losers--- we are losers...

I helgen hade vi två tävlingar.
En mot FGCU, bara tjejlaget åkte. Vi förlorade (inte så oväntat) och jag simmade ungefär pissdåligt.
Tävlingen började sent på eftermiddagen så solen gick ner ganska så snart efter att tävlingen börjat vilket gjorde det svinkallt.
Det var väl kanske 15-17 grader, visst det låter väl varmt när ni sitter där hemma i SWE i gigantiska snödrivor. Men föreställ er det här: Ingen sol = ingen "värmekälla", lite små blåsigt och där ska du springa omkring i en blöt baddräkt i ungefär 2 timmar. Olidligt.
När man dök i vattnet så kändes det som att tårna tog eld! För de var kalla som isbitar..

Bröt dock inte ihop över min kassa resultat för jag vet att jag brukar simma dåligt när conference närmar sig. Mycket troligt eftersom kvalité passen lixom haglar ner på en, nästan varje pass, två gånger om dagen är kvalité så man är helt slutkörd..
Men på tävlingen mot FIU och NOVA på lördagen gick det mycket bättre. Fast det var kallt på morgonen när vi åkte (kom till och med rök när man andades) men när solen fick skina lite så blev det med ens mycket behagligare och jag frös ingenting, skönt!
Vann 100 o 200 frisim på mycket bättre tider än fredagen. Simningen kändes förvånansvärt bra, mycket "renare" än fredagen då jag kände mig som en slugger typ.
Inför den sista lagkappen låg vi lika i poängställningen med FIU och vinnaren i lagkappen skulle därmed vinna hela tävlingen. Tagga!!
Efter min först sträcka leder vi MEN vi förlorar lagkappen med 3/100! WTF! #%&!#!!
Vi förlorade mot FIU IGEN! Pinsamt!!!! Nu får laget fan skärpa sig till Conference för om vi förlorar mot dem då vet jag inte vad jag gör. 
Grejen är att vi vinner många grenar (7/11!!) men sen så har dem mer bredd än vad vi har..

Nu måste jag kila till träningen igen!

Spring Break planer!!

Shit SB 2011 kommer bli BÄST!!
Jag åker till New York på torsdagkvällen för på fredagmorgonen åker jag med Addes lag till Boston och ska heja på henne när hon tävlar där! Sen kommer vi tillbaka till New York på söndagkvällen och då kommer världens bästa Malin dit!! Och så har vi en hel vecka i NY för att bara roa oss!!
Kan det ens bli bättre? :D

Miami

Idag hade vi ett dual meet i mot Miami i deras jättevarma pool. Shit det var typ 29 grader i vattnet säkert. Efter varje lopp ville jag typ kräkas för jag antar att jag var överhettad eller nåt.
Tävlingen drog igång med 4*50me men när ryggsimmarna har 5m kvar säger speakern stop och belägg, ingen får hoppa i vattnet alla måste lämna poolen! Det började nämligen att åska!
Så det var bara att ta sitt pick och pack och knalla in i omklädningsrummet och vänta 20min innan vi kunde börja tävla igen. Tyvärr hann förhoppningen om att tävlingen skulle bli inställd väckas till liv men den drömmen var det bara att kyssa farväl. Inga blixtrar eller muller efter 20min, bara regn så då var det bara dra igång igen.

Kroppen kändes helt slutkörd, musklerna kändes som gummi och bara allmänt trött. Jag tror att jag är ganska nertränad just nu. Men det är bra för man måste ju känna sig trött och långsam innan man kan känna sig pigg och snabb! 32 dagar till Conference!
Jag vann i alla fall 200fr, ganska långsam tid 1.54,0 och kom två på 100fr, också långsam tid 53.. Men men. Jag känner att jag måste börja sprinta lite mer snart. Simmade lixom en 1000 från pall på tid och det kändes skit bra 10,50 hade jag och det kändes som att jag kunde ha lagt upp loppet bättre och fått bättre tid om jag inte hade behövt simma om tjej på min bana. Efter det loppet smög en liten ful och äcklig tanke sig in i mitt huvud. Kanske ska jag simma 1000fr på vårt sista dual meet istället för 200fr..?
Jag vill aldrig simma 200fr på den sista tävling innan Conference för då kommer jag bara gräva ner mig i det resultatet och det är inge bra inför Conference.
Men 1000fr?! Vet inte om jag kommer att ångra det beslutet, men man borde väl göra det en gång i alla fall. Aja vi får se.

"It makes sense if you dont think about it" 

Det var kul att träffa Fia igen i alla fall :) Och vi har lite trevlig planer för tiden efter Conference!

I morgon ska jag på skönhetstävling! Hur mycket mer amerikanskt kan det bli? En av Annas lagkompisar har tydligen fått fått för sig att signa upp för en sån, bara sådär spontant, så vi ska dit och heja på henne. Kan man ens heja på skönhetstävlingar?
Sen ska vi också till ett öl bryggeri, där man kan smaka blåbärsöl till exempel, hur gott det nu kan vara. Ska bli intressant i alla fall!
Sen på söndag ska jag ha en recruit, och Deniz kommer som en recruit så det ska bli kul att träffa honom lite!
Kul Helg!


Just ja! Glömde ju berätta den intressanta upplösningen på gym mysteriet :) I know you're dying to hear it! ;)
Det blev tillsammans med baseball laget jag och Erin ska gymma :)

C'ya

Helg och Martin Luther King dagen

Tävlingen mot UF gick lyckligtvis bättre än förra hemma tävlingen, men den gick inte lika bra som förra året. Lyckades i alla fall ta en tredje plats på 200 (1.52) så det var väl okej. Fast jag simmade på 1.50 förra året..
Nu har jag fått iväg baddräkts beställningarna också, blev en beställning av Arena hemifrån Sverige! Coach hade ju egentligen inte tänkt ge oss några tävlingsdräkter i år utan köpa mer tröjor och sånt för pengarna istället. Är inte det den dummaste idén i världshistorien eller vad? Hur många division 1 lag får inte tävlingsdräkter till conference?? Tur att han tänkte om! Men vi är ju så "fattiga" att vi bara fick $150 att köpa dräkten för så man fick betala en del själv, men bättre än inget.

I helgen var Jonas här!! :) Jihooo!
Vi var på en bar på lördag kvällen och tog en drink och umgicks lite med Eric, Rafael och Melanie som också var där.

På söndagen skypade vi med Laura! Känns så konstigt att hon inte är här.. Men som tur är så är Melanie som har tagit hennes plats väldigt snäll och trevlig. Tur det, vi kunde ju har fått nån störig person eller ett psycho, man vet ju aldrig..

Sen åkte Jonas, Anna, Melanie och jag till Eco Yogurt och åt sån där supergod frozen yogurt! Mmmmummm!!

Efter det tog vi oss till bowlinghallen och lekte lite i spelrummet :)
Hanna: jag provade på dansmattan igen och den här gången var jag mycket bättre haha :)


Sen var Jonas tvungen att åka hem igen :( Men vi ses nog snart igen!

Måndagen pysslade jag och Janelle lite med tjejernas överraskning till Conference :)
Det var ju Martin Luther dagen så då var skolan inställd. Men dubbel träning och en del plugg klämdes in också, samt ett True Blood avsnitt med Anna.

Dax att träna igen snart, och coach Payne sa att jag och Erin kunde komma och gymma efter träningen, ska bli spännande att se vilket lag han låter oss träna med :)

Mjau!

I helgen ska vi tävla mot University of Florida.. Ja inte deras A lag direkt, då skulle vi bli totalt pulvriserade, kanske deras C lag typ, kommer nog åka på storstryk ändå men men.. Jag brukar kunna simma riktigt bra på den här tävlingen så hoppas på det i år också. Måste i alla fall gå bättre än förra tävlingen, kunde utan tvekan utnämna den till min college karriärs totalt sämsta tävling hittills.. Jag skyller på Jetlagen..

Idag var jag till gymmet och pratade med coach Payne om att få ett extra träningstillfälle i gymmet, simmarna har bara fått två timmar/vecka den här terminen. Buu!
Självklart säger han, du är ju lagets starkaste tjej så naturligtvis ska jag försöka hitta en tid som kan passa för dig. Detta verkade då ganska omöjligt eftersom schemat är smockat med de andra sporterna. Så jag föreslog att kanske kunde jag köra med nåt annat lag som tränar mån-tis-ons eftermiddagar.
Det visar sig att Baseball laget kör på den perfekta tiden för mig så jag frågar om jag inte kan joina dem.
-I dont think that's such a good idea..
- Why? Are they too many?
- No, but they're too MANLY, too much testosterone in there! Letting you in there would be like letting a little kitten in to the dogs..

Jag sa att jag troligtvis skulle kunna hantera det (baseball laget råkar också vara det snyggaste laget hehe) men han verkade fortfarande inte helt övertygad så han skulle återkomma om saken

January 12

Igår var jag och Anna till Martins plats och tände ljus och städade undan lite gamla utbrunna ljus. Vädret har gått ganska hårt åt den fina skylten som sitter där nu och av någon anledning gick det inte att sätta upp en drive safely sign vid just den vägen, däremot var det tillåtet att tillverka ett eget minnesmärke att ha där. Ska ta tag i det projektet den här terminen, jag och Jonas har en fin idé!

När vi satt där så kom det förbi en dam i permobil som bara ville säga att vi fanns i hennes böner och att Martin såg ut att vara en så fin kille och att han finns på ett bättre ställe och gläder andra nu. Hon bodde lite längre ner på vägen.


Förra terminen träffade jag en kille som heter Gabe i min Cognition klass. Vi blev vänner och satt alltid tillsammans på lektionerna och pluggade tillsammans inför provet. Han berättade ganska mycket om sitt liv, en före detta trummis som brukade drick lite för mycket alkohol och röka lite för mycket weed. Tills för några år sedan då han gjorde en helomvändning i sitt liv, tog tag i skolan och slutade helt och hållet med alkohol och droger. Han fann också sin tro och började involvera sig i kyrkan istället.

Ja, nu är ju jag inte så värst kyrklig eller troende av mig men han försöker heller inte packa på mig hans tro vilket jag uppskattar. Har dock en stående inbjudan att följa med till kyrkan om jag någon dag skulle vilja detta.
I vilket fall som helst så är han väldigt involverad i en organisation som hjälper barn i Kenya. Och på somrarna brukar han åka dit och personligen hjälpa till. Han har visat underbara bilder därifrån!

På sin födelsedag ordnade han en stor fest och istället för att köpa en present till honom kunde man om man ville skänka 25 dollar eller annan summa till den här hjälporganisationen. Totalt Samlade han ihop flera 1000 dollar som gick oavkortat till de här barnen i Kenya så att de kunde gå i skolan.
Tyvärr var jag iväg på en tävling den helgen så jag kunde inte komma på hans fest.

Ikväll har han varit med och anordnat en komedi show där intäkterna från biljettförsäljningen går till Kenya barnen igen. För 30 dollar (som biljetterna kostade) så kan ett barn gå i skolan en termin!
Anna, Melanie och jag har köpt biljetter och ska gå på showen ikväll! Det ska bli riktigt roligt och det känns bra att pengarna går till ett fint ändamål :)

Back to school

Tillbaka i Florida har jag varit i snart två veckor. Jag fick ett ganska kort lov hemma, som kortades ner lite extra på grund av typ 3 dagars förseningar totalt med flygen.. Men det var väldigt skönt och mysigt att vara hemma!
Igår började skolan igen. Så nu börjar allt långsamt men säkert att bli vanlig vardag igen.
Den här terminen läser jag följande kurser:
Medieval European History
Cognition Lab
Research Methods in Pychology
Sociology of Consumption
Interpretation of Fiction

Blev väl inte direkt överlycklig över att professorn säger att vi måste läsa minst 7 st böcker utöver kurs litteraturen till historia klassen, minimum 1500 sidor om ett ämne som vi får välja själva och sedan till slutet av terminen skriva en uppsats på.
Det är så underbart när professorerna ser till att man har någonting att göra under terminens gång... 

Nytt för den här terminen är att Laura har flyttat hem till Finland.... :(
Det känns lite tomt utan henne här! Eller vadå lite? Jag saknar henne som f*n!
Men vi har fått en ny rumskompis som Heter Melanie, hon kommer från Miami och är faktiskt jättetrevlig! 
Vi var ju lite oroliga över vad det var för en typ som skulle dyka upp, men jag tror att vi fick bästa möjliga :)

Nytt tränings schema har vi också fått:
Måndag: simning 7:30-9:30am, simning 3-4:30pm, gym 6-7pm
Tisdag: simning 7:30-9:30am, simning 3-4:30pm, gym 6-7pm
Torsdag: simning 7:30-9:30am
Fredag: simning 7:30-9:30am, simning 3-4:30pm, gym 6-7pm
Lördag: simning 9-11am + dryland
Söndag: LEDIG

Martin Escobar

Idag var det 3 år sedan Du togs ifrån oss.
För tre år sedan stals en bit av mitt och så många andras hjärtan ifrån oss.
Det gjorde så fruktansvärt ont och det smärtar ännu, men det tomrum som skapades i mitt hjärta fyller jag med alla mina fina minnen av Dig..
Vila i frid min käraste vän
<3

RSS 2.0