St Jude

Stormen drog in natten mellan söndag och måndag. Och det skulle blåsa och regna en massa men jag märkte knappt av det. Visst, jag var inte ute nånting på söndagskvällen för det skulle tydligen blåsa 100+ km/h och det lät ju inte supertrevligt så vi skippade bio planerna och stannade inne. Vinden ven i knutarna och det regnade en del men jag sov gott hela natten och när jag vaknade var det blå himmel. 

Jag åkte extra tidigt till skolan och var förberedd på en massa strul, men det var bara minor delays på tuben och tåget hade bara störningar på stationerna efter skolans station så det gick ju jättebra att ta sig in. 
Sen var det bara det att många andra hade mycket mer strul att ta sig in så lektionen blev inställd. Typiskt. 
Men men, spenderade dagen i biblioteket med plugg så dan var inte helt bortslösad. 

Nu är skolan slut för den här veckan och nästa vecka är det reading week så då har vi inga lektioner, woho:)
Så det bestämde Federica och jag att fira genom att klä oss likadant! 

Nej, Skoja bara, det var en ren slump att vi båda valde rödrutiga skjortor och svarta byxor:)

Windows 8

Min nya dator har Windows 8. Är det nån mer som har "drabbats" av detta? Skulle bara vilja veta hur man gör för att slippa svischas till start sidan hela tiden när jag lixom mind my own business och för musen till nånting man ska klicka på utan avsikt att ta sig till start? Jag menar man måste väl få dra från vänster till höger utan att behöva hamna på start?
Och hade jag velat ha en massa appar hade jag väl köpt en ipad...
Haha känner mig som hon från dalarna som ringer in till nattradion och klagar: "dyrare och dyrare blir allting jämt och sämre och sämre och sämre... Lägg av med de här nymodigheterna och försök att fixa det som är gammalt först!"


OP träff

Vår lilla "klassträff" i Shoreditch var jättetrevlig! Av ca 20 pers i klassen var vi 7 som slöt upp, många bangade för att de bor utanför London eller satt fortfarande och skrev på vår första uppsats som skulle va inlämnad idag. Men vi som var där hade det jättetrevligt. 
Vi satt på en uteservering till en pub först och bara snackade skit, och helt random kom två killar från IMS (institute of management studies, avdelningen vi tillhör på skolan) förbi, dom bodde i området, så dom anslöt sig till vår lilla skara. 
Sen gick vi vidare till en klubb men jag och en annan tjej var tvungna att ta ut lite pengar och när vi kom tillbaka till kön 5min senare var den jättelång så hon och jag gick till en pub istället och så mötte vi upp de andra lite senare och vi tog alla sällskap till Liverpool street vartifrån var och en åkte hem till sitt. 
Överlag en väldigt trevlig kväll!
Killen i mitten är från Wyoming (tror jag det var) och simmade tre av åren så vi hade lite gemensamma college simnings erfarenheter, lite random sådär. 

Resten av veckan blir plugg plugg plugg. Och en liten träff med Fia:)
Jag tyckte att jag hade mkt plugg förra året, det kan inte ens mäta sig med det här året... Men det är bara att bita ihop, sista året i skolan ju! 20år i rad tycker jag räcker!


Höst

Tusan också, nu börjar det bli lite kyligt. Börjar kännas i lägenheten också. Vi har ju inte satt på värmen än, och vi ska försöka hålla ut lite längre. 
Dagens "student i London tips": ju mer du fryser desto billigare blir räkningen!
Än är det okej om man kör lager-på-lager klädsel. Mina duntofflor är guld värda!
Guld!!

Skolan är slut för den här veckan (lektioner på måndagar och tisdagar bara) men imorgon ska jag möta upp Federica och vi ska jobba på vår Training and Development uppsats. Jg är klar med första draftet och ska finslipa på min och hjälpa Federica med hennes, hon har aldrig skrivit en uppsats (!), i Italien kör man stenhårt på muntliga prov.. Skulle nog säga att jag föredrar uppsatser! 

Till helgen ska vi möta upp hela klassen (eller dom som vill komma i alla fall) på nån pub i Shoreditch för några drinkar och lära känna varandra lite bättre, så det ska bli kul! 

Nä, nu ska jag krypa under en filt och se på film och käka mango!

Richmond park

I söndags tog jag och Astrid en lång promenad i Richmond Park. Det är nog den finaste parken jag har varit i hittills, och den kryllade av rådjur, hjortar, renar, vilken av dom det nu är (deer?). 
Dom var stora och ståtliga och hade stora horn i alla fall. 
Här ligger en och chillar.

Och här står jag och chillar. 


Fint va?

Och det var så varmt och fint väder men jag åkte på en dunderförkylning efter det tyvärr. Har varit febrig och snorig och hostig, men var ju tvungen att pallra mig till skolan måndag och tisdag i alla fall. När man bara har lektion två dagar i veckan vill man gärna inte missa nåt. 

Så idag har jag tagit det riktigt lugnt, knappt rört nånting, bara suttit och pluggat. Okej, jag har tittat på ett par how I met your mother avsnitt och piffat till naglarna också. Och pimplat te med riven ingefära i. Mums! 
Snygga va? :)

Det skönaste med att va sjuk nu för tiden är att man inte behöver oroa sig för missad träning. Coach Oliver hade en teori som lyder som så att kan man gå på lektion när man är sjuk kan man också träna. Bull shit. 
Tur att jag bara var sjuk typ en gång om året, eller knappt det, under min fyra år i Florida! Tänk vad lite extra D-vitamin kan göra:)


Bella i London

Nu har Bella varit i London ett par dagar och vi har turistat runt lite. Ikväll ska vi på Alex Vargas spelning! Det är hans första headline spelning så det kommer att bli grymt bra! Can't wait!!

Här kommer en liten bildkompott:)


Första dagen i skolan

Idag var första riktiga dagen i skolan, men vi hade ju bara distinguished speaker series föreläsningen vilket är en föreläsning i veckan då det kommer lite olika speciella folk och föreläser om olika ämnen. Detta är ingen kurs vi kommer att få betyg i utan den är för hela vår department (IMS), alltså inte bara de som läser min kurs, och den är för att inspirera oss och ge oss chansen att prata med "betydelsefulla" människor inom vissa områden. Efter varje sån här föreläsning bjuds det på drinkar och mingel med den som har föreläst så att man kan ställa frågor och nätverka lite.
Undrar vad det är med den här skolan och drinkar och mingel, verkar ligga Goldsmiths varmt om hjärtat, jag klagar inte.
 
Idag var Adrian Furnham och föreläste om "The dark side of leadership, management derailment" handlade typ om varför vissa chefer inte lyckas.
Basically, alla misslyckade chefer hade nån slags personlighetsstörning enligt mr Furnham. Visst, vissa är rätt och slätt psykopater, men det behövde inte vara någon allvarlig störning, utan han menade att beroende på vart på de olika personality trait skalorna man låg så passade man eller så passade man inte för chefsrollen. 
Ganska intressant, men han var otroligt energisk och pratade i typ 190 så ibland var det lite svårt att hänga med. Det var mycket om HR och Management och det har jag ju inte så stor kunskap om så ibland kändes det over my head, så att säga.
(Ursäkta Viktoria Silverstedt tendenserna, ibland är svenskan inte på topp)
 
Imorgon ska vi ha alla schemalagda lektioner i alla fall. Får se vad det bjuds på då!
Och sen ska jag till Stansted och hämta upp Bella! Det blir en trevlig vecka det här!

RSS 2.0