Nov 25th

På begäran av mamma och pappa:

Jag lever, har bara väldigt mycket att göra just nu, därför den dåliga uppdateringen.
Ikväll flyger jag till NEW YORK! Och ska spendera Thanksgiving där med min syster yster! Så inom de närmaste dagarna kanske det inte blir så många inlägg för de kommande dagarna är som sagt fullbokade!
Återkommer med friska nya tag nästa vecka!

Happy Thanksgiving everyone!


Hemma igen!

Matilda: Tack för din kommentar!
I usa simmar man i yards istället för meter, jag tror att 25 yards är ca 23 meter nånting. Så det är därför alla tider är så snabba. På den här hemsidan: http://www.swimmingworldmagazine.com/results/conversions.asp kan man se vad tiderna skulle ha motsvarat i 25 meters bassäng, så min 23,77 tid är 26,53 i kortbana.
Du kan också se vad dina tider skulle motsvara i yardstider.

Sista dagen i Atlanta gick väldigt bra!
Jag simmade bara 100 frisim, och tog mig till A-final som 10a efter en ganska bra morgonsimning på 51,7.
I finalen gick det ännu bättre och jag kom 7a i heatet på 51,4 så det är jag jättenöjd med:)
Bara en halv sekund över mitt pers, och då är jag inte toppad och använder inte en "superdräkt" så det känns bra!
Jag fick låna en Diana dräkt av Ewa som var skön att simma i, jättetunn. Jag använde min gamla FS2 dräkt i ett lopp, men var tvungen att pilla bort alla gummipluppar eftersom dräkten bara får bestå av textil. Efter att ha pillat bort plupparna undersökte en av tävlingsledarna dräkten för att kontrollera att den var okej. Han höll upp olika delar av den mot en lampa för att se om man kunde se igenom den och sen sa han "dont freak out now" och förde den till munnen för att se om han kunde andas igenom den haha.

Vi kom hem kl 5 i morse, efter 11 KALLA timmar på bussen. Jag gillar verkligen inte de där bussarna! Under sommaren fick vi ett mail om att för att spara pengar så skulle vi inte flyga (förutom till Conference) när vi har tävlingar långt borta utan istället åka buss. Men företaget som skolan anlitar skulle tydligen vara mycket bra, och bussarna i fint skick med "Wi-Fi, LCD tv och service inriktad personal".
Sanningen är den att bussarna SUGER! Internet funkar ju självklart inte och två av tre gånger har vi blivit stoppade av polisen för att busschauffören har kört olagligt på nåt sätt, det enda som är relativt bra är tvn..
Och antingen är det varmt som en bastu eller svin kallt. Igår var det det senare alternativet. Och när jag frågade om de kunde höja värmen lite svarar de: Nej, för då blir det imma på rutan och vi kan inte se ut..
Hallå?!?! Vi kunde lika gärna ha packat in laget i en lastbil som fraktar is! Hade säkert blivit billigare..
Det var så skönt att kliva av bussen i Florida och tina upp lite grann!
Nu är jag lite snuvig och hostig, så hoppas att jag inte blir förkyld! Dumma buss!

Idag fick vi ledigt från träningen vilket verkligen behövs för jag ligger lite efter i skolan så måste rå plugga idag! Bläh! Längtar tills terminen är öveeeeeeeer!!!


Lite bilder från Atlanta


Mina söta kattstrumpor som jag fick av min "secret psycher" Ewa

Erin & jag

Trevor & Eric

Alana

haha min grodstart i 4*50me laget

Atlanta day 3, update

Till Liz:
JAAA :)
Jag är kvar då, det är vårat sista dualmeet för året så jag åker till Sverige sen på kvällen!
Vad kul att du ska komma! Sooooo excited!!! :D
Förresten vad har du för amerikanskt nummer? Jag tror att det jag har inte stämmer, eller fick du mitt sms?


Finalen idag gick över förväntan.
Jag hade huvudvärk när jag kom till simhallen och kände mig inte pigg alls. Frös gjorde jag också för det är snorkallt inne i simhallen.
Och innan 4*50me laget höll jag på att kissa ner mig också för jag hade druckit så mycket vatten för att bota huvudvärken..
Men loppet gick helt ok, 23,9 tror jag.

Inför 200 loppet var huvudvärken borta i alla fall men jag kände mig fortfarande hängig och trött och kall, men jag försökte att inte tänka på det och tänkte på vad Mitch sagt till mig istället. Och loppet kändes jättebra! 1.51,0 vilket är klart godkännt, skönt att komma loss från 1.53 som jag har legat på hela säsongen typ. Och jag vann B-finalen :) Så coacherna var nöjda och jag var nöjd så alla var glada!
4*200 laget gick helt okej också, 1.51 igen fast på andra sträckan. Vi klarade också våran "dessert time" så imorn blir det efterrätt till middan :)

Nu ska jag sova, 100 frisim imorn!


Atlanta day 3

50 frisim gick inte så bra i finalen, simmade nästan en halv sekund långsammare (oops)..
Steve tror att det beror på att jag blev så peppad av att jag simmade så bra på morgonen så jag ville för mycket på kvällen och spände mig lite för mycket. Mycket troligt.

I morse simmade jag 100 fj och persade! 57,01! Innan jag kom hit var mitt pers i kortbana 1.08, pappa sa att den konverterade tiden blir 1.03, så det är ju bra!
Loppet kändes bra, första 50 gick lätt och 3e 25:an kände jag mig fortfarande stark.. Men sen.. Vid vändningsbryggan efter 75m kändes det som en liten dvärg kastade sig i vattnet och landade på min rygg, och där höll han sig fast resten av loppet, vilket gjorde det hela mycket tyngre. Men jag klarade mig i mål utan att bli diskad för släpande armar :)
Efter 6 heat av 100 fj för killar och 3 heat 200fr för tjejer så var det dax att hoppa i igen för att simma 200fr, så det blev inte så mycket vila där. 200fr loppet var väl sådär, samma tid som jag haft tidigare under säsongen, så förhoppningsvis kan jag simma bättre i eftermiddag när jag inte har 100fj direkt innan.


Atlanta day 2

Första passet avklarat.
Simmade bara 50 frisim i morse och det gick bra! Nytt pers 23,77 och vidare som 15e, så det blir B-final ikväll.
Simmar nog också i de båda lagkapperna, 4*50 fr och 4*100 me.

Har försökt att plugga lite engelska nu mellan passen men det är inte det lättaste när man inte fattar vad professorn håller på med.. Han har haft influensan, kanske svininfluensan, så jag tror att han inte var vid sina sinnens full bruk när han skickade ut mailet för jag fattar ingenting av vad vi ska göra..
Så jag gav upp och började leta material för min communication final paper om Body language. Då hittade jag den här videon på youtube:
Hilarious!

Liz: Ja min roommate är ju lite snurrig, det var Clemson som är här, "jag visste att det var nåt på C" säger hon... haha!

Florida Gulf Coast är inte här heller så ingen Victoria heller :(
Känner mig lite ensam som svensk här..


Atlanta day 1

Äntligen framme i Atlanta! Började bussturen i onsdags efter träningen, stannade i Lake City och övernattade på ett hotell för att fortsätta i morse kl 8 och vi var äntligen framme här vid 1 idag. Lite bekvämare att göra på det här sättet istället för raka vägen som förra gången vi åkte hit.
Imorgon börjar tävlingen och det ska bli kul att tävla när man är lite utvilad!

Jag vet att Victoria är här och ska tävla också så det ska bli kul att träffa henne igen! Sen sa Arielle, som jag delar rum med, att Cincinnati kanske är här, så då kanske Liz är här (?).. Fast man vet aldrig med Arielle, ibland har hon lite för mycket luft i bollen...

Bara 6 dagar kvar tills jag åker till New York och Andrea!!!! :)
Och vi har så mycket roliga planer! Hoppas vi hinner med allt!
Broadway musikal, Macy's day parade, NEW MOON och självklart allt annat turistigt man kan göra!
Det kommer att bli jättekul! Hoppas bara inte att det är alltför kallt! Har ju inte direkt så mycket vinterkläder här i Florida, men som tur är är ju Andrea ungefär samma storlek som jag så jag kan låna lite :)

Nej nu ska vi gå och simma in lite!
Bye bye!


Helgen som varit

Zumba var det ja..... Vad ska man säga?
Annat än att det var galet roligt även fast vi var skit kassa! Haha!
Man kan väl säga att jag kände mig mer som Supergympa material än Hot Sexy Latino..
Min höftrörelser och rumpskakningar behöver förbättras radikalt för att ens kunna jämföras med de andra tjejerna..
Det var Eszter, Laura, Steph och jag som gick till slut. Csaba bangade!
Som tur var var det inte så mycket människor där, typ 12 tjejer. Men eftersom det var vår första gång hade vi lite problem med att följa med i koreografin, de andra hade ju övat i typ 6 veckor!
Men det var jätteroligt och jag skrattade i princip hela timmen åt mig själv i spegeln!

Övrigt från helgen:
Middagen med Canadensarn (kan man säga/stava så?) var mycket trevlig!

Min recruit Anastasia var hel go! Hon är från Ukraina och vi kom mycket bra överrens. Vi käkade brunch med Coach Steve, åkte till stranden, bowlade och gick på bio! Och vi hade hur kul som helst! Hoppas hon kommer hit nästa år!

Så det har varit en mycket händelserik och trevlig helg!
Nu väntar en kort vecka för vi åker till Atlanta på onsdag kväll! Ska simma en invite fre-sön!
Så imorse fick jag ledigt från morgonträningen!! :) Sköööönt! Och träningen mån-ons kommer vara lätt, vi ska inte toppa direkt men vila lite i alla fall!
Ska bli kul att simma annat än dualmeets.
Och så åker den gamala FS2 på också, de nya baddräktsreglerna gäller ju redan nu i collegesimmning så jag får inte använda mina nya dräkter :(

Nu måste jag killa till min matte SI.
Lägger nog upp lite bilder från helgen ikväll om jag hinner:)

Hare bra! Puss hej!


Lite bilder från Bowlingen


Rhi & Laura

Jag och min recruit Anastasia

Rock on!

Laura & Anna

Jag har klippt håret förresten :)

Stilstudie Laura 1

Stilstudie Laura 2

Stilstudie Rhi

Stilstudie Jonna

Stilstudie Anna

Stilstudie Anastasia

Ja som ni kan se så är vi ju riktiga proffs... (?)
Bowlinghallen hade förresten 64 banor..... Varav 5 användes haha, hade det inte varit för musiken så hade det nog ekat när vi slängde kloten! (Ja jag slänger klotet, det landar alltid med en duns... har inte fått in det där rullet riktigt..)


Hos psykologen

Träffen med psykologen gick bra igår, vi pratade om hur jag vill känna när jag simmar och innan jag simmar och vad jag ska göra för att uppnå dessa känslor. Säker, stark, avslappnad, fokuserad m.m.
Vi pratar också om vilka känslor jag INTE vill ha och hur jag ska jobba för att motverka dem.
Vi utgår ifrån mina lopp under Conference förra året och några lopp i Sverige som har kännts jättebra. Så Mitch har gett mig tips om nutrition och tycker även att jag ska prata med våran styrkecoach om han kan köra lite frivändningar med mig efter våra styrkepass.
Vi bygger upp positiva känslor, och ska lägga upp en "gameplan" som jag ska försöka följa. Det första steget är att jag ska skapa en slogan som jag ska sätta upp på platser så att jag ser den ofta, typ i mitt skåp i omklädningsrummet och på spegeln hemma.

Ikväll ska jag och Laura, förhoppningsvis Csaba och Eszter också, gå på ZUMBA! Skolan erbjuder en massa olika workouts i Rec centret så ikväll ska vi då prova på Zumba som är en slags dans workout, ska bli intressant! Speciellt eftersom jag och Laura är typ stela som pinnar och har 0 taktkänsla..
Recension kommer senare!

Senare ikväll ska jag följa med min kompis Ben och hans två bröder och en flickvän ner till Mizner och käka middag eller gå till nån bar. Det är Bens födelsedag i helgen så hans bröder har kommit hit från Canada för att hälsa på honom, det blir nog trevligt!


Nov 12

Igår var vi lediga! Hör och häpna! i Florida har man inte fall break som alla andra verkar ha, kanske för att det inte finns höst i Florida? haha.
Det var i alla fall veterans day igår, så skolan var inställd, däremot inte träningen. Ännu ett stroke-free pass gick av stapeln. Asså jag blir så sjuuukt trött av att simma så mycket fjäril..! De senaste 7 dagarna har jag simmat totalt lika mycket fjäril som jag normalt gör under 1 månad.. Och det är aldrig teknik eller lugnt, hela tiden "this is fast" så man får ligga där och nöta på.
Jag sneglar hela tiden längtansfullt bort mot sprintgruppen som gör en massa sprintiga saker, vilket skulle passa mig mycket bättre än att ligga där och nöta fjäril...

Efter gårdagens pass så hade jag ett möte med Head Coach Steve. Vi satte lite måltider och pratade om skolan och träningen, trevligt!
Han är fortfarande mycket nöjd och tycker även att jag har förbättrat mig sen förra året så det låter ju bra. Jag nämde också i slutet av vårat möte att jag inte tyckte att jag passade in så bra på alla stroke-free pass (känner mig nästan som borttappad i Kina ibland) och föreslog att jag kanske skulle kunna träna med sprintgruppen de dagarna Mid-D kör medleypass, det skulle ju vara bra för min hundring och femtia. Och han höll med! (woho) Andra som har frågat samma sak har fått ett No-I-think-you're-just-fine-where-you-are-svar, så jag är måttligt nöjd!

Nu ska jag nog nappa lite innan träningen!
Ciao

Mamma Mia!

Jag hade nästan inga rena kläder att ha på mig (överdriver inte) så jag och Anna har haft tvättdag (även hon var i samma sits). För att göra det hela lite trevligare så roade vi oss med att lära oss att vika tröjorna på det japanska supersnabba viset! Så nu är vi grymma!



Lördagskvällen blev inte som vi planerade den, ingen utgång i ft Lauderdale men trevlig blev den i alla fall. Vi hyrde Mamma Mia, korkade upp vinflaskorna och satte igång filmen på Sing-a-long!
Sjukt kul!
Doug kom förbi och anslöt sig till den skandinaviska super gruppen som skrålade DAAAANCIIIING QUUEEEEEENNN för  fulla muggar, även lite ABBA moves framfördes på högklassig nivå!

Nov. 5, 2009

Tisdagens pass var lite mastigt, inte fartmässigt utan Steve ville att jag skulle simma skitmycket fjäril!
Jag börjar märka av mönstret nu, tisdagar är medleydagar vilket betyder för mig som i princip inte är simkunnig i två av de fyra simsätten (ryggsim och bröstsim) att jag får göra stroke-free, fjäril frisim, så det var vad jag fick roa mig med i tisdags.
3*600
3*500
3*200
25 fjäril med bra tryck och 50 frisim f2 rakt igenom.
Steve vill att jag ska böja mer på armarna när jag simmar fjäril, tydligen så simmar jag med väldigt raka armar vilket funkar bra för 50m men inte 100. Det känns hel knepigt när jag böjer dem, som att jag försöker simma i en tunnel typ.. Men man vänjer sig väl.

Onsdag är VO2max dag, 8*150 all out st 2:45. "If you dont feel pretty lousy when you do this set you're doing it wrong. You are sopposed to not be able to talk, the only thing that is sopposed to go through your mind is: im not gonna throw up during this one and ill try to not do it after the next one"

Om 2 timmar har vi ett dual meet mot Princeton. Och det är ett av våra 20 sports 1 team meet, så förhoppningsvis kommer det lite folk och hejar på oss, fast mina förhoppningar är inte alltför höga med tanke på att det är klockan 2 på en fredag.. Men vi får väl se!

Igår träffade jag Mitch igen, idrottpsykologen, och vi pratade om hur jag ska göra för att prestera på topp och hur jag ska tänka under träningar när det inte känns så bra. Han hade många ideér och det var en mycket intressant timme! Det känns jättebra att jobba med honom så jag är verkligen glad att jag träffade honom i Serbien!

Idag har jag haft advising inför nästa termin och det finns så många kurser inom psykologi som låter så intressanta, nu gäller det bara att pyssla ihop ett bra scheema där alla kurser passar in, knepigt värre, så det skjuter jag upp till imorgon!

Måste kila!
Puss hej


November 2nd

Den här veckan sparas inte på krutet!
Morgonpassen brukar alltid vara ganska så lagom, inte allför blodigt men i morse smygstartade dem med lite pace-fart, vi körde 3*(500pull+5*100fr progressivt st 1:20/1:15/1:10 per varv) Det var inte allför farligt eftersom det bara var progressivt och jag låg runt 59 på de sista, vilket är ganska ok för att vara mig. 

Efter passet var det styrketräning, och nu har jag börjat köra chins med extra vikt, 15-20 pounds beroende på hur många vi ska göra! Det är också bra för att vara jag:)
Sen äntligen dax att dra till cafeterian och smaska i sig Sam's goda omelett! Dagens höjdpunkt!

Min första klass visade sig vara inställd, så jag kunde ta det lugnt, kikade igenom matten lite innan jag gick på SI session (typ som tutor) innan lektionen, vilket var bra för vi hade ett quiz med frågor från förra provet, och den här gången kunde jag allihop! Varför inträffade inte det på provet för?? Suck!

Eftermiddagspasset var jobbigt!
6*200 från pall st 8min.
Men jag simmade mycket bättre än förra året, så jag är nöjd, även om jag fick astma på de sista 2 så de gick lite sämre men men. Jag är nöjd!

Nu ska jag plugga... gaaaahh, så tråkigt!

Halloween 09!

"Jag har tänkt på en sak, solen och månen, deras enda jobb är ju att gå upp och gå ner, och om de klarar av att sköta sitt jobb att gå upp och ner varje dag, då borde jag ju klarar av mitt jobb, att göra mina läxor idag"
-Steph, 09.

Nya visdomsord från min härliga roommate!



Och så var Halloween 2009 över, längtar redan till nästa år!
Jag hade så kul igår, det var helt galet!
Vi började med att fixa i ordning oss hemma i lägenheten, och vi var så snygga i våra kostymer! Laura som ett bumblebee, Steph som Foxy Cleopatra och jag som en flapper (1920-tals showgirl)
Sen eftersom det också var Csabas födelsedag så gick vi över till honom, han bor ju granne med mig, och han blev jätteglad när vi kom där i våra kostymer och vi spelad lite pingis ett tag (lite random, jag vet haha) sen skulle han iväg till en hookah bar så vi mötte upp Stephs pojkvän som körde oss till Nikkis hus där de flesta simmarna var. Så där blev det en kort photosession innan vi packade in oss i bilarna igen och begav oss mot West Palm för årets Moon Fest!
Och det var helt galet! Det var hur mycket folk som helst där! Gatorna var packade med människor och nästan ALLA var utklädda. Det var provisoriska barer längsmed gatorna för det var så fullt inne på barerna, och det var live band som spelade, mycket trevligt!
Och allas kostymer sen, jag var nöjd med att bara vara där och titta på allas kostymer! Helt otroligt! Vad man än kunde tänka sig fanns där, ge det fem minuter bara och du såg just det du tänkt på. En tjej var kroppsmålad som en lila gepard...
Efter en och en halv timme ungefär så bestämde vi oss för att åka tillbaka till Boca och hälsa på Stephs gamla klasskompis från high school som höll ett party.
Vi kom dit ganska sent men det var fortfarande endel folk kvar där, men jag tror att alla var nog riktigt höga på det där stället.. En mycket udda samling människor som dansade omkring till indie rock i princip. Men Steph, Laura, Dough, Soulja Boy och jag röjde lite på dansgolvet och hade riktigt trevligt.
Sen gjorde den sena timmen sig påmind och peruken började hamna på sniskan så då drog vi oss hemåt.

Här kommer kvällen i bilder:

Laura som bumblebee

Steph som Foxy Cleopatra

Vi

Love these girls!

Hos Birtday boy!

:)

ping pong

Pong ping

påväg ut

Xiaro och Steph

Jag, Green man och Miley Cyrus

Cody!

Bruno!

Gruppbild

iiiii

Lite folk

En mupp!

Påväg till nästa fest

Soulja Boy och Chris Brown

Mer bilder finns på facebook :)


RSS 2.0