Dreamgirls!!!

Nu är den härliga ledigheten snart över, sooo sad.
Längtar jättemycket till jullovet så att jag bara behöver träna och inte gå till skolan. Tror att jag har slagit i huvudet i kaklet för jag ser fram emot 90*100 st 1:20 i långbana under julträningen! :)
Vi har varit ca 6 simmare på träningen under lovet. Alla internationella och en eller två amerikaner. Jag vet att det är fler som är kvar här i Boca men de tog tydligen ledigt från träning, veklingar.

Jag har verkligen tagit vara på det här lovet, utöver en massa tråkigt pluggande har vi haft planer för varje dag!
I onsdags såg vi Burlesque på bio, jättebra film verkligen, älskar musikaler så jag riktigt njöt :)
I torsdags var jag hembjuden till Chelseas hus för Thanksgiving dinner, en massa god mat och knasig familj. Upplevde en bordsbön för första gången, kändes lite akward men men..
I fredags blev det mer musikal, åkte med Anna och Laura till West Palm Beach och såg Dreamgirls!
Så här tjusigt är det inne i Kravis center

Jag och Anna

Igår var jag och golfade för första gången, Anna tog med oss till nån bana här i närheten och fick sig ett gott skratt:)
Problem nr 1: få bollen att sitta kvar på peggen eller vad det nu heter..


Problem 2: ja, och så var det ju det där med svingen.. 

Laura var en naturtalang :)

Annas kommentar efter två timmar och 90 slagna bollar: "Laura you were kinda good in the beginning then you sucked in the middle but did good in the end again. Jonna you sucked in the beginning, sucked in the end but did actually pretty good at the end" :)

Träffade nästan gubben bredvid med det här slaget.... oops



Hemma från Atlanta

200 frisim finalen gick åt pipskogen. Ville alldeles för mycket och spände mig och tokdog, 1.51 nånting.. Galet besviken, men det är bara att bryta ihop och komma igen eller hur.
Dag tre bjöd på 100frisim. Inte alls lika nervös inför det och var bara 1/10 över pers där också, 50,9 nånting, vidare till A final som 8e tjej och hade 50,9 igen i finalen och behöll min 8e plats.
Fick andra sträckan i laget och råkade överväxla, oops!

Överlag så är jag väldigt nöjd med helgen även fast det har varit bara stolpar ut gällande pers, men nära skjuter ingen hare! Tog mig till 2 A-finaler och en B-final i mina events i år jämfört med bara B och C-finaler förra året, så det går ju åt rätt håll i alla fall. Får satsa på att sprinta till lite inför nästa år så att jag kan ta mig till A-final där också.

Btw, killarna tyckte att jag hade vanhelgat the hammer award med mitt pink and sparkle contribution. Nu kändes det tydligen inte manligt att få den längre! Haha! :)

Oliver sa något som riktigt värmde mitt hjärta efter tävlingen. Jag pratade med Steve om mitt 200 lopp och hur jag "froze up" när det kom till A-finalen. Jag skojade och sa att jag skulle ringa min psykolog när jag kommer hem så att han kan hälpa mig fixa så att jag inte låter mitt huvud sabba för mig (ja, mamma jag har mailat Mitch nu) och Steve skrattade lite och sa att jag inte skulle oroa mig, jag är helt normal som blir nervös inför 200 eftersom det är mitt race.
Och då säger Oliver: No thats wrong, dont call her normal! Normal means average and she is above that, better than that.
Sen sa han att han vet precis hur jag kände det, han var ju riktigt bra när han var simmare och simmade OS för Ungern 1996.
Oliver kan jag inte riktigt få grepp om känner jag, mesta delen beter han sig som en barnunge och har en massa humör svängningar och andra stunder är han väldigt förstående och välmenande. 

Efter 10 timmar på en buss var vi hemma vid 4 i morse, släpade mig upp för trappen och när jag kom in i mitt rum möttes jag av den här lappen, jag har ju VÄRLDENS bästa sambos<3

Day 2

Finalpasset startade med 4*50fr och jag hade första sträckan. Exakt samma tid som i försöket, 23,71 fast det här loppet kändes lite sämre.
I B-finalen hade jag 23,62 så det är jag nöjd med, skönt att jag kunde simma lite snabbare i finalen, brukar annars ha lite svårt att göra det.
Avslutade passet med 4*100me, 50,8 på frisimsträckan, snabbaste tiden so far så det var roligt. Loppet kändes inte så bra men jag kände mig riktigt stark, tror att vår styrketräning funkar riktigt bra för mig.

Efter första dagen fick jag "the hammer award". Nånting vi har börjat med den här terminen, efter varje dag på tävling får en simmare som har presterat bra hammaren som är ett slags vandringspris. En trähammare som man får rista in sina initialer i.
Efter att ha ristat in mina initialer fyllde jag i dem med nagellack :) Det är mest killar som har fått den innan så jag kände att jag var tvungen att passa på göra den lite mer girly!

Idag simmade jag 200fr. Skulle ha simmat 100fj också men coach tyckte att det inte var nån bra idé för det gick direkt innan 200fr (vilket jag självklart redan har poängterat men var ändå tvungen att anmäla mig på det, så jag blev lite förvånad när han sa att han skulle stryka mig på det).
200 gick bra, 1.50,1 och vidare till A-final! Bara 1 sekund över pers :)
Så det blir antagligen två lagkapper och 200fr i kväll, så håll tummarna vill verkligen simma under 1.50 ikväll!
Dax att pack simväskan!

Oh HAPPY day!!

Fick precis mail ifrån min biodiversity labb lärare att han hade rättat vårat final exam och att kurs betygen var postade.
Det kändes som jag hade 1 ton sten i magen när jag öppnade mailet, jag var så orolig att jag inte skulle klara ett C i klassen och vara tvungen att ta om den men på något sätt lyckades jag få 98% på vår final, så jag fick 80% i snitt och klara mig därmed :) Kanske till och med räcker till ett B!!
*Happy dance*

Nu är jag i Atlanta, den här gången åkte vi buss hit så vi startade i onsdags eftermiddag, åkte en massa timmar tills vi var framme i lake city, tog in på hotell och sov en natt och sen rullade vi vidare x antal timmar igen, kom fram torsdag eftermiddag, simmade in lite och gick på middag.
Tävlingen började i morse och jag simmade bara 50fr, säsongs bästa med 23,71 så det är jag nöjd med, vidare till B-final så ska försöka simma ännu snabbare ikväll :) 
Med all den här härliga glädje energin jag har fått nu så kommer det nog gå jättebra :)

ttyl

Miami Zoo

Ny vecka! På onsdag packar vi in oss i bussen och rullar norrut i det stor landet, destination ATLANTA!
Japp tillbaka till Atlanta ska vi, men den här gången via buss så det kommer att ta X antal tiimmar.. Tror dock att vi har ett mellanstopp nånstans och tar in på hotell över natten och fortsätter på torsdagen. Tävlingen börjar inte fören på fredag.

I helgen packad tre skandinaver in sig i en bil och letade sig fram till Miami Zoo! Inte så mycket folk eftersom det inte är högsäsong direkt. Det blev en mycket trevlig dag och vi kikade på en massa djur och gick jättelångt! Så med trötta fötter och kurrande mage så åkte vi till IKEA och käkade köttbullar och köpte julmust och glögg!
Anna svor lite över alla dumma amerikaner som käkade friterad kyckling och pommes när det finns svenska köttbullar! :)

Väl hemma värmde vi lite glögg och satte på julmusik och dekorerade granen!
Ja, ni läste rätt. Nu står julgranen framme och det är så mysigt så:)
Anledningen till att den är uppe så tidigt är att Anna och Laura inte kommer vara här så mycket i december så vi kände att det var dax att njuta av lite julstämning tillsammans innan de lämnar mig ensam här över jullovet.  Eller ja Eszter kommer ju att vara här men hon är ju hos Anthony hela tiden så jag har i princip lägenheten för mig själv..
Här kommer lite zoo bilder:

Lauara och Anna i asien
rida elefant

small intestine, big intestine..

Mår lite smått illa, har suttit och googlat bilder i typ en timme inför min labb final som är på tisdag. Tänkte lägga upp en bild här men känner att det är ganska opassande. Ni kan ju prova själva att googla bilder på dessa trevliga ämnen:
Rat dissection
Earthworm dissection
Shark dissection
Fetal pig dissection
Ascaris dissection
Sea star dissection

Måste kunna en massa inälvor och skit.. Vidrigt. 
När vi dissekerade råttan höll jag på att kräkas för det rann ur en massa "gegga" när de började klippa upp magen. Hajen var dock ganska intressant, men den söta lilla grisen var inge kul att kolla på. Och lukten sen, Uuuggh!!
Inte för att jag har bidragit så mycket till våran grupp, jag har satt på mig plasthandskarna och räckt över små nålar att pinna ner huden med efter att de skurit/klippt upp kadaverna, men inte så mycket mer.  

Jag har varit lite sjuk de senaste dagarna, eller förkyld och hostig rättare sagt. Gick till vår trainer och fick lite piller att knapra på och mår redan bättre! Tog det lugnt på träningen två dagar men har känt mig bättre så jag har börjat köra på igen. På onsdag åker vi ju till Atlanta igen för årets Georgia Tech Invite, ska bli jättekul och vi får till och med vila lite inför tävling, nästan toppa lite :) 
Det kommer bli jätteroligt att tävla då!
När jag sa till Steve (min head coach) att jag inte mådde så bra och att jag tänkte ta det lite lugnt den första dagen jag kände mig sjuk sa han: I've never seen a correlation between hard practice and weakening of the immmune system..
Men jag övertalade honom att det bara skulle bli värre om jag körde på hårt och att då skulle GT gå åt pipan så jag fick ta det lugnt.
Det är lite läskigt att bli sjuk här i USA för här måste man träna på även fast man är sjuk.

Nej nu ska jag på bio! Due Date!

See ya

Swimmer of the week!

Jag blev utsedd till swimmer of the week! Woho! :)
Dock står det att jag gjorde mina bästa tider för säsongen, vilket inte stämmer, jag simmade mycket bättre förra helgen mot GT!
Första gången för säsongen som jag får den här utnämningen, kul!
Fick den en gång förra året men då var det i slutet av säsongen så det känns kul att jag redan har knipit den en gång den här säsongen!
Det var Eszter som berättade att jag blivit utnämnd. Tydligen så har FAU fått utmärkelsen tre veckor i rad, hade jag ingen aning om... Lite dåligt av våra coacher tycker jag! De har tydligen inte koll på nånting..

RSS 2.0