Hello Brackenbury road

Flytten gick bra, vi anlitade en "man with a van", och tydligen så hade vi beställt self load, vilket vi insåg var ganska dumt så vi dealade med honom påvägen dit och ändrade till bärhjälp:)
Några blåmärken och svettpärlor senare så var lasset uppe på tredje våningen och vi kunde pusta ut.
När vi hämtade nycklarna och inventerade lägenheten lät vi typ som purple and brown figurerna: (har ni inte sett kan ni söka på youtube, och då förstår ni också varför inventory killen skrattade lite åt oss) "åhhh hå hå hå hååå" "hii hiii hiiiii"

Vi har det så trevligt även fast vi inte har nån soffa, nåt bord eller några stolar. Vi bor mycket närmare Hammersmiths station, typ bara 10min att gå, och närmare till mataffärer också. Allt är helt enkelt mycket bättre här och jag tror att Astrid och jag kommer att trivas jättebra!

Glad Påsk!


Bye bye Robert Owen

Nu har vi lämnat mögel stället och flyttlasset har gått till vår nya fräscha lägenhet!
Härligt!!


Pluggdate med Fia

Idag har jag spenderat många timmar på ett litet café i mysiga Holland Park tillsammans med Fia. Fick både mycket plugg gjort och mysig kvalitétid med en fin vän, så två flugor i en smäll:)

Sen skrev jag och Astrid på kontraktet för vår nya lägenhet idag så nu är vi inte hemlösa efter nästa vecka! Hurra!
På torsdag får vi nycklarna så att vi kan flytta från den här mögel hålan, ska bli jätteskönt!
Tyvärr har vi varit unsuccessful i soffkampen och kommer behöva införskaffa en egen soffa. Damn it!
Men vi har blivit tipsade på hemsidor som har billiga second hand soffor och som erbjuder delivery så förhoppningsvis så blir det väl bra till slut!


Cash is king

Amen ditt lilla pund!
Passar bra att stiga nu lagom tills vi ska flytta och betala fetingmycket pengar?!
Not nice


Ho ho?

Åh det är så jobbigt när det är så mycket folk i datasalen när man ska plugga på fredagar!!!
(Ironi)

Jag får lite gjort i alla fall :)
Men nu ska jag nog ge mig och leta rätt på Ida istället, en svensk tjej som pluggar första året här.
Det rolig är att vi har träffats några gånger förut eftersom vi båda är student reps och snackat lite (på engelska) med varandra utan att veta att båda är från Sverige:)
Men nu ska vi ta en fika! Typiskt svenskt


NCAA

Nu har NCAA börjat och för första gången på många år så har FAU en simmare med, Eszter!!
Så häftigt och hon förtjänar det verkligen så som hon har dominerat på träningarna och tävlingarna de senaste åren!! :)
Jag följer henne och några andra svenska simmare via den här appen


Hej då Sverige

Så var min lilla minisemester slut för den här gången.
Ska flyga tillbaka till London ikväll.
Vi flyttar ju nästa vecka, men jag har inte hört nånting nytt på soff-krigs fronten. Önska oss lycka till!
Har ett par veckor med inlämningar framöver nu, men sen är det påsklov i början av april så då blir det Sverige igen, hoppas på lite finare vårväder då, och inte snöstorm som nu!
 
 

Color B4 - progress

1) hårfärg före
2) hårfärg efter en avfärgning
3) hårfärg efter två avfärgningar


Color B4

Sitter hemma och småmyser över att vara just hemma. Njuter till exempel av värmen under fötterna inne på toaletten, mmmm!
Ska snart ta tag i lite skolarbete men tänkte dela med mig lite av ett litet skönhetsprojekt jag fick för mig att starta igår.
I julas tonade jag håret mörkbrunt, kände att jag ville ha lite förändring men ändå inte färga det för jag orkar inte hålla på med utväxt och sån skit. Så toning passade ju bra, tvättas ur efter 4-6 veckor.

Jo men tjena! Färgen satt ju som berget och utväxten började smyga sig på.
Så fick jag nys på att man kan göra en avfärgning så det provade jag på. ColorB4 hette den. Säger sig tvätta bort halvpermanent/permanent färg. Så jag körde på det.
Två omgångar behövdes det för att färgen var så mörk. Eller efter två omgångar gav jag upp. Fick inte alls tillbaka min naturliga (fula råttfärgade) färg utan nåt ljusare med typ lite koppartoner..
Rådslog med frisör-Sanja och låter det vara så här nu, en omgång till och det kanske blir orange och det orkar jag inte. Ser ju inte för jävligt ut i alla fall, tycker jag.
Kanske blir några ljusa slingor till våren/sommaren.

However, syftet med det hela var ju att slippa utväxt vilket verkar skita sig. Men men. Jag har ju blivit en sån där normal tjej som inte luktar klor längre, som sminkar sig på dagarna och kan ha nagellack som håller i mer än 6h. Så man kanske ska ge sig in i fixa-håret-världen också?
Oj oj, alla dessa möjligheter!


Masters SM

Nu sitter jag i bilen påväg hem från Södertälje, masters SM är över och kroppen är trött och öm. Det känns i kroppen att det var ett tag sen man utövade sporten på den här nivån.
Det har väl gått ganska bra tycker jag, hade ju lixom ingen förväntning eller aning om vad jag kunde prestera, inga "efter karriären" resultat att jämföra med. Simmade 50 frisim och fjäril individuellt och det gick väl okej, 28,2 och 29,9 tror jag att jag hade, som sagt inget att jämföra med.

Men det roligaste var ju att simma i alla lagkapperna! 4*50 frisim och medley, både i damlaget och mixlaget. Kom ner på 27,2 i ett av frisimslagen och 29,5 på fjärilsträckan i båda medleylagen.

Helgens höjdpunkt var vårt damlag på 4*50 medley. Vi visste att om vi alla simmade riktigt bra så skulle vi slå svenskt rekord i åldersklassen 100-119år. Och vi visste även att vi behövde slå MKKs lag som låg på banan bredvid.
Det var ett väldigt jämnt lopp där vi på sista sträckan låg jämsides. Tyvärr så var MKK aningen vassare och vi förlorade med 29 hundradelar. Dock typ 2 sekunder under det gamla svenska rekordet så vi var nöjda ändå!
Mycket trevlig och rolig helg.

Häftigt också att se gubbarna och gummorna i 85-89års klassen dra av en 100ing medley och en 400ing frisim. Imponerande!

Och just ja! Vi vann ju 4*50 frisim också! ;)


Påväg till masters SM

Skolkade lite igår och flög hem till Sverige. Skönt att man för 500kr ToR kan ploppa upp hemma cirkus två timmar senare, landa i västerås är så himla smidigt.
I morse ringde klockan 04:45, fy tusan, och nu är vi påväg till Södertälje för att simma masters SM.
Känns som för ett halvt liv sen, när man var 12 och mamma och pappa skjutsade en hit och dit till landets alla simhallar, lite nostalgi!
Är nästan lite nervös, hur ska det gå lixom, har ju inte simtränat på 1 år. Men som min kompis Efra sa: "ett år mer eller mindre, du har ju tränat i 20 redan" :) Så vi kör på det!

Uppdatering kommer!


Hittat en lägenhet!

Asså vad hände med vårvädret? De senaste dagarna har det varit kallt igen, till och med snöat lite grann. Men idag skiner solen igen och det är ett par plusgrader i alla fall. Så hoppas att det går åt rätt håll nu!

Det sket sig igen med vår husjakt. Än en gång så förlorade vi vår tredje person, hon blev erbjuden ett billigt rum hos sina irländska vänner. Så nu har vi gett upp hus drömmen och nöjt oss med en lägenhet för två.
Nu har vi bara ett soffproblem, för de som bor där nu skaffade en egen soffa som de kommer ta med sig när de flyttar, och tydligen fanns det en annan där som tillhörde huset men den verkar vara borta. Först erbjöd sig landlorden att skaffa en ny soffa till oss men sen tog han tillbaka det och sa att vi får skaffa en själva. Bitch.
Hoppas att vi kan lösa det här, ska ta tag i det ikväll när Astrid kommer hem. Det står ju ändå att lägenheten ska vara furnished, vilket i alla fall jag tolkar som att det borde finnas en soffa i vardagsrummet!

På fredag flyger jag hem! Ska ju simma masters SM, så håll tummarna för mig i helgen. Har ju inte tränat på ett år så vem vet hur det kommer att gå:)


Vårväder

Checka in det fina vädret vi hade idag! jättevarmt och skönt i solen! Det var nog det som skulle ha varit här i helgen men som blev lite försenat, typiskt.

Imorgon ska vi kolla på fyra stycken lägenheter, hoppas att nån av dom känns bra!


Jonas har varit här!

Om en månad måste vi flytta ut och vi har fortfarande inte signat för ett nytt place än. Framtid som hemlös?
Huset finns fortfarande på marknaden men än en gång sätter den tredje personen käppar i hjulet. Och det här är den tredje "tredje personen" som har kollat på huset. Hon gillade huset och området men ville inte signa för att hon inte får plats att ställa sin cykel inomhus.. Asså hallå?
Jag blir lite trött.
det känns som att det bara är jag och Astrid som är vettiga här.
Äsch, jag får leta reda på prins Harry nu så att jag kan flytta in på Buckingham Palace, där får nog Astrid rum också, finns ju några rum.
Men hon som vill ha cykeln inomhus, hon får fortsätta leta. Nån skitig cykel vill jag inte ha inomhus på slottet!

Det känns som att helgen bara svischade förbi! Jonas var här och hälsade på så vi har varit överallt i hela London känns det som! Vi har hunnit med massor, med trötta ben som bieffekt.
Det enda vi misslyckades med var vår första aktivitet som skulle ha varit the rain room i Barbican. Ett rum som det regnar i förutom på just den platsen man står på. Man kan alltså springa genom regnet utan att bli blöt! Coolt va?
Vi var där en timme innan det öppnade och kön var redan ganska rejäl. En timme efter öppning så meddelades vi att det var ca 3,5h kvar. Så då drog vi.
Annars var resten av helgen en success!

Idag har jag varit en sväng på gymmet och så har jag simmat lite. Bara två veckor kvar till masters SM nu. Men jag har ju toppat i ett år nu typ, så det ska nog gå bra:)

Här kommer lite bilder från Jonas & Jonna helgen!
Vi är vid milleniumbron (den som dödsätarna har sönder i Harry Potter), den blå dörren i Notting Hill, Buckingham Palace, uppe på Tower Bridge, st Pauls, åt cupcakes i covent garden och självklart var vi vid Big Ben också och Camden marknaden. Och en massa annat!


RSS 2.0