Orkanen Irene


Så här såg det ut i torsdags. Vädret förändrades väldigt drastiskt på väldigt kort tid, bilderna är tagna under ca 30 minuter. Det regnade så mycket att man inte kunde se mer än 100m ut från föntret i vår lägenhet. Ovädret varade sen i ca 20 minuter och sen blev det soligt igen. Efter det har det varit lite blåsigt men annars fint väder!


Idag har det varit väldigt varmt, 104F visade mätaren på, så jag och Anna drog till poolen i hennes golfkompisars lägenhets komplex, så det blev en sån här dag:

Katching!

Min professor i Biological basis of behavior är lite rolig. Här är ett utdrag ur kursens syllabus:"--> THE WEB SYLLABUS PAGE HAS LINKS TO STUDY CHECKLISTS, QUIZ BUBBLE SHEETS, AND OTHER IMPORTANT STUFF.

--> YOU WILL NEED TO PRINT OUT QUIZ BUBBLE SHEETS FOR CLASS QUIZES.  There will be quizzes before lectures.

Now, read that last sentence again--several times if you have ADD(HD)--when I say you will need to bring the bubble sheets to class and use them for quizzes respect that statement...don't whine when you receive zeros for quizzes because you did not use a quiz answer sheet.

Reminder....It's the Barack Obama First Annual Kite-Flying Day tomorrow (25th).  We won't have class tomorrow (25th).  The top ten finalists (longest air time without getting struck by lightning) receive official job application forms from McDonalds.

You can read about this here:

http://www.jobsradar.com/?kw=mcdonalds%20application&asID=38338660&search=mcdonalds%20application&creative=5988802464&gclid=COe2oJrZ6KoCFca77QodeUFANA

Also remember...READ THE FIRST TWO CHAPTERS IN YOUR etext and be ready to PARTY REAL HARD next Tuesday (30th).

Now, for the reading-challenged, read the previous sentence again."Efter att jag flyttat in i min nya lägenhet så fick jag höra rykten om att mitt scholarship inte skulle täcka kostnaderna för att bo här (nästan 5000 dollar/termin). Blev lite orolig och mailade killen som har hand om pengarna och frågade om detta och fick då svaret att scholarshipet täcker allt utom 1400 dollar av boendet. Jaha shit det var ju inte så roligt att få höra EFTER att man har flyttat in, så typiskt FAU att inte informera om sådant här INNAN man signar upp... Iaf så blev jag lite nojig, vart ska jag få dom pengarna ifrån?? 
Men ni som har läst lite i "the secret" vet att det löser sig, lita på det!
Så jag åkte och pratade med Ed som har hand om allt med scholaship pengar och frågade lite om min refound som jag får varje år, och då visar det sig att eftersom jag inte har signat upp för någon meal plan den här semestern så kommer den kostnaden plus delar av min refound att täcka ALLA kostnader, kommer till och med få 700dollar över! 
VÄRT!!!

Cyklade hem med ett leende på läpparna :)
Sen råkade jag cykla över en orm... oops!

I got the moves like Jagger!!

Aja nu kör vi igen!
Tillbaka i Florida, i Boca, på FAU's campus.
Nyinflyttad i det nybyggda Innovation Village - helt sjukt nice! Ingen som har varit här och smutsat ner, ingen ingrodd skit från andra främmande människor, bara nytt nytt nytt!
Det är så nytt att det luktar illa, faktiskt. Madrassen låg ju inplastad och den luktar fortfarande fabrik. Måste nog köpa lite fabriz att spruta på den tror jag!

Nu bor vi alltså på den 8e våningen och om man pressar kinden mot rutan och kollar åt höger så kan man faktiskt glimta stranden, jag antar att det är det dem menade med havsutsikt..?
Kikar man däremot åt vänster så ser man vår nybyggda football stadium! Typ 100m bort. Ganska lagom avstånd för dem som är football intresserade. Jag och Anna har sagt att vi ska gå på deras första match, när de inviger stadion, men för övrigt är vi måttligt intresserade av amerikansk fotboll.
Kommer kanske däremot gå och kika på några soccer games för nu finns det en norrman på laget! Måste ju supporta skolans skandinaver!

Idag är det måndag och träningen drog igång i morse. En massa nytt folk som jag träffade lite grann på årets freshman BBQ. Mkt namn att lära sig.
Årets nya internationella:
Iwona från Polen: ryggsim
Anette från Ungern: medeldistans frisim och medley
Frida från SVERIGE: sprint frisim och fjäril
Väldigt roligt att ha en till svensk på laget! Ska tydligen finnas en Torbjörn också eller nåt sånt, nån kille med en svensk pappa som kan lite svenska sägs det. Intressant!

Dagens klasser: Creative writing, history of civilization och anatomy. Bara gått över syllabus i alla klasserna, alltså inte gjort något vettigt än. Skönt.

Hett som i en bastu är det, och fuktigt! Svettas som gris av att bara gå några meter. Thank god I have a bike!!
Maroon 5 spelar i West Palm nästa vecka, biljetterna är 44dollar! Jag vill gå! Problemet är bara att jag har lektion den kvällen kl 7-10... FML!
Kanske kan/måste skolka lite, det är ju Marron 5 <3 
Men det är lite jobbigt att missa 3h information.... Hmm, what to do? 
Får väl checka läget på klassen imorgon och sen bestämma.

Just ja, orkanen Irene eller nåt sånt är påväg... Hittills bara kategori 3, huset är säkrat till kategori 4 så jag tror att det är lugnt.. Det ser lite mörkt ut på himlen men den ska inte vara här fören torsdag kväll typ. Lärarna nämner at skolan kanske måste stänga på fredag om det stormar för mycket.. Kan ju hoppas :)

Bilder kommer snart! Ska fixa det sista i rummet bara!

Vi hörs!

RSS 2.0