Albert Guinness

Gårdagen slutade bättre än hur den började i alla fall.
Vad som bara skulle bli en after work Guinness på en irländsk bar på Albert Guinness dagen eskalerade till ytterligare tre besök på några olika gay klubbar i Soho. 
Sarahs kompis Owen drog med oss till hans favoritklubbar där drinkarna var goda och musiken bra! Owen (Eoin stavas det på irländskt vis, de båda är från Irland) dansade så att byxorna sprack så det kan väl klassas som en lyckad utekväll! :)
Sarah och Oein
Sarah och jag med våra irländska (?) hattar..

Det man inte har i huvudet, får man han på tunnelbanekortet

Vilken katastrofdag det har varit hittills! Planen var att jag skulle ta med några papper till skolan, scanna dem och sen åka in till carnaby street och strosa lite innan jag ska möta upp Sarah för en öl på en irländsk pub i närheten av picadilly cirkus, det är nämligen nån Albert dag och då ska man dricka guinniess..
Men, jag har virrat runt i tunnelbanan, fram och tillbaka för jag lyckades glömma mappen med papper på perrongen. Satt och lyssnade på en ljudbok och kom på det när jag kom fram såklart. Åkte tillbaka med förhoppningar om att de skulle ligga kvar för vem vill sno några sketna papper. Men de var borta. Typiskt. De låg ju faktiskt i en fin mapp så den kanske lockad nån tjuv. Tur att det inte var viktiga papper iaf. Så det tog typ tio gånger längre tid än förväntat att äntligen ta sig till skolan. Som tur är hade jag elektroniska kopior så det löste sig. Men nu är jag försenad så det blir inget strosande idag. Typiskt.
Plus att jag måste köpa en ny mapp... Suck.


Induction

Igår var jag på induction på skolan. De kollade våra kvalifikationer och betalningar och gav information om kursen. Vi var totalt 4 st nya på mitt program där igår och totalt tror jag att vi skulle bli ca 15 st med dem som redan gått en termin. Så inte så många, men några seminarium har vi tillsammans med undergrad studenterna så det kunde bli upp mot 200 pers. Under hela året ska vi jobba med en dissertation tillsammans med en handläggare, och ju tidigare man börjar med den desto bättre. Så nu måste jag klura ut nåt intressant att forska i.

Jag träffade en trevlig tjej från Tyskland som ska gå samma program som jag så det känns bra att känna nån lite grann innan skolan ska börja. Ja inte har jag träffat många engelsmän direkt, de flesta som pluggar verkar vara utlänningar som jag:)

Gårdagens överraskning bestod av att vi fick veta att alla seminarium och diskussioner hålls på ett annat campus, men det var väldigt smidigt att ta sig dit med en shuttle bus som går runt hela dagen. Så universitetet är mycket större än vad jag först trodde. Ca 30 000 studenter sa dom.
Ska bli spännande att börja nästa vecka!


Ensam i London

Jättetidigt imorse åkte Astrid till Österrike (tror det var dit hon skulle) på semester med några klasskompisar, så nu är jag ensam i lägenheten eftersom Claire fortfarande är i Frankrike.
Jag tog lite sovmorgon och lagade en smaskig omelett sen begav jag mig in till centrala London och strosade runt lite på Regent street och Oxford street. Hittade både Victorias Secret och Forever 21 så kände mig nästan som hemma i shopping svängarna.
Hann inte med Carnaby street idag men har ju hela veckan på mig. Tänkte kolla in Fulham också, området runtikring här jag bor.

Helt ensam behöver jag inte vara, lite senare i veckan ska jag träffa en tjej som jag lärde känna i helgen. Hon har också bjudit med mig på ett house warming party på fredag hos nån av hennes kompisar så det ska bli roligt.

Imorgon ska jag till skolan och träffa klassen för första gången så det ska bli spännande!
Men nu blir det soffmys och film!
Cya!


Week one

Nu har jag varit i London i snart en vecka och jag har hunnit se massor! Typ hela London faktiskt. For i onsdags sa cyklade vi runt till alla gator som ar med i monopolspelet! Det blev en rejal tur kan jag lova! Tog oss 9 timmar ungefar att ta oss runt, men det var roligt och man fick se valdigt mycket. Lite om i baken efterat bara..
 
Det var ganska laskigt att cykla runt pa Londons gator, valdigt mycket trafik! Men ocksa valdigt mycket cyklister. Fast det finns nastan inga cykelvagar sa man cyklar pa gatan hela tiden. Och pa fel sida av vagen, kanns ju jattekonstigt! Lite laskigt nar en dubbeldackare plotsligt kor bakom eller kor om en nar man cyklar. Men man vande sig efter ett tag. Sa kanske ska cykla till skolan nar jag har lart mig omradet lite battre, spar man ganska mycket pengar pa att inte betala tunnelbanekort som kan vara ganska dyrt.
Har ar lite bilder fran monopolcykelturen:
Barclays cyklar, aven kallade Boris cyklar eftersom borgmastaren Boris kom pa iden med att placera ut lanecyklar over hela London. Man lanar helt enkelt en cykel, de forsta 30minutrarna ar gratis och sen lamnar man tillbaka den i nat av de hundratals stationerna som finns utspridda over hela centrala London.
2*tysk, 2*fransman, och en till tysk
I narheten av Carnaby street
Ga till fangelset!
Tower bridge
St Pauls katedral

Efter monopolrundan sa avslutade vi pa the union, universitetsbaren pa Astrids skola. Astrid kande sig lite hangig sa hon var inte dar men hennes kompisar ar sa snalla och tar hand om mig hela tiden:)

I forrgar akte Vince (en av fransmannen) och jag till mitt universitet och checkade laget. Det tog inte alls lang tid att ta sig dit, bara tva stopp pa picadilly linjen sa det var valdigt smidigt. Sa som sagt kanske jag kan cykla dit lite senare. Universitetet ar mycket mindre an FAU, men det blir sakert trevligt. Dock ar jag rejalt besviken pa skolans gym, det var sjukt litet och slitet, sag typ ut som ryssgymmet pa badet i Vasteras:) Ah vad jag kommer att sakna FAUs rec-center!!
Doch har vi en bar pa skolan, som heter Freddies bar eftersom Freddie Mercury och hans "band" aka Queens, brukade spela dar, ganska sa coolt va??! Horde inte riktigt vad hon sa sen men det kan vara sa att Freddie ocksa gick pa Universitetet, inte hundra pa det dock.
Utanfor skolan
Freddies bar dar de forberedde for international night

Nu har jag skaffat ett telefon abonnemang har, typ ett pay as you go, men det var jattebilligt! Betalar 100kr i manaden och far unlimited internet, unlimited texts och 250minuter att ringa for! Tank om det fanns sanna priser hemma i Sverige!
Dock har vi fortfarande inte internet i lagenheten men det ar i alla fall bestallt nu, sa far se hur lang tid det tar. Har hort allt fran tva dagar till tva manader...

Igar var jag och Astrid till IKEA och shoppade lite. Sa nu ar det antligen mysigt pa mitt rum:)
Sa mycket har jag hunnit med den har veckan.
Nej foresten, lite till!
Den andra kvallen jag var har sa fick jag folja med Astrid pa avslutningsmiddag med kompisarna fran hennes skola. Vi gick till en jattemysig pub/restaurang och at supergott! Det var en av killarnas fodelsedag ocksa sa det var hur trevligt som helst! Jag hoppas att jag far lika mysig klass som Astrid har haft!

Och har kommer antligen bilderna jag forsokte ladda upp nar jag var pa starbucks!
Var bla dorr
gatan utanfor varat hus
och sa Astrid och Sam. Sam ar den enda Britten jag har traffat faktiskt, alla andra har varit tyskar, fransoser eller irlandare..
 

Pjuh, det blev ett langt inlagg men man far val passa pa nar man har en dator och snabbt internet.
Ikvall vet jag inte vad som hander men det blir nog trevligt.

Vi hors!
 
 

På plats i London!

Nu sitter jag på ett starbucks i Hammersmith och snyltar lite på deras wifi:) Vi har inte fixat internet i våran lägenhet än så det får bli en fika här lite då och då så att man kan få lite kontakt med omvärlden.
Resan gick bra, jag försökte lyssna på min ljudbok på flyget men somnade bara, vaknade upp flera gånger med öppen mun och huvudet ett par centimeter från axeln på gubben bredvid.. Oops. Jag kan inte bara sitta still och lyssna, då somnar jag bara. Måste göra nånting, typ städa, stryka eller promenera när jag lyssnar för att hålla mig vaken. Hoppas att detta bara gäller ljudböcker, skulle ju vara lite jobbigt om detsamma gäller när skolan börjar igen och man ska sitta och lyssna på föreläsningar..

Lägenheten vi bor i är liten och mysig. Flyttstädarna hade tyvärr inte gjort ett så bra jobb så igår städade vi lite och sen mötte vi upp några av Astrids kompisar på en mysig pub som låg en liten promenad längs med Themsen.

Idag ska jag knata runt lite här i Hammersmith och försöka skaffa ett bankkonto och en telefon, får se hur det går. Vågar inte vallfärda sådär särskilt långt med tanke på mitt kassa lokalsinne. Jag måste vara tillbaka vid 6 för då ska vi på middag med Astrids kompisar, vi ska fira att de är klara med deras examensjobb.

Vet inte riktigt hur man placerar bilder i inlägget från telefonen så de får komma här på slutet istället. Bilder ifrån lägenheten får komma sen när vi har fått det lite ombonat, nu är det bara kala väggar och det är ju tråkigt att se. Men det är i alla fall våran lilla blåa dörr:) Fast den ligger inte i Notting Hill;)
Sen är det gatan utanför våran lägenhet och Astrid och hennes pojkvän Sam som påväg till pubben.

Vi hörs när jag fikar nästa gång!
Kram på er!


Nähep, det gick lite segt att publicera här så jag provar utan bilderna. De kanske kommer i ett separat inlägg eller så får ni hållas till tåls tills vårdat internet är up and running!


RSS 2.0