Vi ses 2013

 

Home sweet home

Jag bokade om min biljett hem och överraskade/skrämde syrran när hon kom hem i måndags:) Så härligt!

Idag har vi åkt lite skidor. Jag kan inte ens minnas när jag stod på ett par längdskidor sist men det gick relativt bra tycker jag. Här kan ni skåda min proffsiga stil :)


Slut på besök

Sable och Kevin var här i några dagar och det var så mysigt!
Camden marknaden var trevlig men det var kallt! Kan tänka mig att det är jättemysigt att gå där på sommaren.
När jag var i skolan var dem och kollade på vaktbytet vid Buckingham Palace, Big Ben och London Eye, och jag tror att de hade det trevligt här:)
Det blev några pub besök, och nu har jag provat ganska många ölsorter och kommit fram till att Guinness är min favorit!
Efter att Sable och Kevin åkt hem blev det så tomt här och nu längtar jag hem lite. Ska bli skönt att få sova i sin egen säng, äta god mat i ett varmt hus! (Vi snålar fortfarande lite med värmen här)
Och jul jul jul, snart är det jul!:)
Snart åker jag hem ;)

På tal om jul så var jag på julfest hos en av Claires kompisar. Alla från hennes phd avdelning var där och det bjöds på en massa god mat! Och söta jordgubbstomtar:)

Här kommer lite bilder från förra veckan!


Här kommer lite fler bilder från förra veckan, bland annat från när vi var och kollade julbelysningen på Oxford och regent street, superfint!


Finbesök!

Nu är dem här:) Sable och Kevin!
Vädret var kanonfint igår, sol och 4 grader ungefär så vi besökte winter wonderland (igen) och promenerade lite i Hyde Park. Sen tog vi en sväng förbi Harrods och Victoria and Albert museum och natural history museum innan vi avslutade dagen med en burgare och öl på en pub i Hammersmith. Blev ganska tidigt läggdags för mina jet lag:ade vänner:) Men idag ska vi nog besöka Camden, finns ju en väldigt trevlig marknad där.


Winter wonderland

Jahapp, här skaffade man sig pannband och laddade för kylan men så blev det tio grader varmt idag, men jag klagar inte! Väldigt skönt ute!
I helgen var vi i Hyde Park där de hade ett Christmas Wonderland. Det har smällt upp ett stort nöjesfält och säljer massa glögg och mat och godis. Det var sjukt mycket folk där när vi var där på lördagskvällen så vi gick bara runt lite och tog en glögg, men det var mysigt.
Mina fina flat mates

I fredags i skolan så fick vi göra ett EEG på brain and behaviour seminariet. Man skulle ligga helt avslappnad och blunda i 10 sekunder, sen när de sa till skulle man öppna ögonen och inte blinka på 10 sekunder och sen blunda i 10 sekunder till. Mitt resultat visade att jag hade ganska mycket Delta vågor, alltså de hjärnvågor (heter det så på svenska? brain waves?) som man har under sömn, även när jag var vaken och med öppna ögon. Så tekniskt sett så sover jag när jag är vaken också enligt det där testet... Skumt, självklart fick alla de andra raka fina Delta linjer, helt normalt alltså för dem. 
Jag och mitt EEG resultat..
 
Jag har ju äntligen fått min baddräkt så nu har jag varit och simmat ett par gånger, senast i morse. Ganska skönt faktiskt, flyter bara omkring lite i 30min ungefär och vattnet är sådär lagom motionsvarmt som jag hoppades att det skulle vara. Det enda trixet är att de kör ju med vänstertrafik i poolen också.. Min hjärna crashar typ av att behöva vara på fel sida, det går lixom emot 20 års simmande på höger sida, det känns så fel och jag känner mig förvirrad och vet typ inte vart jag är någonstans.
Note to self: kör aldrig bil i England. 
Det skulle nog inte sluta så bra med tanke på hur svårt jag har att simma på vänster sida. Plus att vändningen blir ju helt sabbad..
Som tur var så var jag själv på min bana största delen av tiden. Det kom en gubbe och ställde sig vid min bana på andra sidan bassängen och skulle hoppa i, men då brände jag av en längd fjäril och då ångrade han sig. Och jag blev trött.
Fick nästan lite ont i axlarna av att simma i 30 minuter. Axlarna är lixom inte vana vid att ha armarna så mkt ovanför huvudet. Men bra timing att få problem med axlarna efter simkarriären är över i alla fall. Förhoppningsvis går det väl över.
 
Det är mysigt att gå omkring i London med all julbelysning. Titta så fint det är!
Skridskor utanför natural history museum
 

Nu har jag äntligen fått lite fart på min dissertation, så skönt! Börjar med en massa litterature review men ska dela ut och samla in alla questionnaires innan jul så att jag kan tillbringa hela lovet med att sammanställa resultaten, jippi...

Men imorgon kommer Sable och Kevin hit och ska vara här i några dagar så det ska bli jättetrevligt:)
Behövs lite twin-time, det var ett tag sen:)

RSS 2.0