Trötter

Idag var  det recovery... i poolen, INTE på gymmet... Fy f*n jag tror jag halvspydde typ två gånger.. Men det var kul! Nya övningar! :)
Jag älskar torsdagar av många anledningar
- Bara ett simpass
- Bara en lektion
- Gym!!!
- Massage

På massagen idag lyckades jag somna, fast Paulina höll på med pressure points så att det strålade lite varstans i kroppen. Var inte medveten om att jag somnat tills jag vaknade av att jag fick fram nåt slags ljud. (Typ som när jag brukar somna i bilen Andrea haha!) Eller så lät jag kanske så här:

Min massör började i alla fall att skratta och frågade om jag somnat. 
Jag somnade en gång under jullovet när jag var på massage också, men då vaknade av att det hängde dregel ända ner till golvet typ.. Haha jag kan va så fräsch ibland..
Anna skickade den här videon till mig, hon vill att vi skaffar en minigris :) Dom låter ju så sött!
Men det ska vi inte, jag har nekat henne hundvalpar, kattungar och diverse andra husdjur hon föreslagit. 

Förresten! Jag träffade den norska fotbollsspelaren för några dagar sen. Men jag kunde typ inte förstå någonting av vad han sa :( Han fick upprepa sig jag vet inte hur många gånger för där stod jag som ett frågetecken och sa nääe nu förstår jag inte vad du säger. Jäkla Toooris! Han har skämt bort mig med sin perfekta svenska. Men norsken skulle öva på sin svenska så att jag kunde förstå honom i framtiden. Han brukade titta på svenska barnprogram när han va liten så han kunde lite sa han. Hem och öva bara sa jag! Det blir nog bra :)

galen nakenfis

Jag vet att jag inte fungerar särskilt bra när jag är trött och hungrig. Dock kan jag hantera mig en aning bättre an min älskade syster *host host*...
Idag efter eftermiddagspasset så skulle jag i vanlig ordning byta om och duscha. Men jag har skaffat ett kombinationslås till den övre delen av mitt skåp där jag brukar lägga in nycklar, mobil och solglasögon så att ingen janitor snor det. Grejen är den att mitt schampo är där inne också, så jag stod där och försökte få upp låset men det vägrade fungera. Jag var 90% säker på att jag kunde koden också, har ju använt den i en vecka nu! Blir lite irriterad på mig själv eftersom cykelnyckeln är där inne och jag orkar inte gå hem, plus att mitt owlcard också är där och utan det kommer jag inte in i min byggnad.. så jag måste få upp låset.
Jag försökte och försökte, provade olika varianter men det ville sig inte!
Som tur var har de flest nu redan duschat och bytt om och lämnat omklädningsrummet, Frida var en av de få som var kvar och hon försökte hjälpa mig.
Tillslut ville jag bara gråta. Pallar inte när sånt här händer! Jag grymtade och skrek rakt ut i frustrering..
Frida tycker att jag ska klä på mig så kan hon försöka med låset lite.
Börjar klä på mig och vips! Där ligger ju mina nycklar under kläderna... Hade inte ens låst in dem..
Åhhhh vad trött man kan bli på sig själv ibland.
Tänk om jag bara hade klätt på mig på en gång istället så hade jag ju hittat nycklarna och sluppit stå där som en galen nakenfis.. Haha
Så kan det va ibland!

Btw: Mår bättre och bättre för varje dag nu. Är bara lite hes och snorig, så vanlig förkylning.

sjukling

SÖndag: feber...

Besökte trainers innan träningen i måndags och kunde knappt prata. Han sa att jag inte skulle träna, gick och pratade med Oliver och han höll med. Åkte hem och drack te och pluggade bio bases.
Oliver ville att jag skulle komma på eftermiddagen eftersom jag inte har gjort någonting på hela helgen. Jag tyckte att det var dumt eftersom jag inte mådde bättre men var tvungen att åka dit. Så jag tog det väldigt lugnt i 1h ungefär och sen sa jag att nu fick det räcka.
Va till trainers i morse och mådde lite bättre, nu känner jag mig bara förkyld. Körde hela passet i morse men bara lugnt. Skippade gymmet. Så imorgon mår jag nog ännu bättre! Hoppas jag.

Hade nyss mitt biobases prov. Hade inte noll koll i alla fall men det var ganska svårt. Hoppas att det gick bra!
Nu ska jag plugga till mitt anatomi prov som jag har imorgon!
Cya

Nu är det inte bra

Nej jag blev sjuk i alla fall... fml...
Det började igår påväg till historialektionen, tre trappor upp i Arts & Letters byggnaden och jag var tvungen att stanna halvvägs och pusta ut, började kallsvettas lite.
Tog mig upp för trapporna (asså jag är typ trappmästare, bor ju på 8e våningen! och använder bara hissen ibland så 3 trappor borde inte vara ett problem) och fick tillbaka mitt prov, 93% och 5/5 på uppsatsen. Så nånting bra med den där dagen i alla fall..
Tog mig till the Ox och pluggade 1,5h med min tutor (hehe snodde 30min extra för både han o jag var där tidigt och jag tror inte att han vågar säga till när det har gått en timme så vi körde på fram till träningen började)
Gick till träningen och mådde skit. Hoppade i men halvvägs genom insimmet så fick det räcka, så jag sa att coach Niki att I feel like shit så hon sa att jag skulle ta mig igenom träningen bara. Så när huvudserien drog igång drog jag mig till utkanten av bassängen där den långsamare intervallen håller till. La mig sist på banan och gled runt, runt bara.
Drog till Whole Foods och köpte ingefära så nu pimplar jag te för fulla muggar! (fulla muggar haha...)

Imorse mådde jag inte bättre, men termometern sa i alla fall att jag inte hade feber. Cyklade till gymmet och pratade med coach Steve som sa att jag skulle försöka göra uppvärmningen.. Orkade typ inget. Sen slängde coach Payne ut alla som var sjuka (vis man) och vi fick gå runt football planen i 1h. Runt runt.
Sen förpassades vi sjuklingar till lilla poolen och där tog jag det så lugnt jag bara kunde, vill inte utsätta kroppen för någon stress alls när jag mår så här. Så det blev knappt 1000m och sen gick jag upp.

Nadia och jag tog hand om polskan som också är sjuk och åkte till IHOP för frukost :) Yum!!
Sen införskaffade vi lite imunförsvars boosters åt henne. Japp, de va de. 
Ska ta det väldigt lugnt i helgen och hoppas jag är frisk på måndag.
Det tråkiga är att jag skulle ha åkt till Miami idag och hälsat på Fia, gått på deras football game och haft det allmänt trevligt men det får bli en annan helg.

Peace out

whyyy God, why????

Alltså FAU's internet kan ta sig i brasan!!!!!!!!!
Här försöker man vara en topp student och plugga supermycket och då står det
"Hoppsan! Google Chrome kunde inte ansluta till biobases.net"
... Men Facebook funkar... Wtf?!



...

Precis så är det. Helt slut i kroppen är jag. Och en massa folk hostar och har sig hela tiden på träningarna. Jag vill inte bli sjuk! Man är bara sjuk på vintern och här finns ingen vinter..
Vitaminer och sömn får det bli. Men först lite plugg...

Påklädd - avklädd- utklädd

Jag och Chelsea var till Party City och rekade lite inför Halloween!!
Ja jag vet att det är jättemånga veckor kvar men jag börjar att se fram emot Halloween i mitten av sommaren ungefär! :)
För cirkus 180-300kr kan man få kanonsnygga kostymer. Ni kan kika här: Party City!
De hade inte den kostymen jag ville ha, så jag får nog beställa den från hemsidan..

Här kommer ett litet smakprov på vad vi provade:

Chelsea är en skunk och jag är en ande i lampan
Pretty butterfly
bahaha! Warrior princess...
Belle, i skönheten o Odjuret.. Tydligen så ska den här klänningen blinka i mörkret också..

Som sagt jag ÄLSKAR Halloween! Ser fram emot att klä ut mig och sminka mig och självklart måste en peruk införskaffas! Men det är ingen av de här kostymerna som jag kommer vara, tror jag inte i alla fall... Hang tight, till oktober så får ni veta ;)

Halloumi

Anna har hittat halloumi!
Oh happy day! Yes, på Whole Foods kan man köpa det för 10 (!) dollar.
Smakar det så kostar det, minst sagt..

MUMS!!

sunday, bloody sunday

Nytt mål: inte yttra en enda negativ tanke på träningen. 
Jag säger inte att jag inte kommer att ha dem, men de kommer inte höras ovanför vattenytan. Under ytan kan dock ingen höra vad du skriker.... 

Under veckan körde vi 200:ingar från pallen, en frisim, en 50fj-100fr-50fj och en medley. Och jag sa till Oliver att jag inte var säker på att jag skulle orka sista 50an fjäril, och efter det fick jag en lecture i att jag var den sista personen som var tillåten att yttra mig så. Jag var den som istället skulle säga: varför kör vi inte hela 200ingen fjäril?

Ja jag vet att han har rätt, det är bara onödigt att säga sånt.
Grejen är bara den att jag, ska väl inte säga hatar men ogillar starkt, att simma fjäril. Att simma nånting annat än frisim faktiskt. 
Förra terminen envisades Steve och Oliver med att tvinga mig gneta en massa fjäril i medeldistansgruppen när jag mycket hellre skulle simmat sprint frisim i sprintgruppen, eftersom mina events är 50-100-200 fr.
Nu är det mitt senior year och jag vill fokusera på frisimmet, och inte bara 200ingen. 
Så min tanke är att istället för att gneta all den där fjärilen istället sprinta frisim. Ska snacka med coacherna om det här när vi börjar gå in i grupperna..

Igår valdes captains, och jag blev omvald eller vad man ska kalla det så i år är det jag och Liz som är captains för tjejlaget. Vår första uppgift var att dela upp tjejerna i två lag inför intersquad om två veckor. Det var inte det lättaste kan jag meddela. Vi satt nog i totalt två timmar och pusslade med allas events för att få så jämna lag som möjligt och låta alla simma i alla fall ett av deras bästa events. Ett tag såg det ut som att jag skulle vara tvungen att simma 200 ryggsim, men vi lyckades undvika det, tack och lov.
Vi får se vad coacherna tycker om vår laguppställning.

Nu måste jag återgå till anatomy boken som för tillfället bjuder på kemi avsnittet... Jag läste kemi senast i typ 7an eller 8an.. Så mina kemikunskaper ligger där längst bak i hjärnan under ca 9 års lager av damm.. Fram med skyffeln!


Ma house!

Nu har jag haft träningsvärk i två veckor.. Börjar känna mig ganska sliten.
Och igår på gymmet så slog jag och Frida nog svettrekord!! Helt galet! Frida kom fram till att det nog måste vara en svensk svettgen som vi har.. Inte många amerikaner som har den alltså..
På insimmet känns det som att jag knappt kan röra mig men sen när vi måste börja ta i så känns det lite bättre, måste nog bara få musklerna tillräckligt varma innan vi kör igång.
Veckans sista pass imorgon, gym först sen sim. Och Oliver meddelade att det är medleypass imorn. FML. 
Oh well, det är väl bara att bita ihop, sista passet sen äntligen en dag ledigt! Ser fram emot söndagar för då får jag äntligen sovmorgon!

Här kommer det lite utlovade bilder på min enkla boning

Anna framför tvn



Där uppe i högra hörnet bor vi

Linneas Blogg

Vi är ju några svennar här i Florida. Här har ni en till som ni kan läsa om Linneas Blogg!
De verkar kötta på RIKTIGT ordentligt där på Florida Southern College! Jag är imponerad! 
Verkar vara häftiga tränare de har där, önskar att våra kunde vara lite som dem! Undrar hur många som skulle slänga in handduken då? Skulle kanske behövas, lixom rensa upp lite och bara ha de med rätt attityd som är villiga att slita och kämpa kvar. Mer plats på banan, just saying..

Frida Nilsson

Det nya svenska tillskottet till FAU swim team har också en blogg. Här kan ni läsa om hennes upplevelser!
Fridas Blogg
Hon finns även bland mina länkar här till höger! ---->

Kräftskiva

Just i detta ögonblick skulle jag ha varit på TRX Core, men jag var ute lite för sent och det var redan fullbokat. Fan. På onsdag får jag vara ute lite tidigare helt enkelt.
Aja får väl ta det som ett tecken från läxböckerna att plugga istället. Men det är ju final i Bachelor pad om 30 minuter också... Hmmm, dilemma..

Anyways, Kräftskiva var det ju i helgen!
Fick ihop ett litet svenne gäng att mumsa kräftor med! Mycket trevligt!
Svenskarna på FAU representerades av min rumskompis (golfaren) Anna och simmarna Frida, Torbjörn och jag. Nova representerades av Jonas och Oskar och från Miami kom Fia och Klara som simmar för FIU. 
Chelsea fick vara med hon också, bara för att hon är så trevlig och älskar svenskar:) (och tydligen är hon också 25% svensk).

Här kommer en liten bildkompott
FAU svennarna plus Chelsea
Alla!
Våran favorit Jonas!
FAU simmarna

Helsingborg simmarna

Mums!
We go waaay back!

I morse var det ett lugnt och skönt pass. Trots det så var jag trött under eftermiddagspaset, men vädergudarna hörde mina böner så efter 1 timme (för övriga, 1h 45 minuter för oss make-up-practice-people) så kom åskan, tack du mäktiga Tor! Precis lagom i tid innan medley serien.
Idag fick alla freshmen sin utrustning så imorn blir det ÄNTLIGEN fenor! 

Side note: Alltså nu vet jag inte vad som precis hände, Anna mummlar nåt om Dolphins och sen kommer ett "football night yaaay".. Jag är confused.. Nu sitter hon där och kollar på amerikansk fotboll, jag frågar vad som pågår men hon säger att hon inte fattar nåt. Hon övar tydligen inför en football night hemma hos hennes golfkompisar.. Hon sitter i en svensk forbollströja och skriker "run bitch" och la nyss en kommentar om att deras "touchdown var tråkig"... Okej, antar att där ströks Bachelorpad från listan, så nu blir det blir plugg.

at the Rec

Kollad just igenom schemat för fitness klasser i the Rec och då dök den här bilden upp. Den där tatueringen känner jag allt igen!
Ska nog prova på TRX Core den här terminen!

1.15 Check!

I morse höjde vi snäppet på ribban ytterligare, serien var:
2* (600 st 9min + 6*100fr st 1.20
300 st 4:30 + 3*100fr st 1.15)

Men det gick bra, som tur var så var det ju bara 3 hundringar på 1.15! Som Iwona sa "we can handel it!"

Vi tränar ju varje morgon kl 7:30-9:30 men på tisdagar och torsdagar så har jag en lektion kl 9:30 så då får jag gå 20 minuter tidigare och hetsa till klassen. Alltså missar jag totalt 40min av träningen/vecka.
Då finns det ju någonting som kallas make up practice. Yep måndag-onsdag-fredag ska vi komma och simma kvart över 2 istället för kl 3. Missa 40min och make up 2h 15min. Fair deal....
Men jag klagar inte, eftersom vi bara har dubbel träning 3 dagar/veckan så är det ju mindre än vad jag körde på Simgymnasiet, där det kunde bli dubbel träning 5 dagar/vecka.
Så vad gör det! 
Som Frida sa "Vad är det värsta som kan hända? Att du blir lite bättre lixom"
Åh jag är så glad att Frida är här! Äntligen nån med härlig träningsattityd!! Love it! :)



Btw, min anatomi professor använder ett Jedi svärd som pekpinne, just a little FYI :)
Härlig gubbe!

The sunshine state, right?


Lite dåligt väder nu på eftermiddagen alltså. Och nu åskar det och blixtrar det en massa, hoppas att Anna kommer hem snart!


hej och hå

Det blev ett 10 000m pass i morse. Eller passet var egentligen "bara" 9400m men jag och Frida tyckte att det var ganska töntigt att inte simma 10 000 så vi badade av lite extra.
Började suga ordentligt i armarna på slutet och sista serien var 24*150 prog 1-3, 6arm/6ss.
Min vänstra axel är lite öm nu så det blir till att köra igång rehab med slangen innan träningen igen, oh well.

Sen åkte jag med Anna och hennes föräldrar till beachen i Ft Lauderdale.
Överlag en skön dag. Nu ska jag nog ta mig i kragen och göra lite läxor.

Peace Out!

Labor day weekend

Tredagars helg! Skönt!
Som vanlig så bara flyger veckorna förbi här, galet!
Träningen är fullt igång nu och det är bara att kötta! Det känns som att jag är i form, kanske inte när jag simmar medley men på frisim i alla fall. 1:20 starttiden i långbana är inget problem och det känns så j*vla bra att simma fortare än vissa personer, det måste verkligen suga för dem att bli slagen av någon som "aldrig försöker" på träningen! Tillåt mig att små le!

Första dagen i gymmet var bara invägning och fettprocent mätning, andra gången var det löpning runt football planerna. Men igår fick vi slita. Började med löpning som uppvärmning för att sedan gå igenom vår dynamic warmup. In i minsta detalj för att lära de nya freshmen. Detta innebar att uppvärmningen som vanligtvis tar ca 10min då tog mer än 1h. Upprepning på upprepning på upprepning. Jag vet inte hur många gånger vi gick igenom varje övning, eller hur länge vi höll varje position. Helt slut var jag efteråt i alla fall. Då skulle vi gå och simma.

Som tur var så behövde vi bara göra pre-meet warmup, 100fr från pall och avsim.
Fastän benen darrade när jag klev upp på pallen så simmade jag 2 sek fortare än förra året, 1.02,0. Kändes ganska bra.

Någon timma senare så drog ovädret igång igen. Det är tydligen nån mer orkan på G därute över havet, eller över Texas kanske det var, och vi får lite slängar av den.

Foto: Erin Hersey

Foto: Anna Wiklund. Utsikt från vår lägenhet.

Åskade som bara den! Smällde så högt att jag nästan ville gråta...
Som tur var höll det inte i så länge, kanske 45minuter så vi väntade med att åka till Hard Rock Café tills det var över. Kunde ju knappt se ut ur bilen när det regnade som värst.
Lördag kväll var vi på Hard Rock för att fira Rhi som fyllde 21. Det blev dans och drinkar, mycket trevligt! Vi hade ett hotellrum där så i morse låg vi vid poolen, ganska härligt!

Man kan ju ha det sämre en söndag..

Imorgon är det alltså ingen skola, men träning från 8-11.... Oj oj vad ska det bli? Jag är lite orolig för jag har sån grym träningsverk i mina ben och min rumpa, det är helt galet. Kan knappt röra mig. Fast jag och Frida tog oss ett isbad efter träningen igår, galet galet.. 
Hoppas att det är fint väder i alla fall för då ska jag åka med Anna och hennes föräldrar till beachen i Fort Lauderdale! love it!

Skönt att vara tillbaka i Florida faktiskt.
Senior year. Sista året. Jag ska kötta som bara den, i poolen och i gymmet. Tänker vara den starkaste och snabbaste. Ska hålla mig nyttig också, fått en asbra receptbok av Mammis med en massa mat som är bra för mig. Jag tänker ge allt, finns inget att hålla tillbaka nu!

RSS 2.0