jul jul

Tävlade igår mot Denver, Cincinnati och Rice. Sista tävlingen för året och i slutet av del 1 av christmas training, vet inte riktigt hur jag ska beskriva det annat än att det känns! Kroppen är totalt slutkörd och man vill bara åka hem. Mina tider och placeringar kunde ha varit en aning bättre men nu är det över i alla fall.
Det bästa var ju i alla fall att få träffa Jossan och Liz!! :) Så härligt!
Och min favorit Australiensare Melissa så klart!

Vi hade ganska tur med vädret som man säger, det var inte så kallt och regnade bara lite. När jag kom hem däremot öppnad himlen sig och det bara vräkte ner! Åskade lite gjorde det också.
Så jag och Eszter passade på att städa ur kylen. Så nu är den nästan tom och luktar mycket fräschare än den gjorde innan..

När det blev mörkt kom Erik och hämtade mig och tog mig till en julbelysnings show. I en park några exits away så har dom satt upp en massa julbelysning och så får man åka runt i bilen och bara njuta av alla fina lampor och figurer. Vi fick ett par 3D glasögon som gjorde det ännu häftigare att kolla på lamporna! Fick verkligen lite julstämning av det!

Efter att Erik släppt av mig hemma så kom Rafael och hämtade upp mig för att ta med mig på juläventyr nummer två! Hans kompis från Colombia hade nån traditionell Colombisk (eller vad man nu säger) jul firande. De läste ur nån bok om Jesus och sjöng sånger och läste dikter (allt på spanska dock). Jag bidrog med att göra lite ljud med nåt slags instrument under sången haha. Men det var riktigt trevligt faktiskt och intressant att få uppleva andra traditioner. Sen bjöds det på mat som var riktigt smaskigt!
Så det var en kväll fullproppad med juligheter, det gillar jag!

Nu ska jag bara packa klart och sen om några timmar åker jag till flygplatsen:) Hoppas att jag kommer hem och inte blir fast på nån flygplats nånstans på grund av snön. Flyger Ft Lauderdale - Memphis - Amsterdam - Stockholm..

Så nästa gång vi hörs är jag förhoppningsvis HEMMA!! :)

Kram kram!

Paaaaancaaaaakesss!

Nu återstår det bara ett träningspass här i Boca det här året!
Imorgon ska vi tävla och sen på söndag åker jag HEM!!!
Det ska bli jättemysigt att komma hem och kramas med familjen<3
Fast det blir inte någon lång vistelse, måste vara tillbaka den 2a januari redan.

Temperaturen går upp och ner som en bergochdalbana här! Igår och idag har det varit riktigt varmt och skönt, i skrivandets stund är det så mycket som 24 grader, ganska skönt!
Så igår mellan passen så slappade jag lite vid poolen på Lauras hotell! Mysigt! 

Efter morgonträningen i morse så hade vi pancake breakfast vid poolen, mmm blueberry pancakes! Smaskens!
Coach Nikki tog med nåt slags stormkök delux eller nåt och gjorde pannkakor åt oss, trevligt värre!

Nej nu måste jag checka om tvätten är klar!

Burr?

Dagens prognos!
Coach var riktigt snäll och gjorde lite ändringar i träningsplanen. Det var tänkt att vi skulle simma 8-10 och 4-6 men han ändrade det till endast 12-2 :)
Ganska skönt om jag får säga det själv!
Men som tur var är det varmt i vattnet så det är inte så farligt, kunde ha varit värre..
Nu ska jag dra iväg till gymmet!

Hare bra

Hej från ett blåsigt Boca

Vi har haft ett par varma dagar nu, igår till exempel var vi till och med en sväng till stranden! Men det ryktas om en ny kallfront och det blåser ganska kraftigt idag, bara 16 grader så kanske var det årets sista stranddag igår :(
Men det gör inte så mycket, bara tre veckor kvar av året så jag klarar mig nog :)

<3

Clemson är här och tränar i vår pool och på onsdag ska vi tävla mot dem också. På lördag ska vi tävla mot Denver, Rice och Cincinnati (kanske nån mer kommer inte riktigt ihåg) så då får jag träffa Jossan och Liz!!!! Och min favorit Australiensiska Melissa!

Idag har varit värsta slappardagen. Efter morgonträningen hade vi dryland med running option, jag tog the running option för jag ville inte frysa häcken av mig på pool kanten.. Blåste dock så mycket att ibland kändes det som att jag stod still när jag sprang! Efter träningen släpade jag mig hemmåt, käkade lite ägg och kröp ner i sängen igen. Sen har jag legat där och kollat på Pretty Little Liars hela dagen, med en liten mat paus. Nu ska jag snart dra mig till träningen igen!
Blir nog bio ikväll med Liz och Ryan, the Tourist med Johnny Depp och Angelina Jolie!
C ya!

Oh HAPPY day!! (again)

Yayy! Jag klarade Biodiversity kursen! Med 10 poäng till godo mohaha! Aldrig mer behöver jag trycka in onödig information i skallen om diverse svamp organismer som lever på botten av havet och hur maskar reproducerar sig.. Yuck!
Jag är härmed officiellt lycklig.

Christmas training drog igång med dunder och brak i morse, pjuh! 3 och en halv timmes träning som började med lite dryland i friska 12 grader och regn på morgonkvisten. Följt av ett ganska så lagom pass i vattnet med huvud fokus på 4*500 arm 1:20 bas i långbana. Gick ganska bra och jag snittade under 1:15 så det är jag ganska nöjd med. 
Men sen! Efter att ha kört slut på mig i arm serien och det återstår mindre än 20 minuter på passet så får vi höra att nu är det dax för dagens kvalité serie. Hurra 12*100 varannan max. Halvvägs genom serien stoppas vi och får vara med om något som i Sverige är förbjudet, kollektiv bestraffning. Tydligen så simmade många så långsamt att vi fick börja om...! Observera att detta skedde innan jag var medveten om att jag hade klarat biodiversity kursen vilket = inte någon lycklig Jonna!
passet drog över 20 minuter och jag fick snabb duscha och kuta till Oxly för att närvara vid Lauras graduation Luncheon. Free food! :)

På tal om mat, jag är lite irriterad för tillfället. När coacherna tvingar atleterna att vara kvar över lov etc och cafeterian är stängd så att atleterna inte kan nyttja sina meal plans så ska det delas ut pengar som atleterna kan köpa mat för. För de 10 dagarna vi måste vara här och träna så får vi $75. Alltså 7,50 dollar om dagen att äta alla måltider för! Ridiculous!! Inte ens Wallmart är så billigt! Och när vi internationella var tvungna att vara kvar över Thanksgiving fick vi inte en penny!
Kommer kanske svälta ihjäl..?
Aja får väl se det från den positiva sidan (efter att ha fått de goda nyheterna om biodiversityn så har jag oerhört lätt att hitta positiva saker i mitt liv), jag kommer bli mager som ett skelett så att när jag kommer hem kan jag äta huuuur mycket julskinka som helst!! YES! :)

På återseende!

:)

"Min hjärna är helt trött.
Asså jag försöker tänka på någonting men det kommer inget,
det är helt svart!"

- Anna, slutet av finals week 2010

pinsamt biblioteks möte

Nu är det bara väntan kvar. Vänta på att få veta om jag klarade mitt biodiversity final exam eller failade...
Jag hoppas på alternativ nummer ett men alternativ nummer två flåsar mig lite i nacken känns det som.
Jag hade pluggat hur mycket som helst inför provet men fattade ända bara en bråkdel av det, i vissa frågor var det enda jag för stod av frågan orden "which" "is" "and" och "the".....................FML

Efter provet mötte jag upp min kompis Gabe i biblioteket för att gå över materialet inför Cognition provet en sista gång. Jag känner mig så mycket bekvämare med det här materialet för jag kan faktiskt förstå teorierna och informationen, vilket gör det mycket lättare att reflektera över.
Om nån däremot säger Phylum Onychophora en gång till så kräks jag nog!

Jag lider nog lite av sömnbrist och det känns som att ögonen blöder efter att ha läst så mycket, så efter 45 minuter i bibblan tog jag mig en liten mini break och lät tankarna vandra lite, a.k.a sitta och stirra tomt framför dig med halvöppen mun och fåraktigt ansiktsuttryck. Drogs lite halvt tillbaka till verkligheten när jag hör någon skratta lite, det hade tydligen satt sig en kille i den tomma stolen jag satt och stirrade på.
Late nights huh?
(jag nickar)
A lot to read?
(jag nickar)
Just had a test?
(jag nickar)
Brain feels fried?
(fortsätter mitt nickande som jag misstänker inte ens har upphört mellan frågorna och kommer äntligen ihåg att stänga munnen)
Killen garvar lite högre den här gången och jag rycks lite smärtsamt tillbaka till verkligheten när jag inser att jag inte ens känner den här killen och att jag måste ha sett ut som en riktig retard och rodnar något förskräckligt. 
Som tur är drar Gabe mig i armen och säger att det är dax att gå så att vi inte blir sena till provet. 
Jag skrattar lite generat och önskar den okända killen lycka till på hans prov och smiter iväg..

Min cognition final gick däremot 1000 gånger bättre! Den var så lätt att jag var tvungen att hålla mig från att sitta och fnissa under provet.. Kanske berodde det på den starka kontrasten från biodiversity provet jag skrev en timme innan, eller det pinsamma mötet med okända killen i bibblan. Jag vet faktiskt inte.

Nu har jag bara ett prov kvar! Thank goooood!

11!

11 grader i morse under träningen, burrrr!!
3 prov kvar
4 dagar tills julträningen börjar
13 dagar tills jag flyger hem
14 dagar tills jag är hemma!!!
4 dagar tills Laura graduates! (mixed feelings about this one)

Silly

Laura och jag tog ett litet plugg break och biffade lite i gymmet. Här får ni se lite av vårt campus :)  



trött dag

Idag har jag varit sömnig typ hela dagen, aningen jobbigt. Gick och la mig runt 10 igår, vaknade av att någon gick på toa (det gäller att inte stå för nära toan när man spolar för då är det risk att man sugs med, så kraftigt är suget), trodde att det var Eszter som gick på toa och att det var dax att vakna inför morgonträningen, men kollade klockan och hon var bara 11:45pm.. Shit pomfritt har ju as många timmar kvar att sova! Skönt!

Timmarna bara flög förbi och sen var det dax för morgonträning på riktigt. Svängde benen över sängkanten och var tvungen att bita mig i läppen för att inte skrika av smärta, TRÄNINGSVERK! Skratta inte nu men jag perasde faktiskt igår i benböj, körde 3*5 på 145 pounds, typ 65 kilo. Så äntligen tar jag mer än min egen vikt! Hehe fast är ju fortfarande lååååångt ifrån syrran som är nånstans där över 100kg... men men!

I alla fall så staplade jag mig ner för trappan och fixade en peanutbutter & jelly macka, kände mig tacksam för att det var så tidigt och inga människor var vakna och kunde se mig stappla fram till cykeln för jag gick som om jag hade gjort nr 2 i byxorna, jobbig träningsverk!

Försökte mjuka upp benen lite inför löprundan kl 6am, var ganska smärtsamt de första minutrarna men sen gick det bättre. Efter löprundan så var det 1h simning och här i ligger nog nyckeln till min sömnighet, alla lamporna i poolen var avstängda så bara spotlightsen ovanifrån lyste upp i mörkret. Såg typ ingenting för jag hade mörka spegelglasögon, så jag kände mig jättetrött och ville bara sova när det var så mörkt, kändes aldrig som att jag vaknade riktigt.

8am, förhoppningsvis sista biodiversity lecture, om jag klarar final provet så behöver jag aldrig mer läsa biodiversity (håll tummarna). Somnade lite under lektionen och kände mig verkligen jättesåsig efteråt. Åkte hem skypade med pappsen lite, städade mitt rum. Cognition kl 11, lyckades hålla mig vaken eftersom det är min favoritlektion, verkligen intressant! Sen en lektion till, sociological psychology. Hur mycket jag än kämpade kunde jag inte hålla mig vaken, köpte till och med en kaffe som jag typ halsade ner men somnade sittandes rakt upp, vaknade av att Laura petade mig i sida, fick lite panik för jag trodde att jag hade snarkat men hon var bara orolig att jag skulle slå huvudet i bänken. Lite pinsamt med tanke på att det är en liten klass på typ 20 elever och jag sitter i 2a raden.... illa..

Sen direkt till träningen, passet bestod av 10*(200free NEG + 100 stroke) st 2:20/1:40. Träningsverk i hela kroppen och skit trött men det gick jättebra! Snittade 2:06 på 200ingarna utan några problem, och hade 1:59 på den sista (split: 1:00-59). Jag var helt förvånad när jag simmade men sen bestämde jag mig för att sluta vara det och istället bara omfamna den härliga känslan och njuta!
Så det blev en bra dag i alla fall :)
Ikväll är det Glee och myspys med Anna och Laura och sen lite plugg på det!

Hare så bra!

RSS 2.0