Mickis the superwoman!

Idag har jag pluggat med Fia, som vanligt mycket trevligt och fått mycket gjort! Inte mycket kvar på första draftet av min dissertation nu, skönt!

Nåt som inte är skönt är att jag inte har tränat en endaste gång sen jag kom hit, förutom den 9h långa promenaden jag och Mickis tog oss an i lördags.
Börjar bli en liten mjukis.. Inte bra!
Så ska kanske försöka mig på 500-utmaningen innan jag börjar plugga imorgon. Mickis körde den på 30 minuter idag! Jag är imponerad!!


Mickis på besök

I helgen har Mickis varit här på besök och det har varit jättetrevligt!
Det varma vädret höll tyvärr inte i sig men solen sken för det mesta så det var inte så pjåkigt ändå.
Vi shoppade lite, tog en sväng i Notting Hill och bara strosade runt, jättemysigt.
Käkade jättegod middag på en kinarestaurang och mötte sen upp Astrid och hennes kompis för en drink på en pub.
På söndagen käkade vi frukost utanför St Pauls katedral innan Mickis flög tillbaka till Dublin.
Det har verkligen varit supertrevligt och nu har jag laddat batterierna så att jag orkar plugga nu på slutspurten!


London

Ryan air spurtade till London och vi var framme typ 30 min före utsatt tid och när jag klev av planet var det så varmt och gött i luften! 18 grader klockan 8 på kvällen, inte så illa pinkat det inte!
Jag helnjöt den lilla promenaden från tunnelbanan hem, det doftade så gott om alla träd som blommar!


Smärta!

Inte så nådig träningsvärk infinner sig just nu i min kropp, främst ben, mage och rygg. Armarna verkar ha klarat sig lidrigt undan. Anledningen är att jag följde med mamma till gymmet i onsdags och testade en träningsapp som jag precis laddat ner. 500 Bodyweight Challenge heter den. Går ut på att köra 50 repetitioner av 10 olika övningar, bara kroppsbelastning inga vikter. När man startar utmaningen visas första övningen man ska göra och så börjar tiden ticka och den tickar tills man har utfört alla 10 övningarna.
Det finns en high score lista där den snabbaste tiden registrerad är 6 minuter.
Detta fick mig av nån anledning att tänka att det kan ju inte vara så fasligt jobbigt om den snabbaste tiden är 6min. Självklart tänkte jag inte att jag skulle vara i närheten av 6 minuter men kanske runt typ 20minuter eftersom jag inte tänkte stressa utan gå igenom all övningar ordentligt.
Jo men tjena! Det var sjukt jobbigt ooch jag flämtade mig i mål på 47 minuter. Benen var spagetti när jag var klar..
Reality check Jonna, det var längesen du tränade 20h+/vecka!
Men endå en kul grej tycker jag, ska nog köra den 2-3 gånger i veckan och se om man kan kapa tiden lite.
Frågan är då om jag pallar round 2 redan idag när jag ska till gymmet med mamma?
Kanske blir en halv utmaning med bara 25 reps, vi får se!
 
Sen blir det myskväll med Moa&Malin, dags att avancera i Settlers of Catan, det blir tilläggsspel ikväll!

Här bjuder jag på en svettig bild från min första 500 utmaning!

Antagen!

Jag har blivit antagen till Goldsmiths University of London! Wiho!
Måste bara se till att inte faila något på det här conversion programmet jag går på nu så att jag får BPS accreditation! :)
Ser väl ganska fint ut?

Intervjun avklarad

Just klar med intervjun med Goldsmiths.
Jag tyckte att det gick ganska bra.
Hon sa att jag skulle få svar om några dagar. Hoppas, hoppas jag kommer in!
 
Nu sitter jag och kör lite olika analyser på min dissertation. Fan vad mycket non significant resultat jag får, känns lite halvtråkigt. Men, men who cares, på den här nivån behöver man inte få fram ett significant resultat så det är bara att köra på. Fast det är klart att det skulle ju ha suttit fint med ett p<.005 på nån grej..
 
Igår lämnade jag av en bil på verkstaden och tänkte att jag skulle ta en lite längre prommenad hem. Slutade på 12km och tog sin lilla tid. Och ont i benen fick jag också och idag har jag träningsvärk! Så jäkla klen man känner sig.. Har ju i och för sig alltid varit klen i benen, tog typ mer i bänkpress än i squats när jag simmade.. Så när jag lämnade av den andra bilen idag så blev det bara en kort prommis.
 
I helgen ska jag fira Elin som också fyller 25 och nästa vecka åker jag tillbaka till London och Mickis kommer och hälsar på över valborg, så det ska bli trevligt!
 

25!

Ja så gammal har man blivit nu. Fick ändå visa leg när jag köpte en lott på ICA, jag får fan alltid visa leg överallt. Förutom när jag handlar på systemet och står i Ingers kö, men det är ju bara för att hon känner mig...

Födelsedagen var jättemysig med lite släktingar på fika och kurragömma med sysslingarna.
På lördagen kom några gamla simmarkompisar över på middag! Grillpremiär! Jättesmaskigt!

Men nu är det roliga över, sitter och tråcklar med min dissertation. Typ 5000 ord kvar, yay...

Här kommer lite bilder! Jag fick bland annat två jättefina armband! Och två fina berlocker till pandoraarmbandet av Jonas


Tårta!

Sista dagen som 24åring och mamma och jag har förberett smaskigaste tårtan!


Blogg torka

Ursäkta den lilla bloggtorkan. Den beror på att jag har studiemaraton med mig själv här hemma i Köping. Kan säga att det inte är lika trevligt som när Fia och jag pluggar tillsammans.
Jag är hemma på sping break och är inne på tredje raka maratondagen idag. Jag har klämt ut sådär en 12 sidig thematic analysis hittills. Är snart klar med den här, bara lite diskussion och reflektion kvar. Sen ska jag ta tag i min dissertation, behöver skicka in ett första draft till min supervisor snart.
Kul lov va? Men det är skönt att vara hemma:)

Innan maratonpluggandet drog igång så hängde jag med mamma och faster Karina till gymmet. Skönt att skaffa sig lite träningsvärk, och ge lite åt dom också;)

Igår tog jag en pluggpaus och klättrade upp på vinden för att leta fram ett sofföverdrag till vår framtida soffa i London. Kallt och mörkt var det där uppe och jag kände mig som Harry Potter med hans lysande trollstav när jag gick omkring där och letade, lumos! Lixom...
Fast om jag va Harry så skulle jag använda en sån där "hämta hit" trollformel för jag är verkligen sämst på att leta!

Ps! Jag hade kollat fel, goldsmith intervjun är inte förrän nästa vecka, sorry! Hoppas du orkar hålla tummarna lite längre:)


Intervju

Jag hade nyss en intervju med Kingston University som gick väldigt bra! Programledaren tyckte att jag skulle bli ett bra tillskott till programmet och hon skulle rekommendera mig till intagningsmänniskorna (admission, kommer inte på den svenska översättningen).
Så det känns bra, det är inte mitt förstahandsval men en bättre skola än Metropolitan som jag fick antagningsbesked från redan i december.
Goldsmiths är mitt förstahandsval och den intervjun har jg nästa vecka, håll tummarna!


Dagens

Mötte Fia vid Holland park station kl 10 och solen strålade och allt var gött. Vi promenerade till Notting Hill där jag smet in på en bank och uppdaterade min adress innan vi hittade ett trevligt starbucks där vi parkerade oss och intog paninifrukost och kaffe och satte igång med plugget.
Typ 6 timmar senare så kände vi att det fick vara nog. Borde kanske döpa om våra pluggdejter till pluggmarathon istället. Men det är mysigt och jag får ganska mycket gjort och trevlig kvalitetstid med Fia.
Solen sken på vägen hem också men det är ingen vårtemperatur än tyvärr.

Imorgon ska jag på ett student rep möte så måste åka in till Uni ett par timmar.
I övrigt så stortrivs Astrid och jag i vår nya lägenhet, den är så fin och fräsch!
Jag var på Ikea igår och kollade på en soffa som vi ska beställa hem, var tvungen att mäta förpackningen så att vi är säkra på att den kommer in genom dörren, vore ju tråkigt annars.
Lite bilder kommer kanske senare när vi har fått lite mer möbler:)


RSS 2.0