GRATTIS PAPPA!

Idag fyller pappsen år!
Hipp Hurra! Grattis på födelsedagen pappa!
Jag älskar dig!

"Ohh I've been travelin on this road too long.."

Nu blir det inga mer dual meets fören i september. Ganska skönt just nu, för det gick skitdådligt igår. Men men.
Det var kallt och jobbigt bara..

Sen när jag kom hem blev jag gladare för jag hade fått ett BREV!
Söta Alva hade ritat en jättefin teckning åt mig, tack så jätte jättemycket! :)

Lördagen har jag ägnat åt träning, som kändes lika dåligt som tävlingen igår, sen har jag städat lite granna och gjort ett försök till att läsa materialet till min uppsats i engelska, tyvärr lika ointressant som vanligt.
Jag, Anna och Nikki tänke gå och se "The curious case of Benjamin Button" men det var utsållt!
Så det fick bli Marley and Me istället. Det var en rolig och fin film, som jag kan rekommendera.
Men vi vill vekligen se Benjamin filmen så nu har vi köpt biljetter till imorgon istället. Och killen bakom disken sa att filmen verkligen är jättebra så nu är förväntningarna skyhöga! Bra rekommendationer och utsållt fast den hade premiär för ungefär en månad sen.

Idag är det bara 99 dagar tills jag kommer hem! :)
Längtar!

Jag är lite lycklig för Justin är tillbaka i mitt liv igen:) Enjoy!

Ibland undrar man ju..

Pjuh! Har precis avverkat 3 av 7 homeworks i matten. Fick lite panik för jag visste inte ens att vi hade dem och de ska vara klara på fredag. Jag visste inte att vi hade dem eftersom att vi inte har någon mattebok, utan en elektronisk mattebok.. aja den är i alla fall lite knepig.
Man loggar in på nån sida på internet och där har man en massa exempel, men jag har inte använt den så mycket eftersom jag inte fattar så mycket av exemplen i alla fall, utan Csaba hjälper mig istället. Då fattar jag i alla fall lite..
Igår pluggade jag med Anna och då frågade hon om jag hade gjort alla matteläxorna, Ja det har jag om det är worksheeten du menar, svarade jag.
Neeeeej det är det ju inte, vi har typ 7 st online som vi måste göra innan provet!
Happ.. Kul kul lixom.
Aja, nästan hälften avklart nu i alla fall..

Jag har något lite roligt att berätta också faktiskt, ska inte bara tråka ut er med mitt tjat om min matte.
Man undrar ju lite hur amerikanare tänker ibland, har de aldrig träffat utlänningar förut eller? Vi kommer inte från en annan planet eller något sånt. Och vi bor heller inte under en sten i skogen som de verkar tro ibland.
För några dagar sen på min sociologi lektion, som jag har tillsammans med Csaba och Anthony, böjer sig Anthony över mina anteckningar och säger:
"wow Jonna, din handstil är ju jättefin om man jämför med min, och då har jag skrivit på engelska ända sen jag föddes och du bara i några månader!"
Först kollade jag bara på honom och väntade på "haha just kidding" men det kom aldrig. Han var allvarlig!
Så jag svarade att eeehhh, för det första har jag läst engelska sen 5:an typ tror jag, och för det andra, så skriver vi med samma slags bokstäver som ni ditt pucko!
Herregud lixom...!

I och för sig så har Anthony verkligen riktiga "blondin ögonblick" ibland, det är bara det att dem ögonblicken varar i flera dagar ibland..
Men desto roligare för oss andra, vi får ju oss ett gott skratt några gånger varje vecka haha!

Men det gör inget, vi tycker om Anthony endå :) haha

Obama's inauguration

Just nu sitter jag och lyssnar till Obama som läser presidenteden.
Känns ganska bra att han stakar sig lite under eden, han är väl inte mer än männsklig.
Vet inte hur många miljoner som är på plats och kollar och hur många extra miljoner från resten av världen som följer det hela hemifrån tv soffan. Klart killen får lite scen skräck!
Historia skrivs.
USA får sin 44:e president, och sin 1:a afro amerikanska president.
Förhoppningsvis blir det en förbättring.
Jag är ju inte så jätteintresserad av politik, så jag orkar inte lyssna på allt politik prat hela tiden, men det diskuteras mycket hurvida någon kommer att mörda honom eller inte.
Det får vi ju verkligen hoppas inte händer, det skulle ju vara oerhört sorgligt för hela det här landet.
Och så diskuteras det mycket om hur mycket pengar det läggs ned på all säkerhet m.m.
Cafeterian är dekorerad o blått vitt och rött och en massa flaggor dagen till ära. Folk med Obama tröjor går omkring överallt och jag antar att det är ganska glest på vissa lektioner just nu. Många skolkar för att se det här på tv.

Nu hinner jag inte skriva mer, har en löprunda att avverka innan träningen..

Hörs!


'Cause I see sunset in your eyes'

Nu är vi hemkomna från Gainsville, vi har varit där och simmat ett dual meet mot Florida University. Eller inte mot hela deras lag för deras "A-lag" eller vad man ska kalla det för, de bästa, var i alla fall på nån annan tävling. Och det var nog lika bra det, annars hade vi fått pinsamt mycket storstryk. Nu fick vi bara storstryk haha!
Eller nej så illa var det faktiskt inte, vi förlorade, men inte med katastrofalt mycket.
Jag simmade bra idag!
Jag kom 3a på 200fr med 1.51,69.
Jag vann 50fr på 24,nånting
Jag kom 3a på 100fr på 52 nånting
Och jag var med i det vinnande 4*50fr laget där min tredje sträcka gick på 23,6 tror jag.
Så jag är nöjd.
Och Steve var nöjd med. Så allt är bra.

Vi åkte buss dit igår, tog ca 5 timmar tror jag, sen bodde vi på hotell med sjuuuukt sköna sängar! Jag ville nästan inte lämna den i morse. Och det känns lite tungt och trist att ligga i sängen i mitt dorm nu..men men.
Gainsville (om det ens stavas så??) ligger norrut. Och det var kallt!
Bara 3 grader när vi kom dit igår kväll.
Men eftersom jag är från Sverige så får jag tydligen inte klaga på kylan i Florida, "what are you talking about? You are the one who's from the ICE CAP, you can't feel cold here!" Happ..

Imorgon är det söndag så då är vi lediga. Skönt!
Hoppas på att det är fint väder så att vi kan åka till stranden, saknade den sjukt mycket medan jag stod och hackade tänder utanför Olive Garden igår kväll..
Och på måndag är det Martin Luther King dagen eller nåt sånt så ingen skola woohoo!
Meeeeen, då kan man ju tänka sig att tränarna skulle kunna vara liiite liiite snälla och ge oss ett tretimmarspass istället för två tvåtimmars pass så att vi kan få vara lite lediga också.
Och de var dem också. Faaaaaast, de la passet kl 1-4 istället för på morgonen. Tack Tack, nu kan vi endå inte göra något speciellt. Bara vänta på att träna. baaah!
Men men..
Får väl ta mig an lite matte med Csaba.. Har prov nästa fredag! Panik!
Ska plugga en massa för jag vill INTE få underkännt i den klassen, måste ju hålla min "g våg" i matte i liv, haha.

puss puss, eller som Bob säger: Poss Poss

Did winter come?

Ok det är freeeezing ute just nu!
Under morgonträningen så fick jag flashbacks från när jag var yngre och åkte skidor i sälen. När man simmar ryggsim så riktigt biter kylan i kinderna, ungefär som när man står uppe i skidbacken och vinden biter i kinderna.. Så därav flashbacksen..
Det är bara 51F, ungeför 10 grader... Men det skulle bli varmare under dagen i alla fall.
Men det är bara att byta ut shortsen mot jeansen och leta fram uggsen. Inte mer med det.

Idag har jag inte hunnit göra så mycket än, eftersom klockan bara är nio på morgonen. Men på morgonträningen avslutade vi med att simma lite ut-slang. Och idag kom jag hela vägen över till andra sidan! Wohoo första gången, jag brukar annars bara komma ca 20yard. Så framsteg :)

På frukosten kunde jag inte hålla mig bort från chokladmjölken, och därför har jag också lite ont i magen nu. Måste ta en liten diskusion med mig själv och ta reda på om chokladmjölken verkligen är så god att den är värd magontet... Antagligen inte.

De senaste dagarna har jag väckt ungeför hela campus påväg hem från cafeterian på morgonen. Och nu undrar ni säker hur en liten tjej som jag kan väcka jag vet inte hur många tusen som ligger och sover just då. Jo jag kan berätta för er att det är för att Anthony har hittat en ny hobby.. Den går ut på att komma smygandes efter mig, och sen hoppa fram och gripa tag i mig vartefter jag ger ifrån mig ett ljud ungefär som en siren. Så ja där har ni förklaringen..!

Nu måste jag kila. Ska möta Csaba och Anthony i lobbyn för vår sociologi klass. Helt klart den roligaste lektionen för veckan!

Så byeee!

10/1/2008 - 10/1/2009

Ett år av saknad..

Idag har varit en tung dag med många tårar, vilket nu resulterar i huvudvärk.
Idag är det ett år sedan min bästa vän dog efter att ha blivit påkörd av en bil.
Jag besökte olycksplatsen idag. Den ligger bara ca 30 minuter ifrån här jag bor.
Korset som spårvägensimmarna lämnade där för ett år sedan med Martins badmössa på fanns fortfarande kvar. Det var skönt att det fanns något som visade på vad som hänt på just den platsen. Och runt om korset fanns det en massa utbrännda ljus, och några som såg ut att bara ha funnits där nån dag eller så.
Jag undrar vem som har ställt dit dem?
Min kompis Arielle skjutsade mig, och jag köpte två ljus, en bukett blommor och tog med två kort som jag lämnade ett litet meddelande på till Dig.
Sen satt jag där, i två timmar och tänkte och tänkte. På allt och inget. På Martin, olyckan, Carlos Ines och Patricio, våra vänner och den 11/1/08 när jag fick veta det hemska som hänt.


Jag tävlade i förmiddags också. Jag behövde bara simma 50fr individuellt och sen 4*50me och 4*50fr för jag pratade med min coach Steve och berättade att jag kanske inte skulle känna mig på topp direkt idag.
Jag kände mig inte på topp heller.. Det gjorde så ont i bröstet i morse, samma ont som för ett år sen.
Men sen "hittade" jag Katarina Tour inne på toaletten. Och det blev helt konstigt för vi såg varandra i spegeln först. Jag såg henne i spegeln när jag kom in och hon tittade tillbaka på mig i spegeln och båda liksom bara stannade upp och såg helt förvånade ut. Jag kunde inte koppla först, för jag hade inte räknat med att träffa någon jag kände hemifrån när vi kom till Miami. Men sen så tänkte jag bara "hurra en Svensk" typ och då föll allt på plats!
Och allt det här gjorde att jag inte tänkte så mycket på allt sorgligt, det vara bara så skönt att träffa någon "hemifrån" som man kände.
Katarina simmar i Iowa och dem var i Miami på läger nu så det var därför vi hamnade på samma tävling.
Efter det gick tävlingen ganska bra faktiskt. 24,7 på fj i laget, 24,4 på fr individuellt och 23,6 på slutsträckan i laget.

Nu sitter jag här i mitt dorm och knaprar huvudvärkstabletter. Ska läsa lite i min bok snart och vänta på att Csaba och Anthony kommer tillbka från basket matchen, för sen ska vi gå på bio, The Unborn. Verkar skitläskig, men jag har ju tydligen lovat att jag skulle gå på den med dem för mer än en månad sen så det är väl bara att hålla sitt löfte. Kommer nog antagligen blunda och hålla för öronen halva filmen, men det är ok, det är ganska billigt att gå på bio i USA så..

College algebra... not my fav!

Ok jag tror att jag kommer att gilla mina tisdagar, med ett undantag, min mattelektion.
Mitt scheema är i alla fall så mycket bättre den här terminen, jag har tid att äta frukost i cafeterian varje morgon! Lyx!
Med en god omelett i magen blir dagen så mycket bättre!
Sen har jag bara två lektioner idag mellan 9:30-11:50. Den första lektionen är Sociology, vilket verkar intressant och vår lärare verkar hus cool som helst, hon skrattar en himla massa och det är ju alltid trevligt!
Plus att jag har lektionen tillsammans med Anthony och Csaba! Haha, vilka stjärnor, det här kommer nog bli intressant..!
Men sen......... Matte labben... Märkte av att man inte har jobbat matte på 2 år eller vad det nu är.. Vi fick tre worksheets som ska vara till nästa vecka och jag fattade i princip noll av det.. Aja som sagt, matte snille är man ju inte..
Ska flörta lite med Csaba så att han kan hjälpa mig med matten, lär nog inte vara så svårt haha!

Nej nu ska jag iväg på stretching innan träningen..

Bye

Tillbaka till verkligheten

Hej alla nu är jag tillbaka!

Sorry för breaket, jag har varit upptagen på andra håll kan man väl säga.
Jag har klarat av min första Finals week, med prov i alla ämnen man har.
Det gick faktiskt bättre än förväntat! Jag fick 3,2 i GPA så jag slipper Studdy Hall!! WOOOOOOHOOOOOOO!! hoot hoot!
Sen har jag överlevt Christmas Training också, dubbel-dubbel-singel hela lovet med undantag för veckan jag var på Disney World/Universal med familjen.
Jag har träffat Krille och de andra svenskarna från ODU som var här på träningsläger.
Jag var lite match maker och fixade så att deras skola kunde komma och tävla med oss:) Det var kul!
Familjen kom ju också! Det var ett kärt återseende!!!! Som jag har längtat!!
En träningsfri vecka på Disney World/Universal med en massa "rullerbane" åk :) Det blev lite svengelska där när jag började säga rollercoaster men kom på mig halvvägs och bytte till svenska haha, så nu har vi utökat familjen Nybäcks ordföråd lite grann. Ett nytt ord är fött:)
Efter en vecka med en massa köande (fast inte alls så mkt som jag förväntade mig) men framför allt kändes det som man gick 10mil varje dag.. Ni vet vi simmar är ju inte vana vid att behöva använda benen så mycket..
Man skulle ha haft en stegräknare! Undar hur långt vi egentligen gick?
Aja vi slappade i alla fall den sista veckan på Pompano Beach, de va gött!
Träffade mamma och pappas gamla volleyboll vänner också som de inte har sett sen de var i "min ålder". Det var gott med lite bbq och POTATISGRATÄNG!!
Sen när mamma och pappa åkte hem kom Kikki & CO och hejjade på mig på vårat meet, det var kul med lite svensk hejaklack igen:)
Igår var jag och hälsade på Jonas också! UNO (University of New Orleans ) är i Fort Lauderdale och tränar så jag svängde förbi där. Så skönt att träffa honom <3

Och idag började skolan igen...
Mitt scheema är bättre än förra terminen och framför allt så har jag fått välja min kurser själv!
Den här terminen läser jag:
Human Development Psychology
Sociology
English
College Algebra

Är lite nervös för inför Matten, har ju aldrig varit nåt mattesnille direkt, men men Csaba har lovat att hjälpa mig så det blir nog bra det.. Hoppas jag!

Har föresten fått Andrea lika besatt av Twilight böckerna som jag är :) Mycket nöjd!!
Pappa har också börjat läsa dem, men jag kan tänka mig att han inte blir lika besatt, för det är lite tjejiga kanske, men de är fortfarande bra! Och spännande!

Aja bild funktionen ville inte fungera idag så det blir ett senare projekt! Eller håll utkik på facebook efter bilder!

Nej nu ska jag njuta av min study hall fria tid och läsa lite Twilight :)
Är ju på sista boken nu och ojojoj kan inte säga mer! ;)

Skepp Ohoj Oboy!

RSS 2.0