chillidill

Träningen den här veckan har varit chill! Löpning, dryland och simning en timma med lite lagkappslek på slutet:) Men det är ganska skönt att hålla igång faktiskt, fast många klagar självklart: latisar!
Nu har mamma och pappa varit i New York och hälsat på syrran, hoppas att de har haft mysigt!
Ganska tur att de var där just när de var där för Andrea ramlade på en av häckarna under en träning och crashade med ansiktet före in i nedre delen på en annan häck och spräckte kinden!
Tur att det inte hände när jag var där för då hade jag nog svimmat!

En vecka kvar till spring break nu :)
Om ni vill kan ni ju kika in stället vi ska till;)
http://www.riu.com/en-us/Paises/mexico/cancun/hotel-riu-cancun/index.jsp

Nej nu ska jag ta tag i min Europa uppsats....

Diggar Anna som kyckling på den här bilden :)

PS Gunilla: Igår och idag har det varit lite småkyligt, men det ska bli bättre till nästa vecka har jag hört, runt 25 grader tror jag!

tillbaka till verkligheten

Efter finalpasset i lördags hade vi team dinner på en mysig restaurang i närheten av badet. Var klara med den runt 11:15pm så tillbaka till hotellet, packa lite inför hemresan och sen vid midnatt var det samling i lobbyn igen för de traditionsenliga mötet där coach pratar lite om säsongen och sen får alla hålla ett litet tacktal (observera ALLA) och eftersom vi är runt 30 simmare så tar det sin lilla tid.
Var klara med mötet strax efter 1am och då var jag så trött att jag slängde mig i sängen så fort jag kom innanför rumsdörren för bussen till flyget gick 6:30am..

Nu är jag tillbaka i skolan, usch vad tråkigt.
Vi kom hem igår och det var så skönt att komma tillbaka till värmen!
Det blev en kort visit till stranden innan solen gick i moln och sen på kvällen var det ju självklart Hockey eftersom Sverige spelade mot Finland och det för tillfället är hela 3 stycken finländare i lägenheten. Laura har två kompisar här och hälsar på!
Matchen började vid midnatt så det var lite svårt att hålla sig vaken men jag klarade två perioder! Och mer än så behövdes ju inte, så gött att vi vann!

Jag har förresten blivit nominerad till female athlete of the year! Kul! Så får se vem som vinner det.

Idag har vi ledigt från simningen men imorgon börjar vi träna igen... Då har vi off season practice i två veckor och sen får vi spring break ledigt! Då ska jag åka till Cancun med Erin, Melissa och Janelle! Ska bli så roligt! All inclusive resort, here we come :)

Nej nu måste jag sluta skjuta upp den här Europa uppsatsen. Det vore ju pinsamt att faila den klassen bland alla amerikanare!

Nu är conference över

Jag kom 2a på 100 frisim också!! :D 50,8
Och Melissa vann igen och Claire trea haha!
MEN, gissa vad som händer vid starten då! Jo starten går av som vanligt och alla börjar simma men så fäller dem ner linan efter 12m och stannar alla för tydligen hade någon rört sig på pallen...! 
WTF! Men ingen diskades utan vi fick simma tillbaka igen och starta om! Typiskt USA i Sverige hade man ju fått simma loppet och så hade diskningen skett efteråt, men här så har man tydligen två chanser, så himla korkat och gud så irriterande att bli avbruten i loppet och behöva starta om!
När jag kravlade mig upp på kanten kom Steve fram till mig och sa: this benefits the 200 swimmer, go girl! så det kändes lite bättre efter det. Men sen gick ju loppet bra i alla fall, fast vem vet hur det hade gått om vi inte hade störts...?

Här kommer mitt 50 lopp och mitt 100 lopp, vinkeln är inte så bra men men


50 fr, jag har bana 7

100 fr, jag har bana 5

Jag är jättenöjd med mina resultat, det blev pers på allt även fast jag simmade med "superdräkten" förra året så det är jag nöjd med!


Jag, Jonas och Fanny!

Svar till Mathilda som frågade hur jag känner inför tävlingar:
Tack för din kommentar!
Det är lite olika. Jag brukade vara jättenervös! Verkligen supernervös men det har blivit mycket bättre de senaste åren. När vi simmar dual meets är jag inte så nervös utan tar det mest som en träning, men nu på Conference så har jag varit lite mer nervös men jag försöker att fokusera mer på loppet och att gå in där och ha kul, och inte känna av pressen av mina egna och andras förväntningar så mycket.
Det är också lätt att tagga till på conference här för som du ser på filmklippen så står så många av mina lagkompisar precis bakom startpallen och hejar på mig! Det gormar och skriker ända tills det är dax att kliva upp på startpallen:) Här i USA får de nämligen vara framme på startbryggan, det är nästan så att funktionärerna måste tränga sig fram för att kontrollera vändningar och målgångar!

Conference uppdatering!

Sista dagen av Conference! Ursäkta den dåliga uppdateringen här men internet suger på det här hotellet.

Jag började med att simma 4*50 me, jag hade frisimsträckan och det kändes jättebra! 23,01 hade jag och det är det snabbaste jag har simmat hittills, men det hade ju varit roligare att simma 2 hundradelar snabbare :) Men jag är nöjd!!

Sen var det en simhopp paus på ca 40 minuter innan 4*200fr. Gick SKIT dåligt... Jag hade sista sträckan och ingenting med mitt lopp var bra kändes det som. Och efter loppet säger coach att jag inte hade behövt tagit i så mycket för vi låg så långt efter i alla fall och att jag skulle spara mig för jag har så många andra lopp… jaha tack då, kunde kanske ha klämt ur dig det innan jag hoppade i hade jag sluppit halv-freaka-ut för att tiden var så dålig..

Nya tag på torsdagen! Bara 50 frisim på schemat! LYX! I år gick det bra till skillnad från förra året, nytt pers 23.55 och 6a till finalen. Finalloppet kändes inte lika bra men hade 23,57 så det var väl okej, men jag ville så mycket mer och gjorde några onödiga misstag som att andas för mycket och ännu en gång dyka upp mitt i vågen efter vändningen..suck!

Btw så här ser min perslista ut på 50 sen jag kom hit: 23,88 -> 23,77 -> 23,55. Lite småroligt.

På fredagen var det dags för 200. Försöksloppet stämde inte alls och det var på håret att jag inte tog mig till final….. Illa! 1,51 hade jag tror jag… Så sjukt besviken och nu freakar jag ut totalt! Oliver lyckades lugna mig lite och sen fick min nyfunna vän David mig att slappna av och jag lyckades till och med få fram ett leende innan finalen så allt kändes mycket bättre. Outside smoke på bana 8, det var jag det! Loppet kändes ÄNTLIGEN bra, som att allt föll på plats: 1.49,3 och 2a! Sååååå skönt! Nu känner jag mig mycket mer avslappnad.
Under loppet såg jag till och med Steve hoppa omkring som en tok och vifta med armarna som en galning eftersom jag var på bana 8. Tjejerna berättade att de aldris sett honom så galen förut, de sa att han såg ut som en gorilla som rymt från nåt närbeläget zoo när han hoppade upp och ner och viftade med armarna :)
Prispallen såg ut likadan som förra året, australienska Melissa 1a, jag 2a och franska Claire 3a J
Efter 200ingen var det 4*100me och jag gjorde frisimsträckan på 50,3. Kändes helt okej, lite trött mot slutet men jag är nöjd.

Idag har jag simmat 100 fr och ligger nu tvåa till finalen på 51 nånting. Inget höjdarlopp så jag hoppas att det kommer gå bättre i finalen!

Ska försöka ladda upp lite bilder men får se om internet orkar med det..

Whit, Janelle, Ewa, Jenn & Nikki


Alan och jag

Alana och jag ute på lunch

Jag efter 200fr. Jag vet, mina ögon sitter så långt isär att jag ser ut som en zebra med glasögonen på, har hört den förr!

Prispallen

Melissa och jag

Coach Steve och jag

Coach Oliver och alla medaljörer, Ezster jag och Csaba


In Nashville for Conference!

I söndags var ett danskt simlag och hälsade på! Väldans trevligt!
Det blev lite kaos i början för lägligt nog var mina pengar på mobilen slut så ingen kunde få tag på mig när de väl kom till poolen, men djungeltrumman gjorde sitt och jag fick höra att de väntade utanför min lägenhet så det löste sig som tur var.
Tränaren är svensk, nämligen Stefan Wiking, mycket trevlig man det där! Och danskarna var trevliga också även fast dom är lite svåra att förstå när de pratar danska :)
Jag gav dem en liten rundtur runt campus och de verkade gilla vad de såg så det var ju roligt! Kul att få leka tour guide lite:)

Nu befinner jag mig på lite kallare breddgrader, nämligen i Nashville, TN.
Det snöar till och med här! Så självklart var lyckan stor hos några Floriadians som aldrig sett snö förr.
Idag har vi simmat in i tävlingspoolen, som för övrigt ligger bara 200m från hotellet, nice! Och i morgon stundar 4*50me där jag ska simma frisims sträckan  och 4*200fr där jag troligtvis har sista sträckan. Ska bli roligt!

Nu ska jag sussa!
Natti natti

Steph's Bday!

Nu har pluggisen tagit paus!
Hade prov i sociology of sport i torsdags, man skulle svara på två frågor i uppsatsform och vi fick 5st frågor en vecka i förväg så man hade lite tid att förbereda sig, man fick till och med skriva ut svaren och ta med dem och bara skriva av dem. Det var ganska skönt men man fick skriva fort för man hade bara 80min på sig. Men jag fick med det mesta/viktigaste så jag hoppas att det gick bra!

Uppdatering från Steph's födelsedag utlovades ju sist så här kommer den.
Min sambo Steph fyllde 21 så det skulle ju självklart firas!
Orginal planen var att ta en limmo till Miami men eftersom hennes födelsedag inföll samtidigt som Super Bowl var i Miami så var allt typ 10 gånger dyrare än vad det normal skulle ha varit så vi fick nöja oss med en taxi till Fort Lauderdale. Vi tar limmon en annan dag :)
Kvällen blev väldigt trevlig med en massa dans! Kan ju inte bli annat än trevligt med det här gänget!

Birthday girl!

Doggelito var självklart med!

Det värmdes upp med lite fjant dans hemma 

Gruppfoto minus Xiaro take one

Gruppfoto inklusive Xiaro take two

"Im from here! Im from here! I almost moved here!"

Happy Birthday Steph!


I love my roommates! <3


Idag fick vi våra dräkter till Conference, TYR light tracer eller nåt sånt heter den, kändes helt okej att simma i så jag är nöjd. Men kommer nog simma finalerna i min arena dräkt i alla fall.
Bara några dagar kvar nu! Vi åker på tisdag och sen börjar det på onsdag kväll:)
Jag känner mig ganska redo, men framför allt ska jag gå in för att ha roligt för då har man inte så mycket press på sig:)

Nej nu ska jag göra mig redo för vår team dinner!

Ciao

pluggis

Time to study...
Uppdatering om Steph's födelsedag kommer senare:)

Feb 6th

Idag har jag varit på stranden för första gången den här terminen! Underbart!
Har verkligen saknat den, min älskade strand!
Tyvärr var det typ sandstorm så vi stannade inte allt för länge, men lagom för att verkligen kunna slappna av och njuta lite:) Inget är så avslappnande som att ligga vi stranden och höra vågornas brus.
När vi började få sand djupt in i hörselgångarna och upp i näsan så bestämde vi oss för att åka hem.
Nu har vi beställ pizza online och sen ikväll ska vi fira våran rummis Stephanies födelsedag! Det ska bli jätteroligt!
Här kommer lite bilder från stranden:
plugg plugg

Laura och Anna panna

Hur många av er kan plugga på stranden i februari ;)
Okej då, inte jag heller, jag somnar efter några minuter...

Vi gick nästan ner i vattnet

Men det var lite för kallt...!

Igår såg vi Dear John på bio, och än en gång satt jag och Doug där och snörvlade! Filmen var bra men jag tycker att boken var bättre, fast så brukar det ju vara.

Nej nu ska jag käka pizza!!

så korkat så korkat

Igår när vi var i gymmet så sa våran gymcoach åt oss att gå ut och springa runt football planen två varv som uppvärmning.
Vi kommer in i gymmet igen, vissa kraftigt flåsande och svettiga (observera att det tog ca 3-4min att jogga runt) och då får vi fetaste utskällningen, tydligen hade en av tjejerna klagat och sagt att det här kommer att förstöra hennes toppning, och nu kommer alla hennes lopp på Conference gå åt skogen..
Än en gång, det tog fyra minuter att jogga...
När jag sen bytte om kom en annan tjej in och beklagade sig att vår gymcoach är så korkad, han fattar ju ingenting simmare ska inte springa..
Jag försökte förklara att det inte var så farligt, vi skulle ju bara jogga som uppvärmning för att få upp lite puls och väcka kroppen eftersom det är så tidigt på morgonen och vi kommer direkt ifrån en lång natts sömn.
Men då får jag svaret att hennes puls ska inte höjas från löpning utan från simning....
Men snälla rara lilla du, ditt hjärta har ingen aning om du simmar eller springer, det gör ingen skillnad, sa jag.
Diskussionen fortgick men hennes argument kändes bara än mer korkade..
Vår Tyska professor i min och Lauras Europa klass in action:
Ibland kan det vara lite svårt att förstå henne..

Zumba

Tack Deniz! :)
Och självklart måste jag rätta mig, DBCC heter numera DSC! Jag får säga åt min tränare att uppdatera sig lite tror jag :)

Jag och Laura har varit flitiga zumba dansare den senaste tiden. Jag har lärt mig stegen lite bättre nu men är fortfarande mer åt supergympamorsa hållet än sexy latino.. Men det är kul, och vi kan ju inte bli sämre i alla fall :)
Doug kom med oss en gång förra veckan och han älskade det!
Vi har i alla fall dansat så mycket zumba att jag har fått en muskelknut i vaden. Inte så skönt, så jag måste gå till våran trainer varje dag för behandling. Fast jag klagar inte så mycket för man träffar ofta på stiliga baseball spelare där inne :)

Nu börjar vi snart toppa, så skönt för jag känner mig riktigt sliten! Jag ser verkligen fram emot nästa vecka när jag inte har några fler morgonträningar! Å vad skönt det ska bli att sova, gillar inte när 6:30 klassas som sovmorgon..

Btw! Min roommate förra året, Liz, har också skaffat en blogg! Här är adressen om ni är intresserade av att läsa om hennes vardag:)

RSS 2.0