1-4-5-5-7....

I natt kommer jag nog ha en massa siffror omkringstudsandes i mina drömmar. Jag har suttit hela dagen och knappat in resultaten från mina frågeformulär i SPSS programmet. Alla 150 deltagares svar på de 28 frågorna i formuläret. Pjuh!

Redan innan jag har analyserat datan så kan jag konstatera att tjejer har högre tendens att ångra sina svar; det vill säga kryssa över en vald siffra och välja en siffra högre eller lägre än sitt första val, medan killar har en tendens att använda svarsformuläret som en "paint by number" och rita en snopp, eller skriva dit egna svarsalternativ som i exemplet nedan


Hej Sverige!

Torsdag: further research methods - check!
Fredag: pappas födelsedag - flyg hem! God mat!
Lördag: bio med Amanch - Django, grymt bra, se den!

Sådär, senaste dagarna uppdaterade.
Jag är alltså hemma igen (mys!).
Däremot är mitt svenska simkort kvar i London, ligger fint där bredvid det svenska kontokortet (smart ass, jo jag vet). Så försök inte ringa eller låna pengar av mig...

Tänkte kötta på med dissertation skrivande nu innan nästa termin börjar. Skulle ju vara skönt att bli klar tidigt med den så att man slipper oroa sig över både att färdigställa hela arbetet och förbereda inför slutprov samtidigt nästa termin.

Men idag har jag inte pluggat. Idag har jag checkat av en grej från min bucket list: walk on water!
Mamma och jag tog en promenad på Mälaren, de va lite blött och halt men trevligt!


Individual Differences exam - check!

Waah, asså nu är min hjärna mos. Nådde en punkt i går när jag bara inte pallade att vara nervös över provet längre och tänkte att det får gå som det går. Det jag inte kan nu kommer jag inte kunna imorgon heller. Och det var så skönt! Att bara släppa det. Trodde att jag skulle vara klar med frågorna på en timme men jag satt hela tiden ut och skrev så jag kunde nog mer än jag förväntat mig. Skönt, nu är det över i alla fall. Bara FRM kvar på torsdag men det är open book så då kan man ta med sig sina anteckningar så jag behöver inte memorera mer nu, bara sammanställa. Tur det för nu vill min hjärna ta en paus. Försöket ta mig in på tunnelbanestationen med mitt skol-id både påväg till och från provet idag, kopplade inte riktigt.

Brain and Behaviour exam - check!

Ett prov ur världen! Över till nästa!
Provet kändes helt okej, så jag hoppas att jag klarade det!

Precis innan provet fick jag mail från London Metropolitan University som sa att jag har blivit antagen till deras program, bara jag får ackreditering från brittiska psykologiförbundet, vilket jag får när jag har gått klart det här programmet jag går nu. Wihiooo!
Men jag har ansökt till fler skolor så vi får se vart jag hamnar.

När jag skrev provet kändes det som att jag var med i en Harry Potter film. Det var lixom inte ett vanligt klassrum i skolan utan en gigantisk sal i Town Hall. Eller vad tycker ni? Är det bara min Potter-nördighet som kickade in?


Stadshusprov

Åh kan inte de här proven bara vara över nu! (jobbigt att de inte ens har börjat)
Det är inte bra för min hjärna att veta hur den fungerar, får bara huvudvärk. 
Bara en dags plugg till sen tametusan är det över. Bara jag inte failar.... Men det tänker jag inte. Plus fick ju ganska bra på det först provet så det borde gå vägen. Sen har jag 2,5 dagar på mig att tokplugga alla personlighets och intelligensteorier och efter provet på måndag så kommer 80% av all plugg press vara över för då är det bara FRM provet kvar och det är open book (thank god).

Fick precis veta att vi inte skriver våra prov på skolan, utan i Ealing Town Hall!
Känns lite udda, skriva prov i stadshuset typ. Fancy va? 
 
Idag har jag inte pluggat hela dagen som alla andra dagar. Jag var in till skolan och var med när alla som tar examen efter de här slutproven hade sina poster presentations på deras dissertation. Ganska intressant. Skönt att få se hur det går till så att jag vet inför i maj då jag ska ha min presentation. 

Nej ett sista dyk in i hjärnan igen innan det får bli ett Grey's Anatomy avsnitt. Det är ju också som att plugga, typ, när de opererar en massa i hjärnan kan jag ju hänga med i jargongen ;)

Regn och snö och plugg

Plugget fortsätter, längtar verkligen tills det här är över! Knappt två veckor..

Jag smög in en löprunda under helgen för att rensa hjärnan lite, och det har visst regnat lite som ni kan se på bilderna!
Och idag snöade det! Fast det är inte så kallt så det ligger inte kvar i alla fall, skönt. Det kan gärna få bli vår nu tycker jag..

Retinohypothalamic pathway:
Suprachiasmatic nucleus - subparaventrical zone - dorsomedial nucleus of the hypothalamus - orexinergic neurons

= promotes wakefulness

Shoot me now


plugg dagar

Nu är jag tillbaka i London igen!
Dålig uppdatering nu, jag vet och jag ber om ursäkt.
Anledningen är den att tentaveckorna börjar nästa vecka, och jag måste plugga galet mycket. 
Här är det inga multiple choice slutprov som i USA inte... Tyvärr:(
Här ska det skrivas uppsatser med referenser och hela kompaniet. Nåt jag aldrig har gjort förr. Hade kanske ett par uppsatsprov under mina fyra år i USA, och då fick vi alltid frågorna en vecka innan provet så att man kunde förbereda sig. Fy fan vilken lyx de va!
Så summa summarum, det är svårare att plugga i UK än i USA

RSS 2.0