Torsdag 29e Okt

Det är ju det jag har gjort och då blev den så pytteliten, du får helt enkelt börja prenumerera på Bbl/at Nils! ;)

Dagens dag har varit lite bättre än avgrundsdagen igår... Började klockan 6 med 30 minuters löpning, sen simning i en timma, alldeles lagom, och huvudserien var en armserie så löparbenen kunde vila lite! Jag har blivit mycket bättre på arm, antagligen för att jag har blivit starkare (wohoo!).

Interpersonal cummunication klassen jag hade i går kväll muntrade upp mig lite också, skrattar alltid en massa på den lektionen för det är "some crazy girls" i den klassen alltså! (vi är ca 12 tjejer och 2 killar). Jag skulle vilja anlita ett camera crew för att följa efter en av tjejerna under en vecka, för hon har alltid helt galna historier på lager, oavsett vad vi diskuterar så kan du slå dig i backen på att hon har haft en mycket ovanlig upplevelse rörande det aktuella ämnet!

Igår diskuterade vi bland annat aggressive communication eller nåt sånt, det var typ som ett Dr Phil avsnitt, "jaha och hur kände du inom dig när det hände" och "hur kände du inom dig när du reagerade så"
Det är tydligen väldigt vanligt bland de här tjejerna att kasta saker omkring sig när de bli arga, haha! Och Chase, den enda killen som var där igår, satt tyst och lyssnade till alla historier om telefoner som flög hit och tallrikar som flög dit, och till sist säger han "men herre gud, vad är det som gör er så arga hela tiden?? Jag går igenom ca 2 x-box kontroller per år, men det är nog det enda jag har sönder..."
Låter väl kanske inte så jättekul, men ni skulle förstå om ni var där :)

Sen på kvällen kom Annas pappa och brorsa och hälsade på, det var trevligt att träffa dem en liten kortis också! Nu kan jag knappt hålla mig tills imorn så att jag får hugga in på godispåsen!! Faktiskt bara 23,5 timmar kvar nu ;)

Nu ska jag kila iväg till träningen, ryktet säger återhämtning, kan ju alltid hoppas!
Dual meet med FGCU och Tampa imorgon! Så jag får träffa två svenskar! Skoj!


shitty day...

Tyvärr kan jag inte länka till krönikan eftersom den ligger på Bärgslagsbladets nätsajt och man måste prenumerera på tidining för att få tillgång till den.

Ursäkta den dåliga uppdateringen.
Idag har varit en riktig skitdag, började med ett matteprov som jag kände mig ganska så föreberedd för, men icka sa nicke, uppgifterna på provet ser typ helt främmande ut för mig, och hur mycket jag än stirrar på pappret så får jag ingen snilleblixt om hur man ska lösa alla dessa matematiska problem... suck!
Men men, man ska väll bli underkänd åtminstonne en gång i sitt liv, kanske dax den här terminen... Förhoppningsvis inte!

Och så är jag avundsjuk på Anna! Hennes pappa och bror är här och hälsar på nu! Och idag hade hon ingen träning så hon har spenderat dagen med familjen på stranden.. Hur fuskit är inte det?

Men de har däremot köpt en stooor godispåse åt mig:D Men måste vänta tills helgen innan jag får avnjuta lite svenskt godis


Skitdagen fortsatte med bestraffningslandstyrka på träningen följt av ett möte med en massa viktiga personer från athletics department, samt en polis, för tydligen så har en massa freshmen strulat till det och druckit alkohol när vi hade recruts här, så några har blivit kickade från laget och andra avstängda för en period, vilket betyder att vi har ett ganska svagt lag inför mötet med FGCU och Tampa nu på fredag, tack för den!

Helgen som var var däremot bättre, jag Anna och Laura slog på stort och gick ut och käkade middag i lördags, mumsigt och trevligt!

Jag och Anna


Söta Laura

Söndagen innebar 20 sports 1 team, så vi stöttade vårat manliga soccer lag, som tyvärr förlorade, men men. Varmt som en bastu var det så vi sökte svalka under läktarna

Adam är en aktiv suporter

Likaså Csaba och Jesse

Här är det lite piggare folk, Liz, Trevor och Jenn. I bakgrunden skymtar min "Heja Laura" skylt, jag var där och hejade på Laura unders hennes match som var innan killmatchen.

Nej nu ska jag träffa Darnell och jobba med våran engelskauppgift..
Helst av allt skulle jag just nu bara vilja krypa ner i sängen, dra täcket över huvudet och vakna upp lagom till helgen...


Fredag 23 Okt

Min krönika publicerades för första gången i tidningen idag :D
Coolt!
Dagens höjdpunkt so far!

Det har varit en tuff vecka och idag var det äntligen återhämtning, välbehövligt! Men det blir antagligen dyngpass (som vi sa förr i tiden i KSS) imorgonbitti.. Great!
Fick tillbaka min första ENC 1102 uppsats, ett riktigt "powerhouse" kallade min lärare den och jag fick beröm men jag hade lite småfel som jag måste rätta till.
Sen bestämde han att istället för att skriva uppsats nr 2 om Dalai Lama, så ska vi arbeta två och två och analysera Dalai Lamas text paragraf för paragraf. Funkar bra för mig, jag hade endå bara lyckats knåpa ihop en paragraf på min egna uppstats. Så i helgen ska Darnell (han jag jobbar med) och jag ge oss på Dalai Lamas argument, kan bli intressant.

Om ca 1 timme så börjar Lauras fotbollsmatch! Spännande! Jag är nästan lite nervös! Det är en viktigt match för laget så håll tummarna för att dom vinner!
Igår gjorde jag och Anna ett snyggt "Heja Laura" plakat som vi stolt ska vifta med! :)

Efter matchen ska jag på konsert! Pitbull och Fabulous kommer hit till skolan och håller konsert, ska bli kul!

Recruit weekend igen, men den här gången sa jag att jag inte kunde vara host för jag måste plugga. Däremot ville Steve att jag skulle vara host nästa gång recruiter kommer, om två veckor, för då var det tydligen högt prioriterade recruits.. Det var ju lite roligt att han föredrar mig som host då, så tydligen gör jag ett bra jobb. Jag är ju faktiskt ganska trevlig;)

Nej nu ska jag öva på några "Heja Laura" hejaramsor, haha!


Onsdag 21 okt

Vad har jag gjort hela kvällen egentligen? Ingenting... Jag orkar inte ta tag i min Dalai Lama uppsats just nu, har stirrat på den först (och enda) paragrafen alltför lång tid. Kommer inte på nånting att skriva, så lyssnar bara på musik istället. Imorgon ska jag vara mer seriös med pluggandet och låta Spotify vila..

Skolan var helt okej idag, hängde med på mattelektionen tillochmed. Behövde inte skriva "ASK JOE" med stora röda bokstäver nånstans i anteckningarna! :)
Efter lektionen gick jag till en SI session för matte eftersom vi har prov nästa vecka, så det har blivit mycket matte idag.

Träningen gick bra och var rolig, kroppen känns bra vilket förmodligen beror på gårdagens massage och dagens sovmorgon.
Efter träningen träffade jag skolans idrottspsykolog, han var intresserad av att jobba med mig så det ska bli intressant. Idag pratade vi bara lite allmänt om Serbien, Sverige, Florida och simning.

Ser fram emot styrkan imorgon, jag har blivit ganska stark igen (enligt mina mått mätta) klarar 10 pull ups igen, det hände typ en gång under NSG tiden så känns bra att vara tillbaka igen:)

Det har varit så blåsigt de sista dagarna. Igår när jag cyklade hem från volleybollmatchen så fick jag nästan ett palmblad i huvudet! Det brakade till och plötsligt dunsar det ner ett 2m långt palmblad en meter från min cykel, höll på att få hjärtstopp!

Såg på hemsidan att de har lagt upp de nya bilderna, bra! Skönt att bli av med den gamla.


Lady Owls påväg att krossa FIU ;)

Efter tävlingen i fredags

Efter vår beach practice i lördags, jag och Tisha


Nej nu ska jag nog sova, har inget vettigare för mig..

hösten har kommit hit också

I söndags, det var då den kom... Hösten.
Man kan ju bli lite irriterad, lixom wtf känner inte direkt för att frysa här i Florida redan, jag kan gå med på det nån vecka under december men inte redan nu.
25 grader i söndags, ännu kallare i måndags, bara 14 grader under morgonträningen, brrr!
Men idag var det lite varmer igen runt 26 tror jag, fast det är lixom inte 26 varma sommarsverige grader, det är lite kalla Florida grader vi pratar om (fast antagligen är det jag som har acklimatiserat mig), hade på mig leggings och tjock tröja idag.
Men äsh, man ska väl inte klaga så mkt, hur varmt/kallt har ni det hemma i Sverige? (hehe)

Igår var jag på middag med min stiliga och goda vän Dough på mitt favoritställe, cheesecake factory! Sååå gott! Hans pojkvän är manager eller nåt sånt där så vi käka gratis, nice! En mycket trevlig kväll må jag säga!

Nu måste jag kila så att tutor Joe inte blir arg på mig, fast det blir han aldrig i och för sig, hur seg jag än är i hjärnan vad gäller matte så hittar han alltid andra sätt att förklara så att tillslut så fårstår jag lite i alla fall. Han är nog världens bästa mattelärare!

Sen är det "20 sports 1 team" ikväll, volleyboll laget spelar så alla atleter ska vara där och heja på, ska bli kul!

Bye bye

fredag igen

Fredagen började med sovmorgon (yeey) inte styrka fören klockan 8, där svettades vi (jag och Erin) gärnet.. Jag förstår inte hur vissa av tjejerna kan hålla sig så fräscha?! Antingen så svettas de helt enkelt mindre(?!) eller så anstränger de sig kanske inte tillräckligt? Eller så försöker de impa på den snygga golfkillen som gymmar samtidigt som oss... hmm.. Tyvärr tror jag att alternativ nummer 2 är mest troligt.. Eric sa i alla fall att killarna i laget uppskattade att jag inte var en sån typisk tjej som var klen och inte ville bli svettig, haha!

Efter en engelskalektion och en mattelektion skyndade jag hem och slängde i mig lite käk och sen trampade jag iväg till poolen för att möta upp resten av tjejlaget. Vi packade in oss i en buss och begav oss iväg till Miami, där vi tävlade mot FIU. Jag simmade väldigt långsamt, men jag vann mina grenar och plockade hem poängen till laget så det var väl i alla fall något positivt. Ska ju inte vara snabb jst nu heller så.. FAU vann i alla fall ganska överlägste:)

Kvällen blev chill framför tvn med Anna och Steph. Steph är så härlig, hon har sitt sätt att se på saker och ting (percis som alla andra) och delar gärna med sig av sina "visdomsord".  

"När du är 15 är du bara korkad, sen när du blir 18 blir du lite smartare, om du har tur..."

Idag hade vi beach practice, så det var bara att kuta ner till baywatch hytt nummer 14, simma tillbaka till nummer 20 och sen göra om det en gång till.
Som ni vet så har ju löpartalangen hamnat hos syrran så idag tog det 44 minuter. Sen var det obligatorisk chill/lek på stranden i 30 minuter innan vi fick åka hem.

Vid 12 var det dax för massage i paradiset igen, underbart som vanligt!
Nu försöker jag samla mod till att se Paranormal Activity ikväll på bio, har hört att den ska vara sjukt läskig...

XOXO

PS Steffe, det är ju alltid mer spännande när det är "fortsättning följer" :)


Caf discussion

Okej idag blev det en lång middag, anledning till den utdragna middagen var ett inslag på tv om en pojke som tydligen ville flyga luftballong. (Jag är inte helt 100 på storyn för jag såg bara delar av inslaget) Den lilla pojken hoppade tydligen in i korgen och lossade på repen så att han flög iväg. Grejen är den att när ballongen landade så var korgen borta, och då självklart pojken också. Så nu är det värsta pådraget för att hitta den här killen. När vi såg det här inslaget så var vi några stycken som självklart tyckte att det var jättehemskt, men så fäller Anthony kommentaren på skoj att "han blev nog tagen av ailiens"...
Detta ledde till en vild diskussion om ailiens och hurvida de existerar eller inte. Anthony och Ivan är helt övertygade om att de existerar för de såg ett program på Discovery eller nåt om oförklarliga saker. Som till exempel hur pyramiderna kan vara så perfekta och stora och vart kom egentligen de där stora klossarna ifrån och hur fick de upp dem på varandra? Jag föreslog att de använde tusentals slavar som fick slita häcken av sig, men det godtogs inte som en giltig anledning. Hur tror ni att det gick till?
De hade även andra oförklarliga saker på lager. Nåt om nån sten av granit i öknen med spikraka linjer i, och baotastora stenar som stod utplacerade i en exakt kopia av solsystemet.
Det fanns tydligen också nån pyramid som stod på jordens absoluta mitt, utmätt från logaritmer eller vad det nu var? Har ni hört nåt om det?
Rafael var mycket skeptiskt till det hela och hade hela tiden motargument, och Matt satt bara där och var helt uppsluppen i Anthonys förklaringar. Väldigt intressant middag!
Här kommer ett litet klipp, kom naturligtvis inte på att jag skulle filma dem fören i slutet så tyvärr kommer deras sjukt roliga och intensiva utbrott bara finnas kvar i mitt minne men ni kan få ta del av lite utav diskussionen:)


Ni får ursäkta den dåliga kvalitén, det är filmat med min mobil..


14e Oktober

Igår fick jag ett mail av idrottspsykologen på skolan. Jag träffade honom i Serbien under Universiaden, bara av en slump sådär. Det var lite roligt för jag hade ingen aning om att det skulle vara nån från FAU på simarenan, men så efter mitt lopp ropade några av svenskarna att jag skulle komma för det var en från min skola där. Så jag kilade dit och träffade honom. Han visste inte heller att det skulle va nån från FAU där så han var lika glatt överraskad som jag!
Vi pratade lite om allt möjligt, och jag berättade att jag också ville bli en idrottspsykolog så han gav mig sitt kort och sa att jag kunde maila honom när jag kom tillbaka till Florida.
Och jag har tänkt maila flera gånger men det har aldrig blivit av, men nu så ska vi nog ses nån dag och ta en kaffe. Han kände även en annan svensk på Lynn University, en divison 2 skola som ligger ca 15min härifrån och undrade om vi skulle vilja träffa varandra. Det lät ju också kul så det tackade jag ja till, så nu får vi se vad det är för tjej/kille (han skrev bara att det var en svensk...)
Spännande!

Jag har kännt mig lite halvkrasslig men endå inte på sista tiden. Jag vet det låter knäppt men jag har lixom kännt mig helt tom på energi, och så är både Anna och Steph (mina roommates) febriga och sjuka, så jag trodde att jag också höll på att bli sjuk.
Så igår på träningen pratade jag med Steve och sa att jag inte kände mig helt 100% så jag fick ta det lugnt och bara glida igenom. Sen när jag kom hem drack jag en massa vitamin C vatten och slocknade nån timma med psykologiboken i famnen, innan jag träffade min tutor Joe på kvällen.
Idag hade vi ingen morgonträning så jag kunde ta sovmorgon ända till klockan 9! Värsta lyxen! Jag ÄLSKAR mina onsdagar. Så idag har jag kännt mig bättre. Jag är nog bara nertränad och har lite hemlängtan. På träningen kändes det också bättre, fast jag blev lite irriterad på Steve för han tvingade oss vara kvar 20min extra, även fast jag hade klass klockan 5, så då blev jag tvungen att stressa till cafeterian för att få i mig lite käk..

Jag tror att de håller oss kvar på grund av ett mail vi har fått den här veckan. I mailet står det "kom ihåg 20 timmars regeln" eller nåt sånt typ. Att vi får bara träna 20 timmar i veckan enligt NCAA reglerna. Och för att bevisa att den här regeln bryr vi oss inte ett skvatt om så håller de oss kvar extra länge nu... Fast jag tror inte att vi kommer upp i 20 timmar ens, för styrkan räknas inte... hmmm, nej det stämmer, räknade precis ut att vi  tränar simning bara 17 timmar i veckan, så det blir precis 20 timmar med styrkan inräknad, fast den räknades ju inte eftersom vi inte har skolans coacher på den, eller nåt sånt...
Aja, då kan de ju dra över tiden 20 minuter varje dag om de vill...

Förresten, det blir ingen tjuvkikning på halloweenkostymen, ni får hålla er till halloween ;)

Recruit weekend

Helgen har varit packad med planer, men vi var väldigt effektiva och checkade av allihop!
I fredags kom våra första recruits, egentligen ville jag inte ha någon recruit för jag hade så mycket att göra den här helgen men de var så många som kom så jag fick ställa upp i alla fall. Inte så farligt med tanke på att man får gratis käk! Coach betalar:)
Så på fredagen runt lunch mötte vi upp alla recruits i the food court, jag käkade lite sushi och träffade Meredith som skulle bo hos mig, en väldigt trevlig tjej!
Medan vi tränade kilade alla recruits runt på campus och träffade academic adviser och hela den karusellen och efter det så väntade middag i Bocas lilla "down town" Meisner. Tyvärr käkade vi på Ruby Tuesday, gillar inte den restaurangen så mycket för det tar alltid så jättelångtid att få maten och överdrivet gott är det inte heller..
Kvällen avslutades på bion, vi såg Couples Retreat, med bland andra svenska Malin Åkerman eller vad hon nu heter. Mycket rolig film som jag kan rekommendera!

Löradgen rivstartade med Goal 50's på träningen, 3*(10*50 st 1:30) där goal time är ditt 200pers delat på 4 minus 1 sekund. Jag simmade långt ifrån min goal time och hade lite problem med astman men jag fick jobbet gjort i alla fall och vek inte ner mig även fast det kändes tungt att vara så långt ifrån min utsatta tid. Men Oliver pratade med mig efter träningen och sa att han var glad att jag fortsatte kämpa och inte gav upp, det är sånt han vill se.

Brunch in the cafe med våra recruits och sen drog vi till stranden vilket alla recruits verkligen såg fram emot eftersom ingen av dem var från Florida.

Min roommate Laura på stranden

Min recruit Meredith

min andra roommate Steph & hennes pojkvän Xairo

Laura showing off her frog skills

Dominique showing off some other skills

Efter stranden for vi hem och tog en snabb dusch för att leta Halloween kostymer! Och det var här vi var otroligt effektiva. Vi for till en affär där vi allihopa hittade bra kostymer men vi ville ha peruker också så vi for vidare till en annan affär där vi hittade de perfekta perukerna och allt det här på mindre än 1 timme. Ganska bra med tanke på att vi var tre tjejer som skulle hitta en bra kostym och prova ut en bra storlek och hitta assesoarer m.m plus att vi släpade runt på Meredith, men hon gillade det!
Kommer kanske ett tjuvkik på våra kostymer lite senare;)

Efter halloween shoppandet hann vi precis i tid (eftersom vi var så effektiva) till middagen på California Pizza Kitchen! Goda pizzor på det här stället!

Laura och Steph <3

Jag med min snygga goggle tan...

Efter middagen strosade vi runt i köpcentret lite, det är ju väldigt fint och stort så man kan slösa bort många timmar (och kronor) där.
Jag hittade ett par skor för kvällens stundande bravader och Meredith och Steph hittade fina klänningar.
Vid det här laget började tiden springa ifrån oss så vi gjorde det bästa för att skynda ifatt den igen. Snabbt hem och piffa upp oss lite, Meredith följde med alla freshmen och de andra recruiterna till ett "house party" och jag och Step åkte till West Palm Beach och klubben Ibiza för att fira Ewa och Step Barkers födelsedag. Mina fötter var dock alltför ovana vid de nya klackarna så efter en timme åkte klackarna av och flipflopsen på.
Kvällen dansades bort och frammåt småtimmarna staplade vi i säng efter att ha hämtat upp Meredith.

Idag återstår plugg plugg och lite mer plugg, förhoppningsvis ett True Blood avsnitt när Anna kommer hem från hennes golf turnering!

Oh ooo, communication boken komunicerar plugg vibbar på hög nivå nu, måste kila!


Nästan färdigpluggad!
Fick en fin bild av Laura från innan Steph och jag gick ut

Nu är det sängen som kallar istället...


Paradiset i Boca

Har precis kommit tillbaka från "paradiset" också kallat Dr Bruce mottagning. Massage.. Sååå skönt!
Fast idag gjorde det lite ont, var öm i nästan hela övre delen av ryggen, men nu efteråt känns det jätteskönt!
En förmån man som internationell atlet har här på FAU, gratis massage en gång veckan om man vill:)
Och så här ser stälelt ut:



Fint va?

Jag njuter av varje sekund jag är på det här stället, till och med när jag sitter i väntrummet! Personalen är verkligen jättetrevlig och omgivningen är som ni ser helt underbar!


Helgen i bilder

Fredag: Tallahassee, Florida State


Alicia, Chris & Eric

Jag och Eszter

"ljushuvudet" Anthony

Smila tills fejset spricker! Jag och Evan

Lagkappslaget minus Erin: Emily, jag och Kelly

David & me

Starten på lagakappen

Lördag, Atlanta: Georgia Tech, Alabama, Florida Gulf Coast, Georgia Southern


Ida!!!

Swim swim

En del av laget.. Shit va alla va muntra då!

Kelly & David
Någon: fuuuck, I hate 100 butterfly, I dont wanna do it
Jag (till Kelly): That's a really bad attitude, she should try to be more positive..
Kelly: I agree, and you know what? Im gonna ROCK the breastroke! Yeeeah!
Skön tjej! :)

I väntan på vår 12h långa bussresa hem...

Matt & Chris

Chris & Alicia

Mina otroligt trevliga resekamrater Kelly & Matt

Fler bilder kommer på facebook!


full rulle hela helgen

Ursäkta den dåliga uppdateringen, dumburken har varit lite vresig på sista tiden och ville inte längre använda sig av internet, men nu har jag återställt den två gånger och på nåt sätt fått internet att fungera igen. Får väl se hur länge det håller...

Helgens resultat var ganska bra för min del, trots att fredagens tävling innebar 8h i buss innan tävlingen så det är jag nöjd med. Förlorade dock 200fr i målgången och det suger ju alltid, så får öva på mina finishar..
Efter dual meetet mot Florida State University var det bara att sätta sig på bussen igen och åka vidare i 5 timmar mot Atlanta. Var framme vid midnatt och checkade in på hotellet och sussade sött i de härliga STORA hotellsängarna.
Nästa morgon var det dax för nästa tävling, den här gången mot Florida Gulf Coast, Georgia Tech, Alabama och Georgia Southern, tror det var alla.
Det gick också ganska bra, fast fick inte simma 200fr vilket var lite tråkigt men simmade 4*50me, 50fr, 100fr och 4*100fr.
Fick ju träffa Ida och Vicky också! :) Alltid kul att träffa svenskar när man åker iväg, känns lite mer som hemma då!
Efter tävlingen väntade en 12h lång bussresa hem, vi var hemma 04:30 på söndag morgon.. mindre kul, men lärde känna lite nya freshmens så det var ju trevligt.

På vår hemsida kan den som är intresserad läsa mer om tävlingarna: http://fausports.cstv.com/sports/w-swim/fau-w-swim-body.html

Idag har jag haft matteprov, kändes bättre än förra gången så hoppas verkligen att det gick bättre! Har inte råd med fler dåliga testresultat i den kursen.
Imorgon har jag psykologiprov så ska läsa lite i den boken nu..

Bilder från helgen kommer snart! (om internet vill sammarbeta med mig så att säga)

RSS 2.0