Dag 8

Igår var vår singeldag så bara en träning på morgonen. Jag sprang 1h och kickade 1h. Måttligt trött på benspark just nu. Efter det åkte jag med Laura och Ulla till Miami. Vi tänkte spendera några timmar på stranden men det var lite blåsigt och kallt så vi lunchade downtown och sen åkte vi till aventura mall. 

Scar-face at the beach
Laura at the beach

Laura and Ulla in chrismas spirit at the aventura mall



Idag fick jag simma igen! Tejpade över ögonbrynet och näsan så att de inte är i solen för då skulle ärren bli mer synliga sa doktorn. Lättare sagt än gjort att hålla ansiktet undan solen när man är simmare i Florida.. Men efter jul borde det räcka med solskyddskräm.
Vi körde 8*150 VO2max och avslutade med lite 50or snabbt med paddlar och fenor. 150orna gick helt okej men 50orna var ganska lånsamma. 
Kändes bättre än vad jag förväntade mig, trodde att jag skulle ha tappat mer så det känns ju bra.

Vi började vår "3 days of christmas" idag. Dag 1 ska man ge ett julkort till sin hemliga person, dag 2 en julklapp och dag 3 en lycka till poster till tävlingen. Jag fick det här söta kortet av min secret santa:




Dag 6

Igår tog vår trainer ut stygnen på näsan och det ser jättebra ut säger dem så det är ju bra. Ska ta ut stygnen i ögonbrynet imorgon. Men så igår fick jag i alla fall vara i poolen, dock var jag tvungen att ha ansiktet över vattnet eftersom stygnen inte får bli blöta. Så det blev 2h benspark. Gissa hur roligt det var.
Samma sak i morse. Men ikväll ska jag få springa 1h ich sparka ben 1h, mycket bättre.
Det ser fortfarande ut som att jag har lila eyeliner på ögat och rör jag ögat för mycket så gör det lite ont. Gör också ont om jag gör en massa grimaser eller höjer på ögonbrynet så det undviker jag.
Får se hur det går med simglasögon efter att jaghar tagit bort stygnen. Benet runt ögat är lite ömt och muskel i tinningen är öm, fast känner det bara när jag tuggar något segt eller gapar stort och det kan man ju också undvika.

Jag och Laura var på Barnes & Nobles och sprang på ingen mindre än trumpen! Donald Trump!! Han va där och signade sin bok. Lite Coolt :)

5 dagar tills jag åker hem!



Dag 3

Mitt ansikte är mycket bättre idag, ögat var nästan inte svullet alls i morse.
Jag fick springa lite idag, men bara runt på skolans track field ifall jag skulle bli snurrig eller få ont, så att det inte var så långt till training room. Sen gjorde jag en massa lunges längsmed poolen och körde lite landträning och abs. Våra trainers är jätteimponerade över hur fort det verkar läka så det är ju bra:)
Oliver skrattar fortfarande lite åt mig varje gång han ser mig för det ser fortfarande ut som att jag har gått en boxningsmatch tycker han.

Ikväll ska jag nog springa lite till på träningen. Skönt att jag inte behöver sitta på den där tråkiga motionscykeln! Sen ska vi gå på en basketmatch.
Nu ska jag käka pepparkakor som jag fick av Frida och titta på julkalendern. 
Hur mycket mer svenskat kan det bli! :)


Dag 2

Vaknade i morse och ögat var hel igensvällt. Kändes nästan lite läskigt att cykla till träningen för depth preception var inte på topp. Men det gick bra.
Väl där så checkade coacherna hur jag såg ut, gav rådet att jag skulle säga att jag var ett MAA proffs till folk som frågade. Eller den klassiska "you should see the other guy".
Efter det fick jag gå till vår training rummet och cykla i en timme, sen köra abs på kanten medan de andra köttade 90*100fr i poolen.. 

Åkte till köpcentret med Kristen för att använda mitt secret reward kort på Victorias Secret, tyvärr var det bara $10 men bättre än inget. Men herre gud va trevliga alla var när man ser ut som att man har blivit misshandlad. Here you go sweetie, can I help you with anything honey? osv. De trodde säkert att jag hade nån abusive pojkvän eller nåt..
Bara en gay man som jobbade på bath and bodyworks frågade vad som hänt och han blev alldeles förfärad när han hörde, oj oj oj 50lbs, usch usch. Väldigt flamboyant :)

Sen började det smaka äckligt i munnen och jag upptäckte att jag spottade blod så en trainer skjutsade mig till sjukhuset igen för att röntga ansiktet. Visade sig att allt var helt så det är nog bara lite blod som har kommit in i bihålorna eller nåt sånt. På eftermiddagen kunde jag öppna ögat igen.

Efter träningen i morse

Nu på kvällen.

Måste ha plåster på när jag går ut, så då ser det nästan värre ut eftersom alla föreställer sig värsta köttsåren där under. Men fick fina prinsess plåster av Frida så dem kommer jag rocka ikväll när vi ska på bio. Folk stirrar endå så mycket så vad spelar det för roll :)

Klantigt värre..

Simpasset gick helt okej i morse. Det var hårt men inte så att man ville dränka sig.
3*500 progressivt + 5*300 hårt + 15*100ben max (fast vi hann inte alla 15, bara 10-12st kanske)

Sen hade vi gym.
Då hände det en liten olycka.
Jag körde floorpress (typ bänkpress på golvet med hantlar) med 50 lbs (ca 23kg) och det gick bra. Under det sista varvet så var jag nästan klar med alla 8 repetitioner när jag på något vis lyckas få hanteln i ansiktet.
Spräckte ögonbrynet så det blev 12 stygn där och tre på näsan.
Men jag hade tur, kunde ha fått frakturer i ansiktet eller skadat ögat så det var ju bra att jag inte gjorde det.
Nu får jag inte simma fören på måndag, och då får jag bara kicka tills på onsdag då vi ska ta bort stygnen.

Så nu har jag fått uppleva akuten här i USA, och hade en jättetrevlig och duktig läkare som sydde ihop mig.
Och Frida var jättesnäll och var med mig hela tiden på sjukhuset, hon var väldigt duktig på att hålla mig lugn så att jag inte fick panik eller så.

På sjukhuset efter att våra trainers tejpat ihop mig

Hemma och ihopsydd. Ögat har svullnat igen nästan helt nu. Ska bli intressant att se hur det ser ut i morgon..


Done done doneeeee!

I måndags var jag på min första NHL match! Riktigt roligt var det, lite kyligt bara men tur att det då är 20 grader när man lämna arenan :)
Köpte en Panthers tröja som jag hade på mig idag, mötte en kille i hissen som nästan blev lite exalterad över att jag var ett hockeyfan. Så jag sa att jag var ett nyfött hockeyfan, bara 2 dagar gammal :)
Ulla, Anna-Kaisa och Laura. Laura är riktigt exalterad :)
Bank Atlantic Center i Miami


Nu är jag klar med alla mina finals! Så skönt! Det var inte så illa den här terminen, kanske för att förra terminen kändes som terminen från helvetet... 
Så nu är jag klar med 7/8 av college! Helt galet!!

10 dagar tills jag åker hem!
17 simpass
4 gympass
1 tävling!

Nu ska vi nog dra till stranden en sväng med finnarna och ikväll är det en christmas parade i Mizner. Mys!

Lika bra att njuta nu för i morgon börjar det riktiga helvetet... Christmas practice....

Finland är här!!!

Vi har fått finbesök! Laura och Ulla är här! Har inte sett dem sen Lauras graduation förra året så det var ett kärt återseende :)
De ska stanna här heeeela lovat, jippi!!
De var trötta och jetlagged när de kom igår men ikväll blir det (hör och häpna) hockey match i Miami, vi ska se Panthers spela. Första riktiga hockey matchen för min del, kan ju bli intressant eftersom jag kan klassas som en hockey retard. Kan typ ingenting om hockey, eller jo lite som Nisse lärde mig i somras. Men det blir nog roligt!

Fick lite bilder från Lauras graduation förra året! Efter hennes ceremoni så åkte vi till stranden och självklart ballade det ur lite grann, som ni kan se :) Vi ska föreställa en soccerplayer och en fotboll, fast jag tycker det framgår ganska tydligt ändå, eller? :)
Jag, Laura och hennes mamma


Beach time, December 9th 2010

Smile to the camera...


Jag och Ulla

Det var så här det började..


efter ett tag kom vi fram till att det nog ser bättre ut om den riktiga fotbollsspelaren agerar fotbollsspelare och jag agerar boll...


så där ja. Mkt bättre!

Låt oss kalla följande serie: flygattack mot Ulla!






De andra människorna på stranden undrade nog vad tusan vi höll på med.. :)

Idag har jag bara haft inlämning av vår final portfolio i creative writing klassen, och så skulle man läsa upp nånting man skrivit för hela klassen. Jag tycker att det är tråkigt att klassen är slut faktiskt, vi hade det så mysigt och trevligt varje vecka :)
I eftermiddag blir det träning, ska verkligen njuta av de här singeldagarna fram till på onsdag. På torsdag börjar christmas practice med double-double-single schema. Alltså hade vi vår sista lediga dag innan vi åker hem igår.. Känns tungt och det kommer bli jävligt slitigt, men sen får man mysa i Sverige!!

Whats goin on.. Jonah Mowry

Såg den här videon idag

Började nästan gråta, jag blev riktigt illa berörd. Jag blir så arg när folk är elaka mot någon bara för någon strunt sak! Tänk på hur ord kan såra och var snäll mot andra, så jävla svårt är det inte!
Människor som mobbar är svaga och osäkra. Och de som står berdvid och inte yttrar ett ord när det händer tycker jag nästan är värre. Man kan tycka vad man vill om någon, man behöver inte gilla alla, men har man något att säga ska man säga det till den personen det gäller och kan man inte göra det så kan man lika gärna knipa käft.
Ser ni någon som blir illa behandlad eller hör någon snacka skit, visa då att ni har en ryggrad och stå upp för den personen! Jag kan lova er av egen erfarenhet att det kommer att uppskattas.

Tur att det finns så många bra människor, som den här killen till exempel



Hur kom du in på college??

Asså ibland undrar man ju...
Vissa lär sig tydligen ingenting i skolan.

Det här hände Anna idag. Hon stod i hissen och hade på sig en "Team Sweden" tröja, då det kommer in en random kille som säger:

"hey what team is that?"
"it's not a team.. it's just sweden"
"yeah but what sport is it?"
"are you serious?"
"what? i just wanna know what league sweden is in"
"it's not a team! it's a country"
"oh shit. really? in what state?"
"state?? it's in europe, it's a continent.."
"oh country! thought you meant county.. i heard europe is a really nice country!"
"I gotta go.."

(foto Anna Wiklund)

Amerikaner...

Annars då. Ja, idag har jag haft årets sista lektion. Bara en vecka med prov i alla ämnen kvar! Sen är jag färdig med 7/8 semestrar här!
Och ni där hemma har ångest över en tenta va? Pfft! Prova att ha 5 på en vecka säger jag bara! ;)
Det sägs att det är därför man inte kan öppna några fönster i alla dorm som har flera våningar. Folk skulle hoppa under finals week...

RSS 2.0