It's bloody cold!

Det var lite kyligt i morse måste jag säga. Inte så trevlig överraskning att checka vädret och se en stor fet nolla!
Blir nog att ta med vinterjackan tillbaka hit efter julen i Sverige..

Efter skolan köpte jag ett jättesött pannband så att jag inte behöver frysa om öronen:) Och ett par fingervantar som funkar på touch screen, skitsmart!
Skolan var rätt soft idag, har ju bara en lecture och en workshop på fredagar så brukar vara klar vid två. Torsdagar är jag inte klar fören kl 5, och då är det mörkt och trist ute.
På tal om mörker så måste jag hitta en reflex! Folk använder tydligen inte det här, har inte sett en enda...

Annars då, jo jag har nog blivit lite britishized, beskriver saker som "Quite nice" och "total rubbish"... Så kan det gå:)


Maslow and the humanist movement

Har pluggat så sjukt mycket de senaste dagarna. Gjorde klart min grupparbetsrapport några dagar i förtid så det var skönt i alla fall, och nu har jag kommit en bra bit på Individual Differences uppsatsen som ska vara klar den 17 dec. Jag vill bli klar med den tidigt så att jag kan fokusera på assessment 2 i Further Research Methods (FRM) för den ska varaa klar sista dan på lovet och jag vill helst inte behöva jobba med den under lovet, då vill jag fokusera på min dissertation.
Har fått några arbetspass över julen, bland annat kl 13 den 23/12 till kl 13 den 24/12, min första nattjour.. Hinner hem till Kalle Anka i alla fall, men vi fick flytta julaftons frukosten med dopp i gryan till den 25. Dopp i grytan är ju världens godaste och man äter det bara en gång om året, så finns inte en chans att jag skulle missa det! Då skulle jag nog vara bitter i ett helt år tror jag.
No one messes with my dopp i grytan!:)
Men nu har man ju nånting att se fram emot den 25e som annars är världens ruttnaste dag då det är ett helt år kvar till nästa julafton! Och man bara ligger där och jäser för att man har ätit för mycket julmat.. 
 
Nu har jag fått in rutin på gymmet också så det är skönt. Jag går på olika fitness klasser mån-tis-ons och idag fick jag även hem baddräkten jag beställde så nu ska jag simma lite också efter varje pass. Ska göra nånting på lördagar också tror jag, kanske springa lite.

Claire tipsade mig om serien The Killing, en dansk kriminalserie så jag har plöjt igenom första säsongen av den också, riktigt bra fakiskt! Nästan lika bra som Bron, som jag har hört att det kommer en ny säsong av snart!
 
Nej nu ska jag återgå till Individual differences uppsatsen... 
 
Eller PS förresten! Twilightfilmen var sjukt bra måste jag säga! Lätt den bästa i hela serien (men jaja jag vet böckerna är bättre). 

Freitag!

Har fått tillbaka resulatet från provet och det gick bättre än jag förväntat mig! Fick betyget "pass with merit" vilket är det näst högsta betyget (pass with destinction är högst) och jag var bara två poäng från destinction! Lite surt, men jag är nöjd ändå.

Ikväll ska vi gå och se Breaking Dawn part 2, äntligen!! Jag är överdrivet exhalterad och har smsat Astrid "T minus X timmar" under dagen. Hon är måttligt exhalterad bara eftersom hon tycker att filmerna är ganska dåliga men eftersom hon sett alla andra så vill hon ändå se den sista delen så klart:) 
 
Nu sitter jag och kikar lite på SM live, och skriver på min rapport. As nice ju med live sändning! Heja hej Västerås!!:)
 
 

en bonus video

Lovade säker att aldrig visa den här men jag saknar syrran lite och hittade den blanda alla videos :)
Miss you Andrea ;)

Dublin

Dublin var kanonfint! Lite kyligare än London men annars bra:)
Vi åkte till hamnen och strosade runt lite och letade efter sälar men vi såg bara en långt ute i vattnet.
Sen fick jag en efterlängtad tupplur innan middagen som vi åt på en italiensk restaurang med galet goda pizzor! Efter middagen gick vi vidare till en irländsk pub där de spelade och sjöng, skitmysigt verkligen!
Kändes som att jag var med i PS I Love you typ:) Särskilt när de spelade den här låten:
 
På söndagen åkte vi till ett ställe som heter Bray, lite turistigt med restauranger och hotel längs med stranden. Här var det kyligt som attan men fint.På kvällen lagade Fazio middag åt oss och vi såg en film, mysig kväll!
På måndagen var Mickis och Fazio på jobbet så jag tog en sovmorgon innan jag begav mig till stan. Där lämnade jag av min väska på ett internet café och hoppade på en sighseeingbuss. Det var mycket varmare den här dagen så jag satt på övre deck och njöt av fina Dublin och solen.


Den här veckan blir det mycket plugg igen eftersom vi har en rapport som ska vara klar på måndag. Men på fredag ska jag och Astrid se Twilight i alla fall, kan knappt vänta till dess! Claire vägrar dock följa med, hon tycker att filmerna suger :) 
 
Som avbrott i plugget idag stack jag till gymmet och gick på en LBT klass, alltså en "legs bums and tums" workout. En massa squats och lunges, benen var som gelé efteråt, kan ju säga att man INTE är i samma form som i februari... Shit det har snart gått ett år sen jag slutade simma.. Känns helt sjukt. Men det börjar smyga sig på igen.. Simlusten... Ska nog beställa en baddräkt den här veckan:)

Filmade lite på The Killers konserten, men kvalitén blev lite si sådär när jag la upp det på youtube, men nu kan få kika lite i alla fall:) De kommer till London igen i Juni!! Spelar på Wimbledon då! Jag vill gå!!! Ska du hänga med Andrea???
 
Den här tjejen hade lite bättre plats än vad vi hade:) Video cred lullysuv.
underbartunderbartunderbartunderbart!!

I've got soul but I'm not a soldier

Helt magiskt, fantastiskt underbar var konserten! Både nya och gamla låtar spelade dem och Brandon Flowers röst är ju som a slice of heaven! Grymt bra var dom! Kan inte riktigt bestämma vilken låt som var bäst, runaways, space man och human var det riktigt bra drag i.
Tegan & Sarah var förband och också helt okej, men kan ju inte ens jämföras med Killers:)

Efter konserten hann vi precis med den sista tunnelbanan hem och var hemma strax innan två. Så det blev knappt två timmars sömn innan det var dax att kliva upp igen. Det känns som att jag har sovit typ en kvart.. Fy. Jag som älskar att sova, det känns lite jobbigt. Men nu sitter jag i alla fall på bussen till Baker street där jag ska ta en easy bus till stansted och flyga till Dublin för att hälsa på Mickis! så det ska bli kul:) Får försöka sova lite på bussen och planet sen!
Kan jag inte uppdatera medan jag är i Dublin så får ni läsa hur det var när jag kommer tillbaka på måndag kväll!

Ha det bra!


Äntligen!!

Nu är jag vid the O2 Arena nu för att se the Killers!:) Äntligen!

Första halvan av provet igår var svårare än förväntat men andra halvan kändes bra i alla fall, så hoppas att det gick bra!
Skönt att ha det ur världen i alla fall! Så nu kan jag fokusera mer på further research methods rapporten som ska vara klar om två veckor.
Har också fått mitt research proposal ethical approval! Skönt, så nu kan jag börja jobba med min dissertation också.

Men först, THE KILLERS!! :)


Smartskaft!

Råkade nyss radera hela min iphone... Ooops.
Men det gick att återskapa allt så det gjorde inte så mkt som tur var.

Snart är det fredaaaag och då är det äntligen dax för The Killers!!!! Åh vad jag längtar!
Men först Brain and Behavior prov imorn, tagga! Har pluggat så mycket att jag har fått en muskelknut i nacken och har haft huvudvärk i två dagar nu.. 
 
Idag så har jag köpt en handbagageväska inför Dublin resan! Rosa så klart!
Åh vad mycket kul den här helgen:) Längtar!

Nej nu ska jag kolla igenom alla powerpoints en sista gång för ikväll.
Peace out!

Sunday funday?

Plugg plugg plugg. Har terminens första prov på torsdag! Brain and behavior är det som kunskaperna ska testas i. Inte nåt favoritämne direkt men ska pressa in så många hjärndelar, dess funktioner och hormoner som möjligt nu.

Men man kan ju inte plugga hela dagen så i går kväll såg vi Argo på bio. Mycket bra film som jag kan rekommendera. Regisserad av Ben Affleck, handlar om amerikaner som blir fast på ambassaden i Iran på 70-talet och hur de ska försöka få hem dem. Baserad på en verklig händelse. Se den!
Och imorse åkte jag och Claire till IKEA för Claire behövde köpa ett varmare täcke. Själv gjorde jag det omöjliga och köpte INGENTING!
Fast sen shoppade jag loss i food market och köpte pepparkaksdeg, julmust, prinskorv och lax! Så nu är frysen full:)

Nej tillbaka till böckerna nån timma innan X Factor börjar!


Alex Vargas singing More by Usher

 I måndags var jag på in klubb med två tjejer från min klass och såg Alex Vargas uppträda. Han var helt otroligt bra! Och snygg också, eller vad tycker ni??

Och igår var jag och såg Taylor Swift uppträda i Westfield Mall. Mycket livemusik den här veckan!
Jag åkte i god tid innan hon skulle börja, trodde jag. Vanligtvis tar det 15minuter med bussen till köpcentret men jag hade glömt att räkna med det lilla fenoment Londons rusningstrafik.. Suck, det tog en timme att ta sig dit och jag hann precis in innan hon började sjunga. Så självklart var alla biljetter för att få stå framför scenen redan slut så jag fick stå bredvid och kolla på en storbildsskärm. Men det var kul att höra henne sjunga live i alla fall. 
(Mycket livemusik den här månaden! För nästa vecka ska jag ju gå och se The Killers konsert!! Åh vad jag längtar!!)
Efter att hon sjungt så skulle de tända julljusen och då hamnade jag mitt i min värsta mardröm. De började skjuta raketer inomhus!! Eller inte raketer men sånna där smällare som låter som bomber och sprider glitter överallt.. Jag som är så sjukt skotträdd.. Trodde att jag skulle svimma så jag gick och köpte en gingerbread latte på starbucks och fick upp blodsockernivån lite. Sen köpte jag några julklappar och mådde bra igen:)

Den senaste veckan har jag slitit hårt med mitt research propsal, men nu är äntligen rough draft två inlämnat så väntar bara på feedback från min supervisor innan jag kan skicka in det så att det kan bedömmas på etik.
Det blev inte om the pygmalion effect, det skulle bli för komplicerat för det tidsschemat vi har eftersom jag skulle behöva hitta ett passande företag att samla data ifrån.
Så nu ska det handla om motivation hos studenter istället. Hoppas det blir intressant.

Softly, deftly music shall caress you. Hear it, feel it secretly poseess you

Fantomen på operan var en riktigt mäktig musikal! Otroliga röster och väldigt bra musik! Men jag saknade självklart Peter, hade varit grymt att se honom som fantomen..

Min idé för projektet var lite för komplicerad för att genomföras på bara ett år så jag ska tänka om lite och utgå från vad man kan göra med studenterna på skolan istället. Lite stressad nu för research proposal och ethic form ska vara inlämnat nästa vecka. Så det blir en massa plugg nu i helgen och nästa vecka.

Men nu är jag påväg och ska möta upp Jennie i Notting Hill. Har inte varit där än så det ska bli kul. Kanske ska försöka hitta den blåa dörren från filmen, om den finns kvar.

Här är bild på ljuskronan inne i teatern och jag och Jennie utanför:)


This natural selection picked me out to be a dark horse running in a fantasy

Igår kom Jennie hit! Jippi! Fantomen på operan bokad ikväll:) Fast utan Jöback tyvärr, han slutade spela i början av september... Hallå Peter, kunde du inte ha lekt fantomen tills jag kom hit?

Astrid, Claire och jag firade Halloween med att gå på bio, vi såg Sinister.. Fy vad läskig. Höll för öronen typ halva filmen!

Imorse när jag klev utanför dörren kom den lilla sötnosen springandes! Han såg så glad ut och skuttade runt mig ett tag. Sen följde han mig hela vägen upp till fulham palace road innan han vinkade hej då. Mysmorgon!


RSS 2.0