One down, two to go!

Alltså, jag kan säga en sak med säkerhet. UK exams kick US exams butt!
Sweet lord and baby Jesus, vad intensivt det var idag!
Det kändes typ som att jag simmade 50 frisim, om och om och om igen i två timmar..! (Typ så här: skynda skynda skynda, rör dig fortare! Skit i att armarna krampar!)
Har alltså skrivit mitt Cognitiva slutprov idag, och det var helt galet. 
Vi hade två timmar på oss, och vanlligtvis får vi sex frågor som vi får välja två av att svara på. Och that's fine. Men nu var det ett "seen exam" så vi fick frågorna redan för två veckor sedan. Så då tycker häxan Francis att då kan vi ju smeta på med åtta (8!!!) frågor. Bam! Här har ni, skriv nu tills era fingrar blöder.
Och det var ganska breda frågor som man lätt hade kunnat sitta med i 1h/styck och skriva och nu fick man 15minuter per fråga att kläma ut det viktigaste på.
Det gick bra i början, sen i mitten fanns det så mycket viktig information i mitt huvud om en fråga så den drog ut på tiden så de sista två frågorna blev lite hafsiga.
Jäklar, jag har aldrig haft så mycket skrivkramp förr! Kunde knappt hålla pennan på slutet.
 
Efter provet kom en av professorerna fram till mig och frågade hur det var. 
Så jag sa att det var jäkligt intensivt om jag ska vara ärlig. Och då svara han: "ja, jag känner mig helt slutkörd av att bara ha kollat på er skriva så mycket. Det är för att man inte är van vid att skriva längre, man knapprar bara på datorer nu för tiden".
Då hade jag lust att säga: nej, det är inte  för att man inte är van vid att skriva. Det är för att Francis är en häxa.
Men man vill ju inte bli deporterad, så jag knep igen.
 
Jag saknar mina amerikanska multiple choice prov.
 
 

Ling ling! Hallå?

Lite dålig uppdatering just nu. Mycket plugg är anledningen.
Jag har färdigställt min dissertation och skickat in till min supervisor för en sista check och ska skriva ut den på onsdag tror jag.
Åh det är så skönt att ha den ur världen!
Och sen på fredag är första provet.
 
Jag har så många referenser jag skulle behöva komma ihåg men fastnar några av deras namn i mitt huvud? Nä..
Istället kommer jag ihåg onödig skit som anledningen till varför japaner säger Lis istället för Ris, eller Ling Ling! iställer för Ring Ring!
Om ni vill veta så är det för att i Japan så har R och L inte olika phonemes (fonem på svenska?). Det vill säga de har inte olika utal.
Det var lixom bara en side note på lektionen om language and thought i cognition kursen. Kommer de fråga om det på provet? Jag tror nej.
Critically analyze why Japanese people can't pronounce rice. Use research examples to support your answer.
 

Alex Vargas

Igår kväll var jag och mina Uni Ladies och såg Alex Vargas spela i Soho.
Och eftersom vi är typ hans största fans så såg vi till att få bästa möjliga plats, typ 2m från honom:)
Underbart!
Jag filmade lite så här får ni njuta av en av mina favoritsånger: Tears in the water och en snutt av hans nya: Solid ground
 
 

Syrrans examen

Börjar bli klar med mitt andra draft av min dissertation, jag hoppas att den kan vara färdigställd och inskickad den här veckan. Det skulle vara så himla skönt att bara kunna fokusera på sluttentorna nu.

Igår var det min systers examen! Eftersom jag inte kan vara på plats i New York så kollade jag på deras live cast på datan, så jag fick se henne gå över scenen i alla fall:)
Hon är så jäkla duktig så hon har blivit invald till en massa honor societies, jag är så stolt!
Nu är vi två med en B.A i psykologi i familjen:)

Och till dig med trötta tummar. Du får nog allt avslöja vem du är först.


Poster presentation

Nu är första persen över, poster presentation är avklarad!
Men fy jag hade mardrömmar inatt! Men helt galna. Jag drömde att jag var på gymmet och maxade bänkpress när plötsligt nån öppnade dörren och sa "skynda dig nu Jonna, det är din tur att presentera!" Varpå jag slänger iväg vikterna och bara "Va, jaha? Nu! Okej!" Rusar ut genom dörren helt genomsvettig och kommer in i rummet där presentationen ska hållas. Där står alla professorerna plus den skitsnygga TA:n samlade runt min poster.
Så jag klämmer mig fram och ställer mig bredvid min poster och börjar prata om den. Men så märker jag att folket lixom kollar konstigt på mig, typ stirrar på mitt ansikte istället för graferna jag pekar på. Men jag är ju medveten om att jag ser för jävlig ut i svettdrypande kläder men så börjar det dessutom kännas konstigt i ansiktet och jag märker att jag plötsligt har en ansiktsmask på mig, asså typ en porrengörande ansiktsmask.
Asså wtf????
Vad skulle jag göra lixom, det var så jäkla awkward! Men jag kunde ju inte sluta så jag fick pressa mig igenom hela presentationen. Jättejobbigt!
Sen vaknade jag.

Som tur var gick den verkliga presentationen mycket bättre. Jag fick några jobbiga frågor men överlag så kändes det bra.
Vi fick reda på betyget redan nu på kvällen och jag fick det näst högsta betyget - pass with merit. Ingen i gruppen fick det högsta betyget - pass with distinction, men det fick ingen förra terminen heller så de verkar vara ganska hårda med betygsättningen. Jag och tre andra fick merit i vår grupp så jag är nöjd ändå att jag hade en av de bästa poster presentationerna :)

Nu är det bara att färdigställa rapporten och sen skriva tre sluttentor! Snart klar!


Freudian slip?

Idag fick jag mina tre nya pandoraberlocker som jag beställde för mina födelsedagspengar jag fick av mina mostrar! En Big Ben för min tid här i London, en Uggla för min tid i Florida eftersom vi var FAU Owls och en Stjärna för min finaste vän Martin. Fina  va?
 
Idag har jag också skickat in min poster för print i A1 storlek för vår presentation på onsdag!
Efter fyra draft så pallade jag inte mer så jag hoppas att alla professorer tycker att den är fin och full med trevlig information. Poster presentationen är 30% av vårt dissertation betyg som är värt dubbelt så många poäng som en av de vanliga kurserna vi läser.
Jag har suttit med grafer hit och figurer dit och ändrat heading på y- och x-axlar i flera dagar. Jag nådde just en punkt då jag kom på mig själv med att namnge en graf:
"Overall motivation and sex"
Först fortsatte jag bara skriva men hajade till lite, typ vänta nu; det här blir ju en helt annan studie än vad jag håller på med!
Tur att jag kom på mig själv och kunde ändra det till "Sex difference on overall motivation"! Tänk att ett ord placerat på olika ställen kan betyda helt olika saker..
Haha, ja jag vet det kanske inte låter så roligt, men Astrid och jag fick oss ett gott skratt i alla fall! 
Jag tog det som ett tecken på att det kanske är dax att kolla på ett Big Bang avsnitt och sen fortsätta pluggandet imorgon.
 
God Natt!
 
 

I wish!

Hade jag varit en student i Florida nu istället så hade jag haft sommarlov nu... Hur underbart hade inte det varit!
Har typ en månad kvar här i stället...
Jag har inte hunnit jobba så mycket på mitt andra draft av min dissertation men jag har gjort två draft av min poster till presentationen på onsdag. Ska fixa till draft nummer tre under dagen.
Våran TA har hjälpt mig ganska mycket och han är skitsnygg så jag tvekar ju inte att be om lite extra hjälp! :)
 

Födelsedagsfirande och examen

I fredags fyllde Astrid år plus att det var hennes examen för hennes förra masterprogram (ja hon läser två) så vi gick till en klubb i Putney och mötte upp hennes Imperial vänner. Det var en jättetrevlig kväll med en massa dans. Kom hem runt halv fyra tror jag så lördagen gick inte i så många knop. Mest film och tupplurer..
Idag har jag tagit tag i pluggandet igen. Har fått tillbaka feedback från min supervisor så jag vet vad som ska förändras/förbättras.

Ikväll blir det nog en bio med Astrid och Sam och ännu mer plugg nästa vecka! Poster presentationen närmar sig, då ska vi presentera vår dissertation inför alla professorerna! Läskigt!

Annars så har det varit kanonväder här i London! Och det är så fint med alla rosa träd!!


Draft 1 done

Sådär ja! Då var första draftet inskickat. Flera veckor innan deadline vilket känns skönt. Då har jag tid att bättra på det när jag får tillbaka feedback av min supervisor och plugga inför slutproven.

Annars så började jag dagen med en solig promenad längs med floden, jättehärligt! Sen körde jag utmaningen, men bara 400 repetitioner (skippade två övningar för jag tror att jag överansträngde handleden sist jag körde dom). Inte direkt någon förbättring av tiden heller, fan så jobbig den är! Men vad hade det gett om det var lätt?

Här kommer lite soliga bilder från Themsen! Hoppas ni har haft en trevlig Valborg!


RSS 2.0