lab
Social and personality development verkar jätteintressant likaså Cognition klassen. Biodiversity verkar svår och labben kommer inte vara så rolig mellan 5-7:50pm.. Jag känner mig ganska bortkommen i ett labb där man ska hålla på med mikroskop och dissekera än det ena än det andra.. Till min stora förskräckelse fick jag höra att vi ska dissekera en katt..... usch jag vill kräkas bara jag tänker på det.. Det var därför jag valde bort Anatomy, för där skulle man dissekera en katt vilket man inte behövde i biodiversity sa dom... lögnare!
Vi har redan fått en uppgift i Cognition klassen och det var att gå in på den här hemsidan http://www.pandorabots.com/pandora/talk?botid=f5d922d97e345aa1 och "prata" med ALICE, ett program som man kan typ chatta med. Ni kan ju prova själva, man kan fråga i princip vad som helst, hon är som en sökmotor, och vi skulle diskutera om hon är intelligent eller inte. Kul grej. Vad tycker ni? (om länken funkar det vill säga)
Mitt schema är ganska soft, iaf på måndagar och onsdagar för då har jag bara en klass, fredagar är jag ledig på. Men tisdagar och torsdagar blir nog inte så roliga..
Så här kommer min tisdag se ut hela terminen:

6 - 7:30
morgonträning
8 - 9:20 Biodiversity lecture
9:30 - 10:20 Biodiversity discussion
11 - 12:20 Cognition
12:30 - 1:50 Sociological psychology
2 - 4:30 träning
5 - 7:50 Biodiversity lab

Kul va?
Nej nu ska jag sussa för torsdagar ser nästan likadana ut som tisdagar, pjuh!

See ya!

RSS 2.0