Skyfall

Bondfilmen var bra! Kan rekommendera den. Och så är ju Ola Rapace med också, det hade jag ingen aning om. Så man kände sig så där patriotiskt stolt som svensk:)

Men fy ***** vad ont jag har i benen efter löprundan! Har tillochmed träningsvärk i armarna.... efter att ha "sprungit"... helt sjukt!
Så idag gjorde jag slag i saken och signade upp på ett gym!
Ligger inte alls långt bort, känner jag mig hurtig så kan jag gå, annars går det bussar hela tiden.
Ser jättefint ut och de har en pool också! Och jag fick en lite konstig känsla i magen.. Blev lixom nästan sugen på att simma! Inte 6*200 max från pall start 6minuter, men bara glida lite. Föreställde mig lite lagom mör efter nåt av gruppassen eller en sväng på gymmet, och sen bara glida typ 500m. Som stretch typ.. Och i min fantasi så är vattnet alldeles lagom varmt, typ 28grader och badvakten är en hunk. Det blir nog kanon det här!
Imorn ska jag dit på introduktion och få guidad rundtur runt hela placet :)
 
Nu har jag bokat första mötet med min dissertation supervisor också. Så till på torsdag måste jag formulera en research question, klura lite på vilken sample group jag ska ha och vilket tillvägagångssätt jag ska använda mig av för att utföra detta lilla forskningsprojekt. 
Huja! 
Så, Insperation! Kom till mig!! Jag finns i Robert Owen House!

And may your limits be unknown and may your efforts be your own

Igår pluggade jag en hel del och sen bestämde jag mig för att bege mig ut på en liten löprunda. Claire tyckte att det lät som en bra idé och vi fick med oss Astrid också så hela hushållet var ute och lunkade. Men det var ganska kallt! Kallast hittills! Bara 7 grader så ungefär 20 grader kallare än jag de senast fyra åren varit van vid i Florida! Så det sved lite i lungorna.
När vi kom till Hammersmith bridge där vi skulle vände tyckte de andra att vi skulle ta det långa varvet över bron och vidare till Putney bron, en runda på ca 7km... Ungefär dubbelt så långt som jag hade tänkt mig men jag hakade på, eller snarare lunkade efter dem i min egen lilla takt. Det var inte bara 20 grader kallare, utan kändes också att man tränar ungefär 20 timmar mindre än vad man brukade.. Alltså inte i nån toppform direkt.
Så idag har jag träningsvärk överallt! Så ikväll blir det bio, nya Bondfilmen skyfall.

På kvällen mötte vi upp några av Claire och Astrids kompisar på en pub som heter Evans and Peel, en detektivbyrå vid Earls square. Man var tvungen att ha ett fall som behövde diskuteras med en detektiv för att bli insläppt. Väldigt kul koncept!
Här möttes man av en sekreterare som tog ens vittnesmål typ:


Looking out my window An angel in robes appeared and nearly pulled me apart

Pappa, titlarna är tagna ur texter från the Killers nya skiva Battle Born. Nu vet du. Jag är lite taggade inför konserten:)

Idag har jag skaffat en värmekudde! Så nu kommer fossingarna vara varma på nätterna! Vi har satt på värmen, men bara några timmar på morgonen och ett par timmar på kvällen för att spara pengar. Jag vet, vi är lite snåla:) men det känns ju bortkastat att värma upp huset när ingen är hemma, framför allt eftersom det är så dålig isolering här så det är verkligen bortkastade pengar.
I och för sig så är jag hemma en del på dagarna men nu har jag ju min värmekudde:)
Mr Grey!;)

Nu är både Sam och Vince här så det är ganska fullt i lägenheten men det är trevligt:) Nu ligger vi alla i soffan med matkoma efter en smaskig tacomiddag och kollar på X factor:)


The streets of persuasion are plated with gold

I helgen har Niclas varit här och hälsat på. Det var mycket trevligt och vi såg två musikaler, we will rock you och rock of ages, och så gjorde vi lite andra turistiga saker som att gå på Madame Tussauds och kolla på vaktavlösningen på Buckingham Palace.

Igår var jag hemma hos tyskan Eva och pluggade lite statistik. Efter vi var klara så visade hon mig runt lite i Camden som är ett mycket mer turistigt ställe än Fulham. Där fanns en jättetrevlig marknad med en massa kineser som ville att man skulle äta mat ur deras lilla mathörna. Alla serverar typ samma wok så jag valde den jag kände mig minst påhoppad av. Gott var det!
Sen tog vi en öl på en bluesbar och så var dagen över.

Idag har jag varit flitig och pluggat ännu mer. Efter varje avslutat kapitel i individual difference boken så belönade jag mig med ett avsnitt av the living dead. Sjukt spännande serie!


There's stars in my eyes with shimmering lights

Checka in vädret idag! Igår var det superfint också:)
Hörde att det snöat på vissa ställen hemma? ;)


Klyftiga amerikaner

Jag hittade det här inlägget som ett utkast, vet inte varför det inte har publicerats.. Får nästan lite USA längtan när jag läser det och mindes tillbaka till alla korkade kommentarer man fått genom åren:). I början blir man nästan lite chockad när man hör något så dumt, eller så tror man att de skämtar. Men efter ett tag så blir man van, och tänker jahap, en till såndär troglodyt...

 
-How long have you been here?
-3 years
-Just 3 years?? Your english is really good!
Jo för jag flyttade ju hit och började college utan att kunna engelska. Behövde inte alls ta samma SAT prov (amerikanska högskoleprovet typ) som alla andra amerikaner.. nej nej..

-You have an accent, where are you from?
-Sweden
-Oh Switzerland
Sweden people, Sweden.. Haru knäck i lurarna eller?
 
-Do you have to put everything in google translate and translate it to swedish to understand all the reading?
-Ehm, NO..
Asså, snälla?

-Do you speak scandinavian?
Ehm...really? Det här var det till och med en professor som frågade mig.

-What do you speak in Sweden? German?
Sweden--Swedish..? Eller? Nähä..

-Can you see the moon and the stars in Sweden?
... nej, bara i Amerika






Aint we all just runaways

Igår var vi på en show i Soho som hette the voice in your head av Phill Jupitus, en komiker. Det var en improvisations show där komikern inte hade något script att följa utan bara styrdes av "the voice" som gav honom olika platser, årtal, namn, åldrar och yrken och sen skulle han spela upp olika scener som den här personen och fick frågor och direktioner av the voice hela tiden. Intresant koncept och ganska roligt. 
 
Idag har jag pluggat nästan hela dagen. Klurat lite på vad jag ska ha för topic för min dissertation. Skulle vara skönt att komma igång med den snart. Kanske någonting om the pygmalion effect, hur förväntningar påverkar prestationer. Ska klura lite till.

Tog fram höstskorna igår eftersom min converse fortfarande är blöta efter regnskuren för två dagar sedan (vi har ingen värme i lägenheten än för vi är snåla), men av nån anledning har hälen på den ena lossnat lite. Superlimmade och hoppas det håller ett litet tag till. 
Imorgon kanske mina pengar kommer så att jag kan köpa nya skor. Hoppas.
 

Helgmys

Igår uppdaterade jag min iPhone och fick lite nya finesser som var bra. Vad som inte var bra är att Google maps har byts ut mot Apples version och den är väl fin och så med 3D funktion och sånt men, och sett är ett stort MEN, de finns ingen promenad funktion! Man kan alltså inte välja att man vill gå från punkt A till punkt B utan får bara fram direktioner för hur man kör bil. Jag har liksom överlevt som nyinflyttad i London tack vare googles kartor med gps så det kändes lite tråkigt att de tagit bort den. Visst jag kan ju fortfarande komma åt googles kartor via webbläsaren men appen var ju smidigare. Suck, dagens i-lands problem..

Annars har varit en riktig myshelg! Igår var Claire, Astrid, Sam och jag på bio och såg hotel transylvania. Riktigt rolig film faktiskt som jag kan rekommendera! Idag har vi alla njutit av internets hela härlighet och kollat på alla serier vi har missat den senaste månaden:) Men vi ville inte sitta inne hela dagen så vi tog en promenad längs med Themsen. Korsar vi bron vid Putney och sen vid Hammersmith så tar det ca 1h att gå runt, så det blev en alldeles lagom promenad i det fina höstvädret! Träden har precis börjat få så fin färg och det känns friskt i luften, härligt! Ungefär 12 grader ute så man blev varm av att gå men jag måste nog skaffa en lite varmare jacka snart känner jag, vårjackan börjar kännas lite kylig.


The Killers!

När jag kom hem från skolan så var internet subben där!! Så nu har vi internet i lägenheten, hurra!!
Så för att fira så kikade jag runt lite på internet och hittade biljetter till the Killers!
Så jag och Astrid ska gå den 16e november. 
Åh jag är så glad, jag har alltid velat se The Killers!

Andra veckan klar!

Två veckor i skolan avklarade. Fortfarande ganska soft, bara SPSS programmet som är lite knepigt ibland. Ska nog leka lite mer med det när jag kommer hem så att man lär sig. Måste nog jobba med det lite mer än 1/vecka för att få kläm på det.

Idag är dagen D! Flat 66 i Robert Owen house ska få internet!! Woop Woop! Kanske redan fått det när jag kommit hem. Skulle komma nån kille mellan 1-7 för att installera det. Men de brukar ju dyka upp kvart i 7 i sånna här lägen så jag försöker att inte ha för höga förväntningar.

I helgen kommer Astrids pojkvän Sam och hälsar på så vi ska försöka hitta på något trevligt allihopa, kanske se en show eller nåt, vi får se.

Just nu sitter den en kille mitt emot mig på tunnelbanan som har en skrift tatuerad i PANNAN! Och jag vill/måste lista ut vad det står...!

Typiskt, det står i skrivstil och jag kan inte se för han har börjat rynka pannan. Kanske ska sluta glo då.... Tur att mitt stop är nästa hehe!


Min första besökare

Kolla in den här sötnosen som smet in i lägenheten när jag ställde ner matkassen och öppnade dörren


Jag gillar inte att välja rubrik...

Nu har jag äntligen fixat ett bankkonto här i London, och studielånet har kommit in också så perfekt timing.
Och skolböckerna som jag beställde har kommit.
Och jag har äntligen fått SPSS programmet installerat på datorn så nu jädrar ska det pluggas statistik!!
pang, pang, pang så var allt igång på riktigt. Nästan.
Tänkte föra över pengarna till mitt Londonkonto men saknade en Bic/Swift kod så det gick inte.
Visade sig även att kontot inte är aktiverat än för det tar tydligen 24h. Suck. Så jag kunde inte registrera mig än för alla benefits jag fick med kontot heller.
Men men. Får ju internet på fredag (woop woop) så får väl ta tag i det då.
 
Jag har bokat ett flyg till Dublin i November, för att hälsa på Mickis och Fazio. Ska bli roligt! Typ 500kr tur och retur, perfekt! Billigare än att åka nånstans i Sverige med SJ!
 
Sitter återigen på starbucks, men det kom precis in en kvinna med ett litet barn i en barnvagn och det där lilla barnet har väldigt stora lungor verkar det som (framtida simmare?) för han/hon sitter och skriker rakt ut. Inte för att han/hon är ledsen utan mer för att han/hon är uttråkad verkar det som så jag ska nog gå nu.
 
 

NSG reunion

Andra dagen av skolan var en aning tråkigare eftersom den bestod av en hel dags further research methods. Så SPSS we meet again...

Men lördagen blev roligare för då Mötte jag upp Mickis och hennes Italienska pojkvän och hans kompis i centrala London. Hon bor och jobbar ju numera i Dublin så det var roligt att hon var på besök! Förhoppningsvis kan jag åka och hälsa på henne i Dublin snart också, skulle vara roligt!

Vi sightseeingade (svengelska for the win) lite, såg Big Ben, London Eye, och den fin St James's park, åt god mat och hade det allmänt trevligt! Kvällen skulle ha slutat på en fest i west London (mer west än vad jag bor) men jag fegade ur eftersom jag inte visste hur jag skulle ta mig hem efter att tunnelbanan slutat gå 00:30. Känner inte att jag har så stor koll på bussarna än så jag ville undvika att bli strandad på okänd mark helt själv mitt i natten så jag åkte hem istället.

Men det var verkligen supertrevligt att träffa Mickis igen, det var några år sen sist men som man säger, gamla kärlek rostar aldrig:)


Skolstart

Och där var första dagen i skolan avklarad! Lite jobbigt att gå upp så tidigt när man är van att sova till 10-11 och sen slappa i soffan framför desperate housewives. Men jag släpade mig upp i alla fall. Försökte smyga så tyst jag kunde på vårt knarrande golv så att inte Astrid och Claire skulle vakna, för självklart var de lediga när jag skulle till skolan, och sen tvärt om såklart. Men en timme innan skolan började så promenerade jag mot tunnelbanan och åkte till south ealing och därifrån tog jag UWL shuttle till campus. Kom fram 13 minuter innan första lektionen började så helt perfekt.
Hittade tyskan Eva och plugget drog igång. Inte så farligt idag, mest intro.
Sen på dissertation lektionen med dem som läser samma program som jag så blev jag utsedd till student representative eller nåt sånt. Det innebär att jag ska vara med på tre möten med alla faculty och representera eleverna i mitt program (tror jag, har inte riktigt koll, men det var ingen annan som sa nåt och jag hatar när läraren frågar efter frivilliga och det är helt knäpptyst så jag var tvungen att yttra mig).
Så nu ska jag få gå nån slags utbildning också i att vara en sån här representant och det sitter tydligen väldigt fint på cv:t så det skadar ju inte.

Seminariet i individual differences börjar inte fören nästa vecka så vi slutade vid tre idag. Men jag stannade kvar i biblioteket och letade efter kurslitteratur på amazon. Kändes konstigt att behöva leta reda på böckerna till ett bra pris och sen ska man behöva betala för det också... Saknar Florida och alla perks man får när man har scholarship:) Typ gratis kurslitteratur och sånt, bara att plocka upp hos athletic advisor:)

Imorgon väntar en hel dag av further research methods. Kanske inte mitt favoritämne men men.

Nu är det X Factor med Brittan!


Brave

Imorgon börjar skolan!! Jag längtar lite faktiskt:) Så för att förbereda så har jag idag varit och köpt ett skrivblock, bläckpennor, blyertspennor, överstrykningspennor och självklart ett rosa pennfodral! Jag är redo!
Börjar med en föreläsning som heter brain and behaviour följt ett seminarium på det, och sen en föreläsning på individual differences följt av seminarium på det. Ska bli kul!

Men idag på eftermiddagen så har någon stängt av vattnet till våran lägenhet, har inte fått någon notis om detta och heller ingen räkning på det så vi vet inte vad som är fel. Skulle ju vara skönt med en dusch innan skolan imorgon så hoppas att det fixar sig snart.

Igår eftermiddag gick jag på bio helt ensam. Astrid och Claire var i skolan och jag hade inget att göra så jag gick och såg Brave och den var faktiskt riktigt bra. Satt helt ensam i salongen under alla trailers, sen precis innan filmen började så kom det två par, så jag blev inte helt ensam. Tur det för det var nästan lite kusligt att sitta själv i en enorm biosalong.


Slappis dag

Nu är hela hushållet i flat 66 i Robert Owen House samlat. Både Astrid och Claire är tillbaka så det är trevligt. Sam, Astrids pojkvän, är här också så det är fullt hus.
Men Astrid och Claire är i skolan på dagarna så det är lite tråkigt. Längtar nästan till på torsdag när mina lektioner börjar.
Igår tänkte jag att jag skulle besöka nåt museum idag men när jag vaknade i morse så regnade det och jag kände inte för att åka nånstans ensam så jag stannade inne. Efter kl 1 nångång så vaknade Sam så då fick jag lite sällskap i alla fall.
På eftermiddagen kikade solen fram så jag bestämde mig för att gå en liten promenad längs med Themsen. Det var en trevlig promenad och solen värmde skönt.
Ikväll ska vi nog gå på bio, så det blir nog trevligt!
Och nu är internet äntligen bokat och den 12 kommer nån och installerar det, woho!:)


RSS 2.0